Hyundai NEXO

Et hydrogenelektrisk mesterverk

En stor og moderne SUV med alt tenkelig utstyr og utslippsfri rekkevidde på hele 666 km!
Hyundai  er det første selskapet som serieproduserte brenselscelle-biler i verden. Nexo kommer med en rekkevidde på utrolige 666 km. På en tank hydrogen (4 kg) kan du kjøre opp til 666 km (WLTP), med en påfyllingstid på kun 5 minutter! Det gjør Hyundai Nexo til den elektriske bilen med lengst rekkevidde på markedet.


Nexo har ingen skadelige utslipp. Det eneste som slippes ut er rent vann. FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) er en hydrogenelektrisk bil hvor det utvinnes strøm fra hydrogen som er fylt på tanken. Denne strømmen går til bilens elektriske motor som driver bilen fremover.


TOPPMODERNE TEKNOLOGI

Hyundai er igjen først ute innenfor utviklingen av hydogenbiler. Med helt nye NEXO, vår andre masseproduserte hydrogenbil, byr vi på den lengste rekkevidden og den beste ytelsen takket være den mest avanserte brenselcelleteknologien på markedet. En teknologi Hyundai har utviklet selv.


SLIK VIRKER BRENSELCELLEDRIVLINJEN

Brenselcellene, elmotoren, batteriet og hydrogentankene arbeider sammen for å drive helt nye hydrogenbilen NEXO. Når hydrogen som er lagret i tankene, når fram til brenselcellene, brytes det ned til protoner og elektroner. Strømmen av elektroner som skapes i brenselcellen, generer strøm som driver elmotoren, og protonene reagerer med oksygenmolekyler i luften og genererer varme og vann, som er det eneste utslippet.


REGENERATIV BREMSING

Systemet regenererer bremseenergi ved å bruke elmotoren og ikke bremsene til å bremse bilen. Energien fra den regenerative bremsingen lagres i batteriet på 1,56 kWh, slik at ladenivået opprettholdes og batteriet kan fortsette å forsyne NEXO med strøm. Du kan endre nivået på den regenerative bremsingen med hendlene bak rattet.

Hyundai SmartSense

Hyundais nyskapende førerassistentsystemer, Hyundai SmartSense, gir deg økt sikkerhet og færre bekymringer. NEXO er utstyrt med flere førerassistentsystemer enn noen annen serieprodusert bil. Den har blant annet automatisk parkering og filskifteassistent. Hyundai er det første bilmerket som tilbyr en blindsoneassistent som viser området bak og på sidene av bilen på en skjerm midt på instrumentpanelet når du skifter kjørefelt. Den bedrer også sikten i mørket og når det regner. Systemet bruker vidvinkelkameraer på begge sider av bilen for å dekke vinkler som ikke er synlige i det innvendige speilet og sidespeilene. Hyundai er den første bilprodusenten som tilbyr blindsoneassistent med kamerabilder fra begge sider av bilen.

Fem år – ubegrenset kjørelengde

Hyundais garantiprogram er et uttrykk for Hyundais kvalitetsprodukter. Ved normal bruk og oppfølging av serviceprogrammet vil garantien dekke alle produksjonsfeil som måtte oppstå, med unntak av de slite- og servicedeler.


Foto: Kampanjebilde - FE_INTERIOR_BVM_1.jpg Foto: Kampanjebilde - FE_INTERIOR_BVM_1.jpg Foto: Kampanjebilde - FE_EXTERIOR_HYDROGEN_CHARGING.jpg Foto: Kampanjebilde - FE_INTERIOR_1.jpg

Kontakt oss

Hans Petter Gretland

Hans Petter Gretland
Daglig Leder Sulland Elverum

Mobil: 45 40 40 11
E-post: hans.gretland@sulland.no
Bendik Bjørkelo Østmoen

Bendik Bjørkelo Østmoen
Bilselger

Mobil: 47 90 49 75
E-post: bendik.ostmoen@sulland.no
Foto: Kampanjebilde - FE_EXTERIOR_HYDROGEN_CHARGING.jpg