Bodø > BMW > Nybil > BMW 4 Serie Coupé

BMW 4-serie Coupé

Elegante og sportslige coupé-modeller har vært en del av BMWs historie i snart 90 år. En rekke modeller fra ulike tiår har i dag legendestatus. Med lanseringen av helt nye BMW 4-serie Coupe, skrives det et nytt kapittel i den tradisjonsrike historien.

– En coupé-modell er for mange selve symbolet på ren kjøreglede. Bak rattet, er det veien som er målet. Helt nye BMW 4-serie Coupé bygger på en stolt arv og har en distinktiv karakter som skiller seg ut i mengden, slik en coupé skal våge å gjøre.

Prøvekjør BMW 4-serie Coupé

Få tilbud på BMW 4-serie Coupé

To ulike søsken


I mange tilfeller er en coupé et resultat av en sedan-modell. For BMW sin del, så skiller nye BMW 4-serie Coupé seg i stor grad fra sitt søsken, BMW 3-serie Sedan. Sammenlignet med forrige generasjon BMW 4-serie Coupé, er også dimensjonene annerledes. Bilen fremstår som større, men lavere.


Lengden på helt nye BMW 4-serie Coupé er økt til 4768 mm (+ 128 mm). Bredden er økt til 1852 mm (+ 27 mm), mens høyden måler 1381 mm og er kun økt med 6 mm. Det gjør den også 57 mm lavere en dagens BMW 3-serie Sedan. Akselavstanden er igjen økt med 41 mm slik at den nå måler 2851 mm.


Videre sammenligning med nye BMW 3-serie Sedan viser også at tyngdepunktet er 21 mm lavere og sporvidden på bakakselen 23 mm bredre. En mer negativ camber på forakselen og en rekke forsterkede bæreelementer, understreker også den ytterligere sportslige tilnærmingen.


Tilbake til røttene – med ny vri


Også designmessig skiller helt nye BMW 4-serie Coupé seg markant fra nye 3-serie Sedan, foruten om to færre dører.


Mest iøynefallende er den stående nyregrillen, en moderne tolkning av grillen man kjenner fra klassikeren BMW 328 og den legendariske BMW 3.0 CSi. Sammen med de smale frontlyktene, som strekker seg nesten helt ut til hjulbuene, gir det bilen en helt egen fremtoning.


Sett fra siden, domineres designen av de korte overhengene, markante hjulbuer, den lange døren med rammeløst vindu, skarpe linjer, karosseriet og den fallende taklinjen. Sett bakfra kommer de brede hoftene godt til syne samtidig som de smale baklyktene og bilens mange horisontale linjer understreker bredden.


Helt nye BMW 4-serie Coupé leveres med to ulike eksteriørdesign, hvorav M Sport fremhever sportslige detaljer med store luftinntak og spoilere. Om ønskelig så leveres også en rekke eksteriørdetaljer i karbon.


Interiøret i 2+2 seteren er førerorientert og elegant. Her er også likhetene med dagens BMW 3-serie større. Det betyr at helt nye BMW 4-serie Coupé byr på det samme rikholdige utvalget av infotainment-løsninger, digital intrumentering og førerassistansesystemer. Bagasjerommet har et volum på 440 liter og for de som ønsker mer last, så tilbys bilen også levert med tilhengerfeste. For liebhabere og feinschmeckere blir det selvsagt også mulig med skreddersøm av en rekke ulike materialer og detaljer.


Lanseres i oktober – med mer i vente


Helt nye BMW 4-serie Coupe lanseres i oktober, hvor de to mild-hybridene BMW 420d xDrive og M440i xDrive er de første motoralternativene som tilbys i Norge. Begge med Steptronic automatgir og xDrive-firehjulsdrift som standard. Neste år lanseres flere motoralternativer.

Under panseret i innstegsmodellen BMW 420d xDrive Coupé sitter en toliter firesylindret dieselmotor som yter 190 hk med et dreiemoment på 400 Nm. 


I BMW M440i xDrive Coupé er det den velkjente bensinmotoren på tre liter med seks sylindre i rekke som sørger for underholdnignen. Med en effekt på 374 hk og et dreiemoment på 500 Nm gjøres sprinten fra 0-100 km/t unna på 4,5 sekunder, mens toppfarten nås ved 250 km/t. I det utvidede sortimentet av standardutstyr finner man blant annet M Sport differensial og M Sport eksoslanlegg. 


– BMW M440i xDrive Coupé er den foreløpige toppmodellen, men det er en dårlig bevart hemmelighet at en ny generasjon BMW M4 Coupé også er på vei. Videre vil også helelektriske BMW i4 bli en del av familien som en firedørs Gran Coupé. Historien om den helt nye generasjonen BMW 4-serie er derfor langt fra ferdig.

Bilkonsulenter

Våre dyktige bilkonsulenter står klare til å rådgi deg i ditt neste bilkjøp. Kontakt gjerne våre bilselgere direkte eller kom innom for en hyggelig prat.

Mats Steensen
Mats Steensen
Daglig leder Sulland Bodø BMW
Stian Simonsen
Stian Simonsen
Salgssjef
Emil Nicolaisen
Emil Nicolaisen
Bilselger