Volkswagen ID.4

Motor

148-204 hk

Rekkevidde inntil

517 km

Strømforbruk blandet kjøring fra

16,9 kWt/100 km

CO2-utslipp fra

0 g/km

Hengerfeste inntil

1000 kg (bakhjulstrekk)

Taklast inntil

75 kg

100% familie-SUV, 100% elektrisk


Vårt neste steg mot fullelektrisk mobilitet er familiebilen ID.4. Den elektriske SUV-en kombinerer det beste fra to verdener; plass og fleksibilitet som i en stor moderne familie-SUV med bærekraftig mobilitet og elektriske ytelser. ID.4 er en stor og fleksibel SUV med sitt rommelige interiør, bagasjeromsvolum på hele 543 liter med bakseteryggen i oppreist stilling og med lang rekkevidde på inntil 517 km.

ID.4 med bakhjulstrekk blir den første lanseringsmodellen i ID.-familien med mulighet for hengerfeste, totalvekt på inntil 1000 kg, (med bremser) og takstativ på inntil 75 kg. ID.4 er en fullelektrisk familiebil som skapt for norske forhold.  Firehjulstrekk blir levert fra sommeren 2021. 


Interiør og eksteriør

Interiør

Den nye ID.4 har imponerende plass i kupeen, til glede for både deg og hele familien. Allerede når du setter deg inn, legger du merke til den gode beinplassen, den store midtkonsollen og de komfortable Ergo Active komfortsetene i stoff/Alcantara med elektrisk justering, minnefunksjon, regulerbar korsryggstøtte med massasje funksjon og uttrekkbar lårstøtte. Andre høydepunkter er den midtplasserte 12-tommers berøringsskjermen, oppvarmet 3-ekers skinnmultifunksjonsratt med berøringsstyrte funksjoner og Isofix-fester for feste av to barneseter bak. Ambientebelysning i farger du har valgt selv, skaper en innbydende atmosfære, og bidrar sammen med panoramaglasstaket med elektrisk solgarding til at du får en avslappende kjøretur.  

Ambientebelysning

Gi din ID.4 mer personlighet. Velg blant 30 farger og skap din egen lysstemning i ID.4 med lys i blant annet instrumentpanelet, oppbevaringsrommet for mobiltelefonen og dørene. Du velger selv om du vil gå for en varm eller kjølig belysning.

 Bagasjerom

Bagasjeromsvolumet er på inntil 543 liter med bakseteryggen i oppreist stilling og har innvendige mål som følger; 

 • Lengde, mm: 965

 • Bagasjerom lengste bredde mellom hjulhus, mm: 1001

 • Lengde seterygg nede, mm: 1734

 • Bagasjeromsvolum nedfelt seterad, liter: 1575 liter

Under det variable bagasjeromsgulvet er det et eget oppbevaringsrom for ladekabler og ekstra bagasje. Bagasjerommet  har plass til hundebur med mål som følger;

 • Høyde, cm: inntil 66,

 • Bredde, cm: inntil 68 cm

 • Dypde, cm: inntil 83,5  


Eksteriør

Den nye ID.4 er en urban SUV med spennende design og snudiameter på linje med en småbil. ID.4 har takreling for taklast, aerodynamiske dørhåndtak, 3D-LED-baklykter med dynamisk blinklys, og en lyslist som strekker seg mot Volkswagen-logoen foran og bak.

 

Størrelse

MEB-plattformen gir Volkswagen ID.4 en betydelig lenger akselavstand og dermed en svært romslig kupé med plass tilsvarende større biler. Svingradiusen er 10,2 meter og er mindre sammenlignet med Tiguan (11,5 meter).

 • Lengde, mm: 4584

 • Bredde, mm: 1852

 • Bredde inkludert utvendige speil, mm: 2108

 • Høyde med takreling, mm: 1640

 • Akselavstand, mm: 2771

 • Bakkeklaring, mm: 163

Velkomst

Den nye ID.4 kjenner deg igjen. Straks du nærmer deg bilen med bilnøkkelen på deg, slår ID.4 på både IQ.LIGHT og LED-Matrix frontlyktene med dynamisk lysassistent, samt LED lyslisten mellom frontlyktene for å si hei. Dette forutsetter at bilen er utstyrt med låse- og startsystemet Keyless Access. Coming-home og Leaving-home-funksjonen lyser opp området rundt bilen, slik at du finner frem til bilen. Vel inne i bilen ønskes du velkommen av ID. Light interaktiv ambientebelysning, før en diskré lyd signaliserer at du har startet bilen. Når du senere har parkert og går bort fra bilen, ønskes du på gjensyn med både lys- og lydsignaler.

 

Komfort

Riktig utstyrt for dine behov

Har du behov for å frakte båten til hytta på henger, frakte sykler eller skiboks på taket? ID.4 med bakhjulstrekk leveres med elektrisk utfellbart tilhengerfeste som standard for last på inntil 7501 kg (uten bremser) og 1000 1  kg (med bremser). Når tilhengerfestet ikke er i bruk, kan du med noen enkle håndgrep vippe det inn under støtfangeren der det ikke er synlig. ID.4 er godkjent for taklast på inntil 75 kg.  

Himmelsk utsikt

Det store panoramaglasstaket som dekker nesten hele takbredden, gir fritt utsyn til himmelen. Det fargede glasset sørger dessuten for behagelig temperatur. Den elektriske solgardinen beskytter mot sterkt sollys og kan enkelt betjenes med stemmestyring eller touch-funksjon. Si for eksempel "Hei ID., vis meg stjernene", og solgardinen åpnes.

AR Head-up-Display 

I ID.4 har du full oversikt over det som er viktig. Augmented Reality Head-Up Display med utvidet virkelighet projiserer viktig informasjon i synsfeltet på frontruten. Utvidet virkelighet betyr i denne sammenheng at navigasjonen vises på kjørebanen, akkurat der du skal kjøre eller svinge av. Slik kommer du frem dit du skal uten å ta blikket fra veien.

ID.Light

Med ID.Light kommuniserer bilen med deg visuelt. Lysbåndet ønsker deg velkommen, loser deg i samarbeid med navigasjonssystemet trygt gjennom trafikken og oversetter meldinger fra infotainment- og assistentsystemene til lyssignaler. Når du bruker stemmestyringen, responderer ID. Light på stemmen din. Og når du går bort fra din ID.4, ønsker ID.Light deg på gjensyn med et lyssignal.  

Stemmestyring

I stedet for å plundre med brytere og knapper, kan du holde blikket festet på veien og hendene på rattet mens du styrer radio, navigasjonssystem og telefon ved hjelp av den intuitive stemmestyringen. Du trenger bare si "Hei ID." – og systemet skjønner hva du sier.

Keyless Access

Med Keyless Access registrerer ID.4 at bilnøkkelen ligger i lommen din og låser opp dørene straks hånden din nærmer seg dørhåndtaket. Med Easy Open sensorstyrt åpning av bakluken kan du åpne og lukke den elektriske bakluken med en liten fotbevegelse under bakparten på bilen. Innovativ teknologi forenkler det meste i en travel hverdag.

 


Lading og rekkevidde

Lade hjemme

Hjemme kan du lade din ID.4 med vekselstrøm (AC) via en hjemmeladeboks (ekstrautstyr) med en ladeeffekt på inntil 11 kW (400V TN1, 3-fas). 

Med ladeboks for hjemmelading fra DEFA kan du enkelt lade elbilen trygt hjemme. Sett deg i en fulladet ID.4 om morgenen og start dagen full av energi. Enklere blir det ikke. Ladeboksene fra DEFA kommer i ulike versjoner med ulike tilkoblingsmuligheter og smarte funksjoner, inkludert 4G og integrert strømmåler. 

Lade på farten

Mange offentlige ladestasjoner ved bensinstasjoner og langs motorveien tilbyr hurtiglading med likestrøm (DC) og ID.4 kan hurtiglade på inntil 125 kW. Med We Charge har du tilgang til over 150 000 ladepunkter1 i hele Europa, inkludert stasjoner i hurtigladenettverket IONITY. Fra 0 kr i måneden kan du bruke We Charge2 i We Connect ID-appen for å koble deg opp til ladestasjoner og oppnå gode prisfordeler3.

Varmepumpe

I den nye fullelektriske ID.4 sørger varmepumpen med aktiv batterioppvarming og kjøling for energiøkonomisk oppvarming av kupeen. 

Produksjonen av ID.4 er CO2-nøytral1, og kjølemiddelet som brukes i varmepumpen, er det naturlige og klimanøytrale middelet R744. Dette er den første varmepumpen i verden som bruker dette kjølemiddelet. Den høye virkningsgraden gjør at dette er den mest energiøkonomiske måten å varme opp en elbil på ved lave utetemperaturer. I en elbil gir drivkomponentene fra seg mindre spillvarme som kan brukes til å varme opp kupeen, enn i en bil med forbrenningsmotor.

En effektiv varmepumpe som komprimerer kjølemiddel under høyt trykk, løser dette problemet. Varmen den danner, brukes til å varme opp kald luft utenfra og høyvoltbatteriet bruker dermed mindre strøm fra batteriet. Elbiler med varmepumpe har derfor lengre rekkevidde enn elbiler uten varmepumpe, spesielt på kalde dager.

Rekkevidde

ID.4 har lang rekkevidde til hverdagslige gjøremål og lange ferieturer uten at det går utover komforten. Modellene ID.4 Pure og Pure Performance har en netto batterikapasitet på 52 kWt, med en rekkevidde på inntil 343 km1, mens ID.4 Pro Performance har en netto batterikapasitet på 77 kWt og en elektrisk rekkevidde på inntil 517 km1

Volkswagen ID.4 leveres med batterigaranti og kapasitetsgaranti som gjelder i 8 år/160 000 km (det som inntreffer først). I denne perioden garanteres det at batterikapasiteten ikke skal falle under 70 prosent.

Teknologi

Motor

Hver stans på rødt lys får forventningene til å stige. Elektromotoren i ID.4 sørger nemlig for at bilen akselererer dynamisk med fullt dreiemoment fra første meter og sprinter fra 0 til 100 km/t på kun 8,5 sekunder (Pro Performance). 

 • ID.4 Pure: 148 hk (109 kW)

 • ID.4 Pure Performance: 170 hk (125 kW)

 • ID.4 Pro Performance: 204 hk (150 kW)


Bakhjulstrekk og firehjulstrekk

I den nye Volkswagen ID.4 utgjør batteriet og elmotoren hovedtyngden. Batteripakken sitter mellom akslingene, mens elmotoren sitter på bakakslingen. Dette gir en vektfordeling på tilnærmet 50/50 og gjør at kjøreegenskapene til ID.4, med høyt dreiemoment og marktrykk på bakhjulene blir svært gode og sikrer god framkommelighet.

Den nye ID.4 blir også tilgjengelig med firehjulstrekk, men først på et senere tidspunkt. Her forventer vi å starte salget fra våren 2021, og de første kundebilene vil leveres fra sommeren 2021.


Lyd

I hastigheter inntil 30 km/t er lydnivået lavt i kupeen til ID.4, mens bilen gir fra seg en kunstig motorlyd utvendig. Dette gjør det enklere for fotgjengere og syklister å legge merke til bilen, som dermed er tryggere i trafikken. Den futuristiske lyden understreker dessuten bilens identitet.


Assistentsystemer

IQ.Light

IQ.LIGHT LED-Matrix frontlyktene er et lysende eksempel på at ID.4 følger med langs veien i mørket. Lyktene lyser opp kjørebanen, og den dynamiske fjernlysreguleringen forhindrer at du blender andre trafikanter1. Når du nærmer deg bilen, gir lyktene fra seg et raskt lysglimt, nesten som om bilen blunker til deg.

 Travel Assist

Travel Assist aktiveres med et tastetrykk og sørger for høy kjørekomfort1,2 i monotone kjøresituasjoner. På motorveier og gode landeveier kan Travel Assist holde bilen i kjørefeltet, passe på at fartsgrensen ikke overskrides og holde sikker avstand til kjøretøyet foran. Dermed kjører du stressfritt i kø og tett trafikk.

Adaptiv cruise control med automatisk avstandsregulering hjelper deg å holde en innstilt topphastighet og trygg avstand til kjøretøyet foran. I kombinasjon med et navigasjonssystem utvides systemet med funksjonene forutseende hastighetsregulering og kurveassistent. Systemet registrerer offisielle fartsgrenser, slik at du unngår å kjøre for fort1. I tillegg kan bilens hastighet tilpasses til svinger, kryss (avkjøringer) og rundkjøringer ved hjelp av strekningsdata fra navigasjonssystemet1 


Lane Assist

Det er lett å miste konsentrasjonen på lange og ensformige veistrekninger. Kjørefeltvarslingen Lane Assist er en nyttig hjelper på motorveien og gode landeveier i hastigheter fra 60 km/t. Den korrigerer styringen og hjelper deg med å holde ID.4 i kjørefeltet.

Front Assist

Front Assist med fotgjenger og syklist overvåkning bidrar til redusert bremselengde. Funksjonen reduserer faren for sammenstøt med fotgjengere, syklister og biler. Funksjonen hjelper deg når du minst venter det.  


Tilkoblingsmuligheter

App Connect

Med tråløs App-Connect1 er det enklere enn noen gang å bruke smarttelefonen i ID.4 på farten. Appene vises på displayet til infotainmentsystemet hvor du på en enkel måte kan bruke dem. Dermed kan du blant annet lytte til musikk, podcast, lydbøker og navigere deg til destinasjonen din. Du kan koble til smarttelefoner ved hjelp av Apple CarPlay™, Android Auto™ fra Google eller MirrorLink®.  

We Connect ID.

Med We Connect ID.-appen har du full oversikt over din ID.4 og kan styre enkelte funksjoner med smarttelefonen. I appen kan du se bilens gjenværende rekkevidde, stille inn temperaturen på klimaanlegget, planlegge avreisetid, starte og stanse lading. Takket være et integrert SIM-kort er ID.4 alltid på nett. Dermed har du tilgang til trafikkinformasjon i sanntid, oversikt over ladestasjoner med ledig plass og priser.  


Utstyrsversjoner

Letthåndterlig i byen, smidig på landeveien, og avslappende på motorveien: Den nye ID.4 er en harmonisk og sportslig allrounder. Du kan velge blant 7 ferdigspesifiserte modeller med ulike batteripakker, motorytelser og utstyrspakker. Med en rekkevidde fra inntil 343 - 517 km1, mulighet for hengerfeste og taklast, finner du garantert den ID.4-modellen som passer til deg og dine behov. 

I tabellen under finner du en oversikt over hva slags utstyr som er inkludert, slik at du kan sammenligne de ulike variantene. Det eneste du trenger å ta stilling til, er hvilken pakke som fyller dine behov best, i tillegg til hvilken farge og felger du vil ha på på din ID.4.


Foto: Kampanjebilde - ID.4 IC0320 (1).png Foto: Kampanjebilde - ID.4 IC0320 (1).png Foto: Kampanjebilde - ID Web.jpeg Foto: Kampanjebilde - ID.4 IC0125.png Foto: Kampanjebilde - ID.4 IC0082.png

Kontakt oss

Pål Østgård

Pål Østgård
Selgerleder

Mobil: 95 29 76 10
E-post: pal.ostgard@moller.no
Odd Arild Nordseth

Odd Arild Nordseth
Daglig leder Sulland Bardufoss

Mobil: 90 59 99 98
E-post: odd.nordseth@moller.no
Halgeir Dalhaug

Halgeir Dalhaug
Selger VW varebil

Mobil: 45 63 24 99
E-post: halgeir.dalhaug@moller.no
Hilde Vadstein

Hilde Vadstein
Selger

Mobil: 46 85 04 98
E-post: hilde.vadstein@moller.no
Foto: Kampanjebilde - ID Web.jpeg

Prøvekjør ID.4 hos oss!

Pris fra kr 339.500,-*

Les mer