Meny Lukk
Velg din nærmeste by

Presse

Sulland er et familieeid bilkonsern med 42 bilforhandlere, som representerer 13 ulike bilmerker. Hos oss jobber det over 1300 medarbeidere i 22 ulike byer i Norge.

Sulland er eid av Sulland Holding, som også har egne selskaper innen profesjonell billeasing, eiendom, teknologi, innovasjon og import.

Vi er stolte av vårt rykte som en pålitelig og kvalitetsbevisst bilforhandler. Hvis du har spørsmål eller ønsker mer informasjon om vår virksomhet, vennligst ikke nøl med å kontakte oss. Vi ønsker å sikre at du har alt du trenger for å dekke historiene dine på en nøyaktig og informativ måte.

Alle henvendelser gjøres til konsernsjef Arvid Sulland eller til visekonsernsjef Svein Arild Johnsgård.

Pressekontakter

Arvid Sulland
Arvid Sulland
Konsernsjef
Svein Arild Johnsgård
Svein Arild Johnsgård
Visekonsernsjef


Pressemeldinger

Dato: 10.04.2024
Sulland kjøper Albjerk Bil
Dato: 12.07.2023 Sulland lanserer "Årets Veiviser"
Dato: 11.11.2021 Sulland utvider på Hamar
Dato: 17.11.2020 Sulland overtar Toyota Ramstad Bil AS i Askim og på Mysen
Dato: 06.10.2020 Sulland overtar Gustavsen Bil på Gjøvik
Siste pressemeldingene i sin helhet:


Pressemelding 10.04.2024

Sulland kjøper Albjerk Bil

Sulland Holding AS har inngått avtale med Albjerk AS om kjøp av Albjerk Bil AS.
Albjerk Bil AS er forhandler av Audi, Volkswagen, Volkswagen Nyttekjøretøy og Škoda i Drammen, Lier og på Ringerike, og driver også tilhørende servicemarkedsvirksomhet, og bilutleie. Albjerk Bil-konsernet hadde i 2023 en omsetning på NOK 2,05 milliarder, og solgte 4979 nye og brukte biler.


Etter over femti års eierskap er det med vemod Albjerk-familien avslutter sitt kapittel som eier av Albjerk Bil AS. Familien har i sin eiertid utviklet virksomheten til en av bilbransjens mest solide forhandlere med sterkt fokus på kvalitet og kundetilfredshet. Transaksjonen markerer starten på en ny fase for Albjerk Bil AS under Sullands eier- og lederskap, hvor sistnevnte vil befeste posisjonen som en sterk og slagkraftig forhandler av nye og brukte biler og servicemarkedstjenester på Østlandet.

- Vi er stolte over den virksomheten og kulturen vi har skapt i Albjerk Bil. Når vi nå har bestemt oss for å selge, er vi glade for at det er Sulland som skal overta. Sulland er en av bransjens dyktigste og mest solide aktører, og vi føler oss trygge på at Sulland har det som skal til for å videreutvikle selskapet og posisjonere det for bærekraftig vekst i det videre. Det har vært viktig for oss å finne en kjøper som deler våre verdier, som kan videreføre kulturen i virksomheten, og som vil ivareta våre kunder og dyktige medarbeidere på en god måte fremover, sier Wenche Albjerk.

Gjennomføring av transaksjonen er betinget av godkjennelse fra Konkurransetilsynet og enkelte andre sedvanlige gjennomføringsbetingelser, og dette forventes å være avklart før sommeren.

Både Sulland og Albjerk er opptatt av at gjennomføringen av transaksjonen og integreringen av de to virksomhetene skal skje på en god og smidig måte både for kunder, leverandører, medarbeidere og øvrige samarbeidspartnere. Familien Albjerk vil bidra aktivt i den første fasen etter gjennomføringen for å sikre dette. Anna Isabel Albjerk vil også fortsette som konsernleder etter oppkjøpet.

Sulland Holding
Sulland Holding består i dag av 43 selskaper innen bilrelatert virksomhet på det indre Østlandsområdet, i Viken, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark. Gruppen eier i tillegg rundt 130 000m2 eiendom, driver bilimport, har rundt 1250 ansatte, og omsatte i 2023 for nærmere NOK 9 milliarder. Totalt solgte Gruppen ca. 18.000 nye og brukte biler i 2023.


- Konsolideringen fortsetter, og vi skal være en ledende aktør i bilbransjen. Med den posisjon Albjerk Bil AS har i Drammen gjennom flere generasjoner, og også gjennom oppkjøpet av virksomheten i Hønefoss, er dette en riktig investering for å oppfylle ambisjonene våre, sier konsernsjef Arvid Sulland.

Han legger til:
- Oppkjøpet av Albjerk Bil AS ser vi som strategisk og økonomisk riktig. Drammen er Norges femte største bilmarked og Hønefoss vil også være et voksende marked, og dette gir oss mange synergier. Vi er fra før representert med Audi, Volkswagen, Volkswagen Nyttekjøretøy og Škoda i over fem prosent av det norske bilmarkedet, og vi vil gjennom dette oppkjøpet styrke vår posisjon ytterligere på merker vi tror også vil dominere markedet i fremtiden.

Sulland har dessuten vektlagt andre verdier enn det rent finansielle i avtalen:

- Tradisjon og kultur er verdier vi vektlegger når vi går til oppkjøp av virksomheter som dette. Når vi kom i posisjon for å kjøpe Albjerk Bil AS, så vi at vi deler det samme verdigrunnlaget, noe som gjør oss trygge på at dette er rett, og at integreringen i vår gruppe skal kunne skje på en god måte for alle involverte. Forholdet til ansatte og kunder er viktige faktorer vi alltid har fokus på. Vi har også et godt samarbeid med vår hovedsamarbeidspartner Harald A. Møller AS som er avgjørende for å lykkes, avslutter Arvid Sulland.

Harald A. Møller AS, importør av merkene Volkswagen, Volkswagen Nyttekjøretøy, Audi og Škoda, sier følgende om avtalen som er inngått:

- Albjerk har spilt en viktig rolle for oss gjennom mange år. Wenche, og generasjonen etter henne, har ivaretatt og videreutviklet den sterke arven og de gode tradisjonene under Albjerk-paraplyen. Så har vi respekt for det valget de nå tar, og er samtidig glade for at en bunnsolid og profesjonell aktør som Sulland investerer ytterligere i merkene og samarbeidet vårt, sier Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør i Harald A. Møller AS.

Partene er enige om å ikke dele flere detaljer rundt avtalen.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Albjerk AS, styrets leder Wenche Albjerk, e-post: wenche.albjerk@albjerk.no
Sulland Holding AS, konsernsjef/styrets leder Arvid Sulland, e-post: arvid.sulland@sulland.no
Pressemelding 24.07.2023

Hjelp oss å finne "Årets Veiviser"

– Sulland er stolt av å kunngjøre lanseringen av "Årets Veiviser"
Som en del av vårt samfunnsengasjement, vil vi veldig gjerne få hylle noen av hverdagsheltene som berører mange i sin hverdag. Vi inviterer nå alle til å nominere kandidater til Årets Veiviser, slik at vi kan hedre de som virkelig har gjort en forskjell.

En veiviser er en person som gjennom ekstraordinær innsats og gode verdier har banet vei for andre og vist vei selv i utfordrende tider. Dette kan være personer som gjennom frivillig arbeid,
samfunnsengasjement eller andre former for ekstraordinær innsats har bidratt til å forbedre lokalsamfunnet.

"For å være en veiviser kreves det både mot og styrke til å gjøre en forskjell. Vi ønsker å anerkjenne og hylle de som har vist vei gjennom sine ekstraordinære innsatser og gode verdier," sier Knut Stian Lervik, Markedssjef hos Sulland. "Gjennom Årets Veiviser vil vi feire deres inspirerende historier og deres positive innvirkning på samfunnet."

For å bli vurdert som en veiviser, må kandidaten ha gjort en betydelig innsats for lokalsamfunnet. Dette kan inkludere frivillig arbeid, støtte til marginaliserte grupper, beskyttelse av miljøet eller innsats for sosial rettferdighet og likestilling. Veiviseren kan også ha fungert som en rollemodell og inspirert andre gjennom sin innsats.
 
Den som blir kåret til Årets Veiviser vil motta 50 000 kroner til sitt formål eller prosjekt. I tillegg vil det bli gjennomført et eksklusivt intervju med vinneren, som blir publisert på Veivisere-siden sammen med de øvrige veiviserne.

Vi oppfordrer alle som kjenner en lokal helt som fortjener å bli kåret til Årets Veiviser til å nominere dem.
Nominasjonsskjema og mer informasjon om kriteriene finnes på sulland.no/arets-veiviser. Nominasjonsperioden varer frem til 1. september 2023.
Sulland ser frem til å feire og hedre de ekstraordinære menneskene som har vist vei i vårt lokalsamfunn gjennom Årets Veiviser. Sammen kan vi inspirere og motivere.
Om Veiviserfondet
Sulland gir hvert år støtte til konkrete, positive formål gjennom vårt veiviserfond. Årlig deler vi ut 1 million kroner til lag, foreninger, ideelle organisasjoner og veivisere.

Om Sulland
Sulland er et familieeid bilkonsern med 38 bilforhandlere, som representerer 12 ulike bilmerker. Hos oss jobber det 1100 medarbeidere i 22 ulike byer i Norge.

Kontaktinfo presse
Arvid Sulland, Konsernsjef, Tlf 90 18 10 88
Knut Stian Lervik, Markedssjef, Tlf 92 64 92 64
Pressemelding 11.11.2021:

Sulland utvider på Hamar

Sulland etablerer ny Hyundai-forhandler på Midtstranda, og vil med dette øke sin tilstedeværelse i Innlandet.

Komplett bilanlegg med merkeverksted
Det komplette bilanlegget vil ha separate salgslokaler for nye og brukte biler med et tilhørende autorisert Hyundai-serviceverksted og delelager.  
 -  Vi ser fram til å flytte inn i et nytt og moderne bilanlegg med Hyundai på Hamar rett på nyåret 2022, sier Svein Arild Johnsgård, visekonsernsjef i Sulland Gruppen.

Etableringen på Midtstranda omfatter rehabilitering av det eksisterende bilanlegget i Midtstranda 65. Anlegget er eid av Sulland, og var tidligere Autoplan sine lokaler. Autoplan flyttet tidligere i år til Elgvegen 2 i Løten.
 

Vært «satellitt-forhandler» på CC Hamar siden 2018
  Sulland har solgt nye Hyundai fra kjøpesenteret CC Hamar siden sommeren 2018. Dette var som en underavdeling av Sulland Elverum AS. Dette har vært en kjempesuksess, med salg av attraktive modeller, prøvekjøringer direkte fra parkeringskjelleren og høyt aktivitetsnivå.  
 - Det er med stor glede at vi nå kan ønske eksisterende og nye kunder velkommen til vår nyeste merkeforhandler på Midstranda, forteller Johnsgård.

Om Sulland Gruppen
 Sulland Gruppen ble etablert i 1984 og er et av Norges største privateide bilkonsern bestående av over 35 aksjeselskaper med til sammen 1050 medarbeidere. Sulland representerer 12 forskjellige bilmerker og har forhandlere fra Fredrikstad i sør til Tromsø i nord. Konsernet hadde en omsetning på ca 7 MRD i 2020, og selger nærmere 20 000 biler i 2021.
 

For mer informasjon kontakt:

Svein Arild Johnsgård: Tlf: 917 02 550. Mail: svein.johnsgaard@sulland.no.
 


17. november 2020

Sulland overtar Toyota Ramstad Bil AS i Askim og på Mysen

Sulland Holding AS har inngått avtale om å overta alle aksjene i Toyota Ramstad Bil AS på Mysen og i Askim som er forhandler av Toyota. I tillegg til bilsalg og mekanisk verksted er selskapet også deleier i Bilskadesenteret Østfold AS.

I tillegg til 100% av aksjene i driftsselskapet kjøper Sulland Eiendom AS også alle aksjene i Ramstad Bil Eiendom AS som er eiendomsselskapet med 1 anlegg på Mysen og 2 anlegg i Askim hvor det også er eksterne leietakere, til sammen 5600m2.  

Sulland er i dag Toyota-forhandler i Hamar, Gjøvik, Lillehammer og Kongsvinger

  • For oss var Sulland et klart førstevalg som kjøper av virksomheten i Askim og på Mysen, sier styreleder Heidi Engen. De er meget profesjonelle og vi føler at kulturen Sulland har matcher godt med kulturen i Toyota Ramstad Bil AS. 
  • Heidi Engen sier videre at de er godt fornøyde med salget, og at det ble Sulland som skal drive selskapet videre. Vår filosofi har hele tiden vært å bygge videre på det som er etablert, men samtidig tilpasse oss morgendagens kunder, produkter og konkurrenter, derfor mener vi også at det er riktig at en aktør som Sulland kommer inn og tar Toyota Ramstad Bil AS med inn i en ny fase.

Toyota Ramstad Bil AS ble grunnlagt av familien Harald Engen i 1974, og har siden 2007 vært eid av Aud Engen og Heidi Engen. Toyota Ramstad Bil AS har 27 ansatte og omsatte i 2019 for drøyt 140 mil kroner.

  • Toyota er et av våre viktigste merker og største satsningsområder. Vi har vært forhandler for Toyota i Norge siden 1990, og merket er svært viktig for oss, sier styreleder Arvid Sulland. Vi er glade for at Toyota Norge ser oss som en verdig partner til å videreføre den gode jobben Toyota Ramstad Bil AS har gjort i nærmere 50 år og siden Toyota ble etablert i Norge avslutter Sulland. 

Sulland har i dag 1000 ansatte, og vil i 2020 selge rundt 17000 nye og brukte biler. Omsetningen i 2019 var på 5.1 MRD kroner og vil i 2020 omsette for nærmere 6MRD. Gruppen består av 33 bilforhandlere og 6 andre virksomheter innen blant annet eiendom og bilskade.

En endelig avtale forutsetter godkjenning fra konkurransetilsynet

For mer informasjon kontakt:

Sulland Holding AS                                                             Toyota Ramstad Bil AS

Arvid Sulland, styrets leder                                                Heidi Engen, styrets leder

Tel. 90 18 10 88                                                                        Tel. 95 84 06 25
E-post: as@sulland.no                                                          E-post:  Heidi.Engen@coop.no6. oktober 2020

Sulland overtar Gustavsen Bil på Gjøvik

Sulland Holding har inngått avtale om å overta alle aksjene i Gustavsen Bil AS på Gjøvik som er forhandler av Ford, Suzuki og Isuzu. I tillegg til bilsalg og mekanisk verksted har selskapet eget karosseriverksted i Hunndalen og 25% av aksjene i et eksternt karosseriverksted.

I tillegg til 100% av aksjene i driftsselskapet kjøper Sulland Eiendom AS også alle aksjene i eiendommen Amsrudveien 5A.  

Sulland Gruppen er i dag Ford forhandlere på 9 lokasjoner i i Norge hvorav 5 lokasjoner i Innlandet: Hamar, Lillehammer, Elverum, Otta og Kongsvinger, samt 4 lokasjoner i Viken: Moss, Fredrikstad, Sarpsborg, og Jessheim.

  • For oss er Sulland et klart førstevalg som kjøper av virksomheten på Gjøvik, sier daglig leder Erland Berg. De er meget profesjonelle og har fra tidligere en bred portefølje på Ford forhandlere. Det er naturlig at de får gode synergier av denne overtakelsen i Innlandet.
  • Erland Berg sier videre at de er godt fornøyde med salget, og at det ble Sulland som skal drive selskapet videre. Erland Berg fortsetter i sin nåværende stilling som daglig leder i selskapet ut 2020.

Gustavsen Bil AS har 26 ansatte og omsatte i 2019 for drøyt 70 mill kroner. 

  • Ford er et av våre største satsningsområder og et merke vi har stor tro på, sier styreleder Arvid Sulland. Vi erkjenner at merket har hatt litt tørke av elektrifiserte modeller, men nå kommer de på løpende bånd, og vi har stor ordrereserve på nye ladbare Kuga og ikke minst Mustang Mach-E.
  • På nyttekjøretøy er Ford størst i Europa og ingen har bredere modell-linje, og vi mener dette er en strategisk god investering. Vil vil styrke selskapet og arbeidsplassene ved vår overtakelse på områder som er krevende for en liten forhandler sier Arvid Sulland.


Sulland har i dag 985 ansatte, og vil i 2020 selge rundt 17000 nye og brukte biler. Omsetningen i 2019 var på 5.1 MRD kroner og gruppen består av 32 bilforhandlere og 6 andre virksomheter innen bla eiendom og bilskade.

En endelig avtale forutsetter godkjenning fra Ford og RSA som importører for gjeldene merker.

For mer informasjon kontakt:

Sulland Holding AS                                                             Gustavsen Bil AS

Arvid Sulland, styrets leder                                                   Erland Berg, daglig leder

Tlf: 90 18 10 88                                                                    Tlf: 99 51 20 20
 Mail: as@sulland.no                                                              Mail: berg@gustavsenbil.no