Bil i Nord ønsket å overdra varemerket til Sulland Gruppen, som allerede er en stor BMW forhandler i Norge.

Kjøpet trer i kraft 1. juni 2018.

–BMW er et bilmerke som står sterkt i vår region, og vi har levert historisk gode salgstall og langt høyere markedsandel enn tidligere forhandlere kan vise til. Når BMW Norge nå ønsker å redusere antall forhandlere, er vi svært fornøyd med å selge til Sulland Gruppen som også har bilforretning i Tromsø, Harstad og Bodø, sier daglig leder Jan Hugo Svendsen i Bil i Nord.


Ingen forskjell for kunder
Konsernsjef Arvid Sulland i Sulland Gruppen understreker at kjøpet ikke får noen konsekvenser for Bil i Nords BMW-kunder.
– All garanti på nye biler, service og vedlikehold av BMW overtas av oss. Kundene må dra til en annen adresse i Tromsø, men vil i praksis ikke merke noen forskjell, sier Sulland.


Ansatte garantert ny jobb
I dag er det 24 ansatte i Bil i Nord som jobber med varemerket BMW. Dette er bilselgere, verkstedpersonell og delelagerpersonell.


Konsernsjef og styreleder i Sulland Gruppen, Arvid Sulland opplyser at man gjennom forhandlinger med Bil i Nord er kommet fram til enighet om overtakelse 1 juni 2018.
Avtalen innebærer at Sulland overtar driftstilbehør, delelager og andre aktive i selskapene i Bodø, Harstad og Tromsø, samt billager etter nærmere avtale. I Bodø overtas leieavtale i eksisterende anlegg mens det arbeides med andre lokaler i Harstad og Tromsø. Alle ansatte i Bil i Nord som jobber med BMW får tilbud om jobb i det nye selskapet opplyser Arvid Sulland. Gjennom dette oppkjøpet vil Sulland representere BMW med 9 utsalg i Norge.

– Vi er glad for at de ansatte er garantert ny jobb, og vil legge til rette for at overgangen blir så enkel som mulig. Før overtakelsen garanterer vi at medarbeiderne vil stå på for BMW, sier Jan Hugo Svendsen.


Sulland Gruppen har hatt stor vekst gjennom de siste 3-4 år hvor omsetningen er fordoblet og i 2017 forventes å passere 5.mrd med god margin. Sulland opplyser at man som følge av dette nå arbeider med store omstruktureringer i Gruppen med klare driftsmessige skiller mellom de største varemerkene, BMW - Ford - Toyota og VAG(Audi, Skoda og VW). Det ansettes nye merkesjefer og med eget management innenfor marked, økonomi og salg/serviceområdet for det enkelte merke. Vårt mål med dette er å få større fokus på
varemerkene i et stadig tøffere marked, og hvor den digitale utviklingen gradvis vil endre dagens distribusjonsform sier Sulland.


Sulland Gruppen ble etablert i 1984 og består i dag av 26 bilforhandlerbedrifter i Østfold,
Hedmark, Oppland, Trøndelag, Nordland og Troms. Konsernet har i dag over 900
medarbeidere og vil i 2017 selge over 15000 biler.

En av Norges aller største BMW-forhandlere

Sulland har etter overtagelsen hele ni BMW- utsalg i Norge og er dermed en av de aller største forhandlerne av BMW i Norge. Sulland har BMW i følgende byer

  • Bodø
  • Fredrikstad
  • Gjøvik
  • Hamar
  • Harstad
  • Lillehammer
  • Moss
  • Tromsø
  • Trondheim


For mer informasjon, kontakt:
Konsernsjef Arvid Sulland, Sulland Gruppen, på telefon 901 81 088 eller epost as@sulland.no
Daglig leder Jan Hugo Svendsen i Bil i Nord på telefon 930 78 777 eller epost
jan.hugo.svendsen@bilinord.no