Pressemeldinger


Pressemelding, 16. juli 2018

Sulland overtar Bilhuset Visborg AS

Sulland Gruppen overtar BMW forhandleren Bilhuset Visborg AS.

Bilhuset Visborg AS ønsket å overdra virksomheten til Sulland Gruppen, som allerede er en stor BMW forhandler i Norge. 

– BMW er et bilmerke som står sterkt i vår region, og vi har historisk levert gode salgstall og høy markedsandel. Når BMW Norge nå ønsker å redusere antall forhandlere, er vi svært fornøyd med å selge til Sulland Gruppen som også har BMW forhandlere i Trondheim, samt i Østfold, Hedmark, Oppland og i Tromsø, Harstad og Bodø, sier styreleder Bjørn Krogstad i Bilhuset Visborg As.

Ingen forskjell for BMW kunder 

Konsernsjef Arvid Sulland i Sulland Gruppen understreker at kjøpet ikke får noen konsekvenser for Bilhuset Visborg sine BMW-kunder. 

– Vi vil fortsette i samme lokaler som tidligere, og med den samme organisasjonen på bilsalg og service. Strandveien Auto Verdal AS vil overta Subaru delen av virksomheten, så Bilhuset Visborg AS vil bli en ren BMW forhandler.

Konsernsjef og styreleder i Sulland Gruppen, Arvid Sulland opplyser at man gjennom forhandlinger med Bilhuset Visborg AS er kommet fram til enighet om overtakelse senest 15. august 2018 under forutsetning av konkurransetilsynets behandling av oppkjøpet.

10 BMW utsalg i Sulland Gruppen.

Gjennom dette oppkjøpet vil Sulland representere BMW med 10 utsalg i Norge.

Sulland Gruppen har hatt stor vekst gjennom de siste 3-4 år hvor omsetningen er fordoblet og i 2018 forventes å passere 5.mrd med god margin. Sulland opplyser at man som følge av dette nå har gjort store omstruktureringer i Gruppen med klare driftsmessige skiller mellom de største varemerkene, BMW -Ford - Toyota og VAG(Audi, Skoda og VW). Det er ansatt nye merkesjefer og med eget management innenfor marked, økonomi og salg/serviceområdet for det enkelte merke.Vårt mål med dette er å få større fokus på varemerkene i et stadig tøffere marked, og hvor den digitale utviklingen gradvis vil endre dagens distribusjonsform sier Sulland.

Sulland Gruppen ble etablert i 1984 og består i dag av 28 bilforhandlerbedrifter i Østfold, Hedmark, Oppland, Trøndelag, Nordland og Troms. Konsernet har i dag over 950 medarbeidere og vil i 2018 selge over 17000 biler. 

For mer informasjon, kontakt:

Konsernsjef Arvid Sulland, Sulland Gruppen, på telefon 901 81 088 eller epost as@sulland.no
Styrets leder Bjørn Krogstad i Bilhuset Visborg AS på telefon 900 97 904 eller epost bjorn.krogstad@strandveienauto.no
Dato: 06.06.2018

Sulland åpner bilutsalg på CC Hamar

Nå har du muligheten til å kjøpe deg bil fra kjøpesenteret på Hamar. Dette kan være fremtidens måte å handle bil på, via digitale touchskjermer og kundeveiledere i prosessen. 

-Vi opplever en stor endring i måten kunden orienterer seg rundt et bilkjøp nå enn tidligere.Det er en endring i kjøpsprosessen, hvor digitaliseringen og tilgangen på informasjon i storgrad er årsaken til det. Vi ønsker å oppfylle kundens behov, og har derfor bygd digitalesystemer rundt dette behovet, forteller konsernsjef Arvid Sulland.

Åpnet tidlig i juni 

Allerede i begynnelsen av juni i år åpnet de sin første satellittforhandler på CC Hamar. Bilutsalget er i fellesområdet i første etasje utenfor Telia og Felleskjøpet, hvor det til enhver tid vil være minimum én bil utstilt samt demobil for prøvekjøring. Prosjektleder Sigurd Overskott røper at det er Hyundai som har fått tildelt plassen i lokalet. -Hyundai er et bilmerke som ser løsninger for fremtiden – både gjennom drivlinjer,innovasjon og ikke minst teknologi. Her skal kunden selv kunne navigere seg frem på touch-skjermer og blant annet sammenlikne modeller, velge utstyrspakker, bestille prøvekjøring –og se ulike finansieringsløsninger. Bilutsalget vil i store deler av senterets åpningstider værebetjent av en produktvert som er til hjelp ved behov, forklarer Sigurd.

Sulland Gruppen 

Sulland Gruppen er et av Norges største privateide bilkonsern bestående av over 30 aksjeselskaper med til sammen 900 ansatte. Konsernet solgte over 16.000 biler i fjor. Nå ser selskapet muligheter for fremtiden, og åpner dermed Sulland CC Hamar. Sulland Gruppen er Hyundai-forhandler i Elverum, Lillehammer, Kongsvinger og Gjøvik, og Sulland CC Hamar er en avdeling underlagt Sulland Elverum. 

Positivt for senteret 

Senterleder ved CC Hamar, Nina Utkilen, stiller seg positiv til prosjektet som i utgangspunktet har en tidsramme på 12 måneder; 

-«Det er positivt at Sulland ønsker å etablere seg hos oss. Dette er et spennende og bratilskudd til vår butikkmiks. Vi har også tidligere hatt bilutstillinger på senteret og dette harvært tatt svært godt i mot av kundene våre» sier Utkilen. 


Hyundai

-I Hyundai ser vi på den nye forhandleren på CC Hamar som et svært spennende og innovativt prosjekt. Vår merkevare er i stor endring, og Hyundai har i løpet av kort tid tatt en ledende posisjon på høyteknologiske miljøvennlige drivlinjer – vi er i førersetet på miljø. Nye elektriske og elektrifiserte modeller og helt nye kundegrupper krever nyskapning i salgsleddet. Våre kunder er nå blant de aller yngste i hele bilbransjen, og vi tror denne typen salgskanaler blir godt mottatt. Bilkjøp skal være enkelt, og med det digitale oppsettet til Sulland tror vi dette blir meget spennende, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway

Kontaktpersoner: 

Sulland Gruppen: 

Svein Arild Johnsgård, Visekonsernsjef, tlf 917 02 550 og mail: saj@sulland.no

Sigurd Overskott, Prosjektleder, tlf 917 08 909 og mail: sigurd.overskott@sulland.no 

CC Hamar: Nina Utkilen, tlf 922 89 882 og mail: nina@cc.no
Dato: 06.06.2018

Auto Plan overtar leasingportefølje fra SpareBank 1

Auto Plan, Norges fjerde største biladministrasjonsselskap er blitt enig med SpareBank 1 Bilplan om overtakelse av deres kundeportefølje. Overtakelsen tilfører Auto Plan ytterligere 1500 biler i sin portefølje og utvider bilparken med 20 prosent til nærmere 7000 biler.

- Oppkjøpet gjør vi for å øke vår konkurranse- og innkjøpskraft samt at vi øker kundemassen. Biladministrasjon er i vekst, og det er stadig flere nye aktører i markedet. Auto Plan har vært blant Norges ledende aktører innen biladministrasjon i en årrekke, og med dette oppkjøpet styrker selskapet sin posisjon. Markedet er i vekst da flere bedrifter ønsker å konsentrere seg om kjernevirksomheten sier daglig leder Tormod Kvam i Auto Plan.

Oppkjøpet forsterker Auto Plans posisjon i både offentlig og privat sektor.

- SpareBank 1 Bilplan og Auto Plan har kunder i de samme bransjene. Derfor vil overtagelsen være enkel å gjennomføre. Vi har jobbet med kunder i de samme private og offentlige segmentene og vi har lang erfaring med å gi disse kundene et enkelt og gunstig bilhold. Med et stort antall kunder i Midt-Norge og ambisjoner om å ta større del av dette markedet, har vi bestemt oss for å åpne avdelingskontor i Trondheim. Vi gleder oss til å møte våre nye kunder og vise våre løsninger, sier Kvam.

Styret i SpareBank 1 Bilplan besluttet tidligere i år å nedskalere selskapet og det har blitt drevet videre i en overgangsfase med siktemål å ivareta kundenes interesse og finne gode løsninger videre.

- Vi har nå funnet en god og langsiktig løsning for våre kunder. Auto Plan vil tre inn i løpende avtaler med gjeldende betingelser, sier styreleder Jan Pedersen i SpareBank 1 Bilplan.

Etter oppkjøpet har Auto Plan nærmere 7000 biler ute på veien og styrker sin posisjon som et av Norges ledende biladministrasjonsselskaper.

Om Auto Plan

Auto Plan ble stiftet i 1999 og er en del av Sulland Gruppen, et av Norges største bilkonsern. Selskapet har hovedkontor på Hamar og distriktskontorer i Oslo og nå Trondheim. Etablering av avdelinger i Østfold og Tromsø vurderes som selskapets neste etableringer. Auto Plan omsatte for ca. 750 mill. kr i 2017 og har 49 ansatte.

Kontaktinformasjon:

Tormod Kvam
Daglig leder Auto Plan AS

915 25 830
tormod.kvam@autoplan.no

Bjørn R. Hagen
Driftssjef SpareBank 1 Bilplan

915 42 514
bjorn.hagen@bilplan.noDato: 20.03.2018

Omsetningsrekord i Sulland Gruppen

I et marked preget av store endringer og konsolideringer, leverer Sulland Gruppen sin høyeste omsetning noen sinne. Omsetningen endte på NOK 4,9 mrd, noe som er en økning på 1,1 mrd mot 2016. Driftsresultatet endte på 3,1%. 2017 ble et svært godt år og Sulland Gruppen leverte ut 15 884 nye og brukte biler med en fordeling på 7 844 nye og 8 040 brukte kjøretøy.

‐ Veksten har i all hovedsak vært på biler med ny teknologi og nye drivlinjer sier konsernsjef Arvid Sulland. Våre utfordringer har stort sett vært med merkene som ennå ikke har et tilfredsstillende utvalg av hybrid- og elektriske drivlinjer. Veksten kunne også vært enda høyere dersom vi hadde klart å møte etterspørselen etter biler med elektrisk fremdrift.

En stor del av omsetningsveksten i 2017 kan tilskrives oppkjøpet av Stamsaas Gruppen i Østfold med forhandlere i Fredrikstad, Moss og Sarpsborg

Selv med stor omsetningsvekst har selskapet klart å opprettholde inntjeningen på nye biler.

Brukte biler har også i 2017 vært en stor del av totalomsetningen i selskapet. Mye usikkerhet preger også her markedet, men selv om marginene på brukte biler sank noe i 2017 har Sulland Gruppen opprettholdt et stort bruktbilsalg som i seg selv har gitt gode resultater. Det har vært mye snakk om usikkerhet angående dieselbiler og hvordan markedet reagerer på myndighetenes avgiftspolitikk på disse bilene.

‐ Vi ser at etterspørselen etter brukte dieselbiler fortsatt holder seg godt. 2 av 3 bruktbiler var dieseldrevne i 2017. Vi har også tro på at disse bilene vil gjøre det godt i nærmeste fremtid.

De siste fire årene har omsetningen i servicemarkedet mer enn fordoblet seg og 2017 var også et godt år når det kommer til servicemarkedet. Salg av verkstedtjenester økte med 6%, delesalget økte med 8% og selskapets bilskadedivisjon økte omsetningen med 17%.

‐ Servicemarkedet er noe vi har satset hardt på de siste årene og nå begynner vi å se resultatene av en langsiktig plan. Dette markedet er i vekst. Vi har effektivisert driften og vår satsning på dyktige mennesker i viktige posisjoner bærer nå frukter. Vår markedsandel har økt med 5% i perioden 2014 - 2017.

Sulland Gruppen ekspanderer videre i 2018 og ser frem til å åpne to nye BMW- forhandlere i inneværende år. Disse åpnes i hhv Bodø og Tromsø. I tillegg ser selskapet frem til å introdusere nye bilmerker hos eksisterende forhandlere. Et eksempel er Hyundai som i 2018 kommer til å få et meget spennende år. Sulland Gruppen introduserer i 2018 blant annet Hyundai på Lillehammer i tillegg til de tre lokasjonene som fører merket fra før.

For å skape større samhandling og utnytte synergier innenfor våre største merkegrupperinger har det blitt ansatt merkesjefer for fire av konsernets bilmerker. Sammen med en dedikert organisasjon på servicemarked, regnskap og marked ser vi frem til å bli enda mer skjerpede, mer fokuserte og enda mer effektive i 2018.

Kontaktinformasjon:

Arvid Sulland
Konsernsjef
901 81 088
arvid.sulland@sulland.no

Svein Arild Johnsgård
Visekonsernsjef
917 02 550
saj@sulland.no
Dato: 09.03.2018

Ny forhandler av Mazda på Lillehammer

Sulland gruppen starter, med virkning fra mars 2018, opp som Mazda forhandler på Lillehammer. 

Etableringen på Lillehammer skjer i lokalene til Sulland Lillehammer i Moavegen 35. Selskapet representerer i dag Honda og Opel, men i det videre vil forhandleren også representere Mazda.

 Sulland Gruppen er i dag Mazda forhandlere på ytterligere tre lokasjoner i Hedmark/Oppland regionen: Gjøvik, Elverum og Kongsvinger. Etableringen på Lillehammer forsterker satsningen.

 «Mazda er godt fornøyd med at nye krefter nå trår til på Lillehammer», sier adm.direktør i Mazda Motor Norge, Karianne Westby, «det er en naturlig utvidelse av et allerede godt samarbeid med Sulland gruppen i området», legger hun til. «I alle øvrige butikker hvor Sulland har Mazda, presterer de godt over landssnittet og vi gleder oss til å følge de videre på Lillehammer.»

«Vi er glad for at vi nå har fått på plass Mazda også på Lillehammer. Etableringen er strategisk og økonomisk riktig sett i sammenheng med våre andre Mazda forhandlere i Innlandet. Vi vil definitivt ha synergier ikke minst på markedssiden. Og jeg vil jo minne om at det var Mazda vi startet med når vi etablerte oss i 1984, så det ligger jo følelser i dette også», sier Arvid Sulland, konsernsjef i Sulland gruppen.


Mazda har med dette 55 forhandlere i Norge fordelt på et antall større grupperinger og endel individuelle forhandlere hvorav Sulland gruppen er blant de 5 største ifht totalt volum.

Dato: 20.11.2017

Sulland overtar BMW-agentur fra Bil i Nord

Sulland Gruppen overtar BMW-agenturet i Nordland og Troms fra bilkonsernet Bil i Nord AS. Kjøpet trer i kraft 1. juni 2018.

Bil i Nord ønsket å overdra varemerket til Sulland Gruppen, som allerede er en stor BMW forhandler i Norge.

– BMW er et bilmerke som står sterkt i vår region, og vi har levert historisk gode salgstall og langt høyere markedsandel enn tidligere forhandlere kan vise til. Når BMW Norge nå ønsker å redusere antall forhandlere, er vi svært fornøyd med å selge til Sulland Gruppen som også har bilforretning i Tromsø, Harstad og Bodø, sier daglig leder Jan Hugo Svendsen i Bil i Nord.

Ingen forskjell for kunder

Konsernsjef Arvid Sulland i Sulland Gruppen understreker at kjøpet ikke får noen konsekvenser for Bil i Nords BMW-kunder.

– All garanti på nye biler, service og vedlikehold av BMW overtas av oss. Kundene må dra til en annen adresse i Tromsø, men vil i praksis ikke merke noen forskjell, sier Sulland.

Ansatte garantert ny jobb

I dag er det 24 ansatte i Bil i Nord som jobber med varemerket BMW. Dette er bilselgere, verkstedpersonell og delelagerpersonell.

Konsernsjef og styreleder i Sulland Gruppen, Arvid Sulland opplyser at man gjennom forhandlinger med Bil i Nord er kommet fram til enighet om overtakelse 1 juni 2018.

Avtalen innebærer at Sulland overtar driftstilbehør, delelager og andre aktive i selskapene i Bodø, Harstad og Tromsø, samt billager etter nærmere avtale. I Bodø overtas leieavtale i eksisterende anlegg mens det arbeides med  andre lokaler i Harstad og Tromsø. Alle ansatte i Bil i Nord som jobber med BMW får tilbud om jobb i det nye selskapet opplyser Arvid Sulland. Gjennom dette oppkjøpet vil Sulland representere BMW med 9 utsalg i Norge.

– Vi er glad for at de ansatte er garantert ny jobb, og vil legge til rette for at overgangen blir så enkel som mulig. Før overtakelsen garanterer vi at medarbeiderne vil stå på for BMW, sier Jan Hugo Svendsen.

Sulland Gruppen har hatt stor vekst gjennom de siste 3-4 år hvor omsetningen er fordoblet og i 2017 forventes å passere 5.mrd med god margin. Sulland opplyser at man som følge av dette nå arbeider med store omstruktureringer i Gruppen med klare driftsmessige skiller mellom de største varemerkene, BMW  -  Ford - Toyota og VAG(Audi, Skoda og VW). Det ansettes nye merkesjefer og med eget management innenfor marked, økonomi og salg/serviceområdet for det enkelte merke.  Vårt mål med dette er å få større fokus på varemerkene i et stadig tøffere marked, og hvor den digitale utviklingen gradvis vil endre dagens distribusjonsform sier Sulland.

Sulland Gruppen ble etablert i 1984 og består i dag av 26 bilforhandlerbedrifter i Østfold, Hedmark, Oppland, Trøndelag, Nordland og Troms. Konsernet har i dag over 900 medarbeidere og vil i 2017 selge over 15000 biler.


___Dato: 04.05.2017

Sulland Gruppen overtar bilvirksomheten til Stamsaas

Stamsaas Holding AS har inngått avtale med Sulland Holding AS om salg av alle aksjene i Stamsaas Moss AS, Stamsaas Fredrikstad AS, Stamsaas AS i Sarpsborg og Stamsaas Bilutleie AS. Selskapene har utsalg for BMW, Mini og Ford i Moss, BMW og Ford i Fredrikstad, og BMW, Ford og Mitsubishi i Sarpsborg. Selskapene omsatte for 1 MRD kroner i 2016. 

- For oss er Sulland Gruppen et klart førstevalg som eier av virksomhetene i Moss, Fredrikstad og Sarpsborg, sier eier og styreleder Lars Roll Erichsen. De er meget profesjonelle og har tidligere et større og godt utbygd forhandlernettverk på både BMW, Ford, Mini og Mitsubishi. Det er naturlig at de vil få gode synergier av denne overtakelsen i Østfold.

Lars Roll Erichsen sier videre at de er godt fornøyde med salget, og at det ble Sulland Gruppen som skal drive bilvirksomheten videre.  
 

Sulland Gruppen

Sulland Gruppen består i dag av 26 selskaper innen bilrelatert virksomhet på indre Østlandsområdet, i Trøndelag, i Nordland og i Troms. Gruppen har 730 ansatte og omsatte for ca 3,8 milliarder kroner i 2016. Totalt solgte Sulland Gruppen drøyt 11.600 nye og brukte biler i 2016.

 - Konsolideringen fortsetter, og vi skal være en ledende aktør i bilbransjen. Med den solide posisjon Stamsaas har i Østfold, vil dette være en viktig investering for å sikre oss denne posisjonen, sier konsernsjef Arvid Sulland.

Oppkjøpet av Stamsaas Gruppen ser vi strategisk og økonomisk riktig, med mange synergier i forhold til de investeringer vi allerede har gjort i BMW, Ford, Mini og Mitsubishi.

Avtalen blir nå oversendt konkurransetilsynet for behandling. Overtakelse vil skje når godkjenning av konkurransetilsynet foreligger.

Kontaktpersoner:

Stamsaas Holding – Lars Roll Ericsen, styrets leder tlf. 906 21737, mail: le@stamsaas.no

Sulland Gruppen – Arvid Sulland, konsernsjef tlf. 901 81088 og mail:  as@sulland.no 

Fakta:


Sulland Gruppen
Stamsaas
Samlet
Ansatte
730
155
885
Omsetning 2016
3 800 000 000
1 000 000 000
4 800 000 000
Bilsalg nye biler
6450
1800
8250
Bilsalg brukte biler
5150
1700
6850
Totalt bilsalg
11600
3500
15100