Pressemeldinger


Dato: 20.11.2017

Sulland overtar BMW-agentur fra Bil i Nord

Sulland Gruppen overtar BMW-agenturet i Nordland og Troms fra bilkonsernet Bil i Nord AS. Kjøpet trer i kraft 1. juni 2018.

Bil i Nord ønsket å overdra varemerket til Sulland Gruppen, som allerede er en stor BMW forhandler i Norge.

– BMW er et bilmerke som står sterkt i vår region, og vi har levert historisk gode salgstall og langt høyere markedsandel enn tidligere forhandlere kan vise til. Når BMW Norge nå ønsker å redusere antall forhandlere, er vi svært fornøyd med å selge til Sulland Gruppen som også har bilforretning i Tromsø, Harstad og Bodø, sier daglig leder Jan Hugo Svendsen i Bil i Nord.

Ingen forskjell for kunder

Konsernsjef Arvid Sulland i Sulland Gruppen understreker at kjøpet ikke får noen konsekvenser for Bil i Nords BMW-kunder.

– All garanti på nye biler, service og vedlikehold av BMW overtas av oss. Kundene må dra til en annen adresse i Tromsø, men vil i praksis ikke merke noen forskjell, sier Sulland.

Ansatte garantert ny jobb

I dag er det 24 ansatte i Bil i Nord som jobber med varemerket BMW. Dette er bilselgere, verkstedpersonell og delelagerpersonell.

Konsernsjef og styreleder i Sulland Gruppen, Arvid Sulland opplyser at man gjennom forhandlinger med Bil i Nord er kommet fram til enighet om overtakelse 1 juni 2018.

Avtalen innebærer at Sulland overtar driftstilbehør, delelager og andre aktive i selskapene i Bodø, Harstad og Tromsø, samt billager etter nærmere avtale. I Bodø overtas leieavtale i eksisterende anlegg mens det arbeides med  andre lokaler i Harstad og Tromsø. Alle ansatte i Bil i Nord som jobber med BMW får tilbud om jobb i det nye selskapet opplyser Arvid Sulland. Gjennom dette oppkjøpet vil Sulland representere BMW med 9 utsalg i Norge.

– Vi er glad for at de ansatte er garantert ny jobb, og vil legge til rette for at overgangen blir så enkel som mulig. Før overtakelsen garanterer vi at medarbeiderne vil stå på for BMW, sier Jan Hugo Svendsen.

Sulland Gruppen har hatt stor vekst gjennom de siste 3-4 år hvor omsetningen er fordoblet og i 2017 forventes å passere 5.mrd med god margin. Sulland opplyser at man som følge av dette nå arbeider med store omstruktureringer i Gruppen med klare driftsmessige skiller mellom de største varemerkene, BMW  -  Ford - Toyota og VAG(Audi, Skoda og VW). Det ansettes nye merkesjefer og med eget management innenfor marked, økonomi og salg/serviceområdet for det enkelte merke.  Vårt mål med dette er å få større fokus på varemerkene i et stadig tøffere marked, og hvor den digitale utviklingen gradvis vil endre dagens distribusjonsform sier Sulland.

Sulland Gruppen ble etablert i 1984 og består i dag av 26 bilforhandlerbedrifter i Østfold, Hedmark, Oppland, Trøndelag, Nordland og Troms. Konsernet har i dag over 900 medarbeidere og vil i 2017 selge over 15000 biler.


___Dato: 04.05.2017

Sulland Gruppen overtar bilvirksomheten til Stamsaas

Stamsaas Holding AS har inngått avtale med Sulland Holding AS om salg av alle aksjene i Stamsaas Moss AS, Stamsaas Fredrikstad AS, Stamsaas AS i Sarpsborg og Stamsaas Bilutleie AS. Selskapene har utsalg for BMW, Mini og Ford i Moss, BMW og Ford i Fredrikstad, og BMW, Ford og Mitsubishi i Sarpsborg. Selskapene omsatte for 1 MRD kroner i 2016. 

- For oss er Sulland Gruppen et klart førstevalg som eier av virksomhetene i Moss, Fredrikstad og Sarpsborg, sier eier og styreleder Lars Roll Erichsen. De er meget profesjonelle og har tidligere et større og godt utbygd forhandlernettverk på både BMW, Ford, Mini og Mitsubishi. Det er naturlig at de vil få gode synergier av denne overtakelsen i Østfold.

Lars Roll Erichsen sier videre at de er godt fornøyde med salget, og at det ble Sulland Gruppen som skal drive bilvirksomheten videre.  
 

Sulland Gruppen

Sulland Gruppen består i dag av 26 selskaper innen bilrelatert virksomhet på indre Østlandsområdet, i Trøndelag, i Nordland og i Troms. Gruppen har 730 ansatte og omsatte for ca 3,8 milliarder kroner i 2016. Totalt solgte Sulland Gruppen drøyt 11.600 nye og brukte biler i 2016.

 - Konsolideringen fortsetter, og vi skal være en ledende aktør i bilbransjen. Med den solide posisjon Stamsaas har i Østfold, vil dette være en viktig investering for å sikre oss denne posisjonen, sier konsernsjef Arvid Sulland.

Oppkjøpet av Stamsaas Gruppen ser vi strategisk og økonomisk riktig, med mange synergier i forhold til de investeringer vi allerede har gjort i BMW, Ford, Mini og Mitsubishi.

Avtalen blir nå oversendt konkurransetilsynet for behandling. Overtakelse vil skje når godkjenning av konkurransetilsynet foreligger.

Kontaktpersoner:

Stamsaas Holding – Lars Roll Ericsen, styrets leder tlf. 906 21737, mail: le@stamsaas.no

Sulland Gruppen – Arvid Sulland, konsernsjef tlf. 901 81088 og mail:  as@sulland.no 

Fakta:


Sulland GruppenStamsaasSamlet
Ansatte730155885
Omsetning 20163 800 000 0001 000 000 0004 800 000 000
Bilsalg nye biler645018008250
Bilsalg brukte biler515017006850
Totalt bilsalg11600350015100