Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Bilferie > Volkswagen ID.3 karavane fra Oslo til Tromsø
Bilferie

Volkswagen ID.3 karavane fra Oslo til Tromsø

Den 28. august 2020 ankom det en båt med over 700 Volkswagen ID.3 1ST til Norge. For å feire lanseringen drar syv Sulland-forhandlere til Oslo og kjører bilene i karavane til Tromsø.

De første Volkswagen ID.3 1ST er på plass i Norge. Bilen omtales som fremtidens elbil og er en bil som Sulland-forhandlerne som fører Volkswagen har ventet på. Istedenfor å la bilen komme til dem, har de reist til bilen som står i Oslo og skal bruke de neste dagene på å kjøre til Tromsø og du kan følge reisen på denne bloggen. Først - noen harde fakta om bilen:Pris fra kr 351.900,- 
Rekkevidde inntil 420 km
Batteri 58 kWh
Bagasjevolum 385 liter
Hurtiglading ID.3 1ST inntil 100 kW
Drift Bakhjulsdrift


Litt praktisk om turen

Sulland har totalt 32 forhandlere. Syv av disse fører bilmerket Volkswagen. De ulike Volkswagen-forhandlerne holder til i Otta, Verdal, Mo i Rana, Bodø, Harstad, Bardufoss og Tromsø. Kjøreturen starter onsdag 2.september og bilene vil forlate følget etter hvert som de ankommer egen forhandler. Første stopp blir på Hamar hvor Sulland har sitt hovedkontor. Herfra går turen til Dombås hvor bilene skal teste de nye hurtigladestasjonene. Her forlater Sulland Otta følget, mens resten kjører videre til Sulland Verdal og overnatter. Dag 2 går turen innom Sulland Mo og Sulland Bodø. Dag tre skal de siste bilene i karavanen kjøre mot Harstad, Bardufoss og til slutt vil den siste bilen trille inn på parkeringsplassen hos Sulland Tromsø.


Dag 1:

Kl.08
Dagen startet tidlig på lageret til Møller på Bekkelaget hvor det ble hentet ut syv helt nye Volkswagen ID.3 1st.  Det var med en viss ærefrykt at sjåførene satt seg inn i bilene. Husk at denne bilen har vi ventet på lenge og spenningen var virkelig til å ta og føle på. Du kan nesten si at stemningen var.... elektrisk! Med det lille ordspillet utav veien så var det bare å tre på seg de offisielle ID.3 sokkene og gjøre seg klar for tidenes kjøretur. Første stopp var Hamar hvor Sulland har sitt hovedkontor og på turen dit fikk vi testet bilene på fine motorveier med 110 sone. Bilen var utrolig smidig og romfølelsen veldig god. Noe sier oss at denne godfølelsen kommer til å vare!

Kl. 11
Vi kjørte inn på parkeringsplassen ved Vikingskipet. Her stod det mange spente kollegaer fra andre Sulland-forhandlere og ventet på oss (les bilene). Her tok vi oss tid til en skikkelig photoshoot med både bilder og film. Fra høyre har vi Vebjørn fra Otta, Fredrik fra Bodø, Jon fra Tromsø, Kenneth fra Mo i Rana, Hilde fra Bardufoss, Marius fra Harstad og til sist Torbjørn fra Verdal. Vi fikk til og med oss to passasjerer fra markedsavdelingen på turen. Sigurd og Marielle var også klar for roadtrip! 


Kl 13

Målet vårt var å kjøre i et strekk mot Dombås, men noen i følget følte for å teste Ionity-ladestasjonene på Øyer. I tillegg passet det godt med en liten lunsjpause og en beinstrekk. Marius Dreyer, salgssjef hos Sulland Harstad var strålende fornøyd så langt. "Bilen er bare så fantastisk god å kjøre! Kjørekomforten er helt nydelig".


Kl 15

Fremme ved Otta! Her måtte vi svinge innom til Sulland Otta for en kaffekopp og litt skravling med kollegaene våre. En heldig kunde rakk til og med en liten prøvekjøring i mellomtiden. Hele veien fra Oslo og hit merket vi nysgjerrige blikk og smil fra medtrafikanter. Sjeldent syn med syv like biler på rekke og rad langs veien. Dette er en bil som vekker oppsikt.


Kl. 17

På Dombås ble det første ladestopp for flere i følget. Alle syv bilene fikk umiddelbart plass til å lade og vi fikk nyte en bedre burger på Moskus Grill mens bilene ladet. Flere kom bort til oss og ville snakke om bilene med oss noe som alltid er artig. Med slike hurtigladere langs veien er ikke langturer med elbil noe problem. Hjerkinn neste!


Kl. 18

Turen over Dovre var rett og slett strålende. Ikke hver dag man har slikt vær her. Vi kjørte opp til Snøhetta Viewpoint for enda flere bilder i storslått natur. Fra vårt synspunkt så må vi si at fremtiden ser lys ut! På Hjerkinn måtte vi dessverre ta farvel med Sigurd fra markedsavdelingen og Vebjørn fra Sulland Otta som kjørte hjem igjen herfra. Sistnevnte hadde allerede lovet bort flere prøvekjøringer og hadde ikke tid til å være med videre. Da var det bare for resten av følget å kjøre mot Verdal.


Kl 22

Vi rullet lydløst inn på parkeringsplassen til Sulland Verdal etter å vært vitne til en spektakulær solnedgang på veien. Ambiente-belysningen i cockpit kom virkelig til sin rette med de flotte fargene som utspilte seg utenfor.  Bilene ble parkert og satt til lading slik at de er klar for etappe 2 i morgen


Oppsummering dag 1:

Først - for de som synes vi har brukt litt lang tid fra Oslo til Verdal så må vi presisere at vi har stoppet mye for å ta bilder av denne flotte bilen i flott vær. Så til det viktigste, nemlig førsteinntrykket av Volkswagen ID.3. Vi digger den! Komfort, rekkevidde, design og teknologi. Det er virkelig ikke noe stress å kjøre på langtur med bilen. Vi gleder oss til å bli enda bedre kjent med den på turen nordover i morgen.Dag 2

Kl. 08.00

Morgenfriske og klare for en ny dag hentet vi bilene hos Sulland Verdal. Vi tok oss tid til en kaffekopp og en rask bilvask hos våre kjekke kollegaer i Verdal. Vi sa farvel til Torbjørn som ble igjen i Verdal og satte ID.3-snuten mot Mo i Rana. 


Kl 10

Langs veien blir vi sittende å prate litt om hvordan det blir å få bilen hjem i butikken. Kenneth, som er daglig leder hos Sulland Mo har ventet på bilen lenge og gleder seg til å vise bilen til kundene sine. ID.3 innfrir på så mange områder. Kjøreegenskapene, stillheten og hvor kompakt den føles er ting han lister opp. I tillegg er dette en bil med imponerende forbrukstall på langtur. Kundene kan glede seg!


Kl. 12
Pit-stop på Namskogan for en kaffekopp og en beinstrekk. Ingen behov for drivstoff her i gården! 


Kl. 13

Ved porten til Nord-Norge tok vi oss tid til en rast i det flotte været. Så vidt vi vet er vi de første Volkswagen ID.3 som kjører gjennom her. Alle hadde godt med strøm igjen så vi bestemte oss for at vi ikke skulle stoppe før vi kom til Sulland Mo. Kunne det lykkes?


Kl. 15

Klart det kunne! Hilde fikk kjenne litt på pulsen mot slutten. Heldigvis var det kyndige bilselgere i følget som kunne gi de beste tipsene for den mest økonomiske kjøringen for det siste stykket. Hun fikk ligge i dragsuget til karavanen og kunne sette bilen på lading hos Sulland Mo og gå tilbake til vanlig hvilepuls etter det. Marius fra Harstad hadde 57 km igjen på batteriet etter sitt siste ladestopp i Verdal.  Kollegaene våre fra Sulland Mo tok oss veldig godt i mot og var glade for å endelig ha ID.3 i hus. Etter en time tok vi farvel med Kenneth på dette stoppet og ønsket han og resten av gjengen lykke til med salget. Fauske neste!


Kl. 18

Ved polarsirkelen følte vi oss selvsikre nok til å tenke at vi måtte være de nordligste Volkswagen ID.3. Veien opp på Saltfjellet gikk uten problem. Hilde fra Bardufoss ble overrasket over at ikke forbruket fra Mo og opp til Polarsirkelen var høyere. Denne bilen fortsetter å begeistre!


Kl 19

Dagens destinasjon ble nådd rundt kl 19. Vel fremme på Fauske fikk vi ladet bilene på hurtigladerne på Shell, mens vi ventet på middag på hotellet. Vi følte at vi hadde fått prøvd mer av kjøreegenskapene til ID.3 med en annen veistandard. Jon fra Sulland Tromsø syns at bilen var artig å kjøre gjennom svinger i. På Fauske forlot Fredrik oss for å kjøre siste rest til Bodø, mens vi andre ser frem til siste etappe av bilen i morgen.


Oppsummering dag 2.

Turen fra Verdal til Fauske har gått som en lek til tross for kanskje litt mer utfordrende profil på kjøringen. Fremdeles vekker bilen oppsikt og folk kommer bort for å slå av en prat når vi har pauser. Hver sjåfør har med seg walkie talkie i bilen. Da vi kjørte forbi veiarbeid og ny asfaltering et stykke før Mo i Rana fikk vi inn på samme frekvens en samtale mellom veiarbeiderne. "Dæven, er det den nye ID.3? Ser jo veldig bra ut". Så det var artig for oss. Det har vært en fantastisk flott etappe med mye godvær. Og som Kenneth fra Mo sa "Oslo til Mo på bare to fyllinger med strøm er ikke verst". 
Dag 3

Kl. 08

Og så var de bare tre! Marius fra Harstad, Hilde fra Bardufoss og Jon fra Tromsø. Vi har vært velsignet med godt vær hele veien på det som bare kan kalles sensommerens vakreste eventyr, men på Fauske innhentet høsten oss. Dagen startet litt grå og sur, så vi hoppet i bilene og la i vei mot nord. Dette er den siste dagen på ID.3-turen og vi gleder oss til å komme helt hjem med bilen.


Kl. 10

Langs veien sa Marius at han syns det var rart å se at han hadde 250 km med kjøring hjem til Harstad, men at det liksom ikke var noe problem. ID.3 kommer til å rekke helt hjem uten et ladestopp. For en følelse!


Kl. 10.30
Ved fergeleiet Skarberget - Bogneset tok vi nok en gang farvel med et medlem av karavanen. Marius satte snuten mot Lødingen, mens Hilde og Jon skulle andre veien. Både på fergeleiet og ombord på fergen merket vi en mann som kretset litt rundt bilen. Til slutt bukket han under for egen nysgjerrighet og kom bort for å snakke med oss. Han sa han ikke hadde sett denne bilen før og syns den så veldig flott ut. Vi kunne fortelle han at det ikke er så rart da bilen først rullet i land i Norge for en uke siden og dette nok er de nordligste ID.3'ene som er på veien her oppe.Kl. 13

Vi kjente at sulten gjorde seg gjeldende når vi kom til Narvik og stoppet for en liten lunsj. Da vi kjørte ut av byen ble vi fotografert av en e-golf som kjørte bak oss. Vi regner med at sjåføren tar kontakt med oss snart for signering av ny ID.3. Siden vi selv ikke tok noen bilder fra stoppet vårt i Narvik så bruker vi noen flotte bilder vi fikk fra gjengen på Sulland Mo. De hadde vært ute på en liten fotorunde når de kom hjem i går.


Kl. 15

Ankomst Setermoen. Hilde fra Sulland Bardufoss takket for laget her. Da vi stoppet for en liten filmsnutt kom det en kar mot oss og ville se bilen med en gang. Han syns det var så gøy å se en Volkswagen ID.3 i levende live for første gang og gledet seg til å ta den med på prøvekjøring. Vi tok farvel med Hilde og tok fatt på siste rest av turen til Tromsø


Kl. 17.30

FREMME! Etter litt under 1700 km trillet Jon og Volkswagen ID.3 inn på parkeringsplassen hos Sulland Tromsø. Vi fikk virkelig testet bilen fra Bardufoss og hit da vi kjørte rundt Malangen. Hissige svinger og smådårlig vei. Bilen lå stødig hele veien og var en nytelse å kjøre. Etter tre dager fra Oslo til Tromsø er vi ved veis ende, men det er jo egentlig nå det starter. Vi gleder oss til å vise fremtidens bil til kundene våre slik at de kan bli like begeistret som oss!


Oppsummering ID.3 karavane Oslo-Tromsø

Først og fremst så er vi veldig fornøyd med denne bilen. Vi har vel sagt det et par ganger allerede i denne bloggen, men bilen er helt fantastisk å kjøre. Den leverer god rekkevidde, god plass, komfort og er veldig støysvak. Det er skikkelig god futt i den og den ligger stødig på veien. I tillegg er den intelligent. Den vet at det er du som kommer og hilser med lysene. Før du rekker å sette deg inn i bilen har den gjort klar alt slik at det ikke er noe mer styr for deg som sjåfør - du kan bare kjøre med en gang.

Etter å ha kjørt Oslo-Tromsø så kan vi også reklamere for denne måten å feriere på. Med elbil er en rimelig og fantastisk måte å se det langstrakte landet vårt på. Det har vært fine veier stort sett hele veien og virkelig ingen problem med tilgjengeligheten på ladere. Vi har ikke kjent på noe rekkeviddeangst på denne turen. ID.3 er også starten på en ny æra - på flere måter. Denne bilen markerer starten innen bærekraftig bilproduksjon. Det er den første bilen fra Volkswagen som er karbonnøytral gjennom både produksjon og livsløp. Det kjenner vi at føles godt og at vi er med å bidrar på et vis.

Vi vil oppfordre alle som er interessert i bilen til å ta seg en tur innom en Sulland-forhandler den nærmeste tiden. Nå er bilene endelig i butikk og vi gleder oss til å vise deg fantastiske Volkswagen ID.3!


Har interessen økt for Volkswagen ID.3? Mer info får du her:


Priser og utstyrsnivå

De tre utstyrsnivåene av lanseringsmodellen ID.3 1ST er svært godt utstyrte modeller.

Priser inklusive levering:

ID.3 1ST: 351.900*

ID.3 1ST: Plus 404.000*

ID.3 1ST: Max 452.200*

*Alle priser er inkludert frakt og levering i Oslo.


Se kampanje på ID.3 1ST


Les mer om ID.3 1ST


Alle priser er veiledende inkl. mva levert Oslo, inkludert vrakpant. Ekskludert elbiler hvor priser er veiledende eks. mva levert Oslo. Trafikkforsikringsavgift og frakt til forhandler utenfor Oslo kommer i tillegg. Oppgitt avgift er estimert på bil med standardutstyr. Ekstrautstyr kan påvirke tekniske data og avgift. Ta kontakt med forhandler for mer informasjon eller besøk vår bilkonfigurator på www.volkswagen.no for å estimere avgift. Vi tar forbehold om eventuelle feil, endringer og avvik.
Bilene som vises på nettsiden har tyske spesifikasjoner og kan avvike noe fra de bilene som leveres i Norge. Bilene kan også være utstyrt med ekstrautstyr som leveres mot pristillegg.


This is a card component