Presse

Sulland er et familieeid bilkonsern med 38 bilforhandlere, som representerer 12 ulike bilmerker. Hos oss jobber det over 1100 medarbeidere i 22 ulike byer i Norge.

Sulland er eid av Sulland Holding, som også har egne selskaper innen profesjonell billeasing, eiendom, teknologi, innovasjon og import.

Vi er stolte av vårt rykte som en pålitelig og kvalitetsbevisst bilforhandler. Hvis du har spørsmål eller ønsker mer informasjon om vår virksomhet, vennligst ikke nøl med å kontakte oss. Vi ønsker å sikre at du har alt du trenger for å dekke historiene dine på en nøyaktig og informativ måte.

Alle henvendelser gjøres til konsernsjef Arvid Sulland eller til visekonsernsjef Svein Arild Johnsgård.

Pressekontakter

Arvid Sulland
Arvid Sulland
Konsernsjef
Svein Arild Johnsgård
Svein Arild Johnsgård
Visekonsernsjef


Pressemeldinger

Dato: 11.11.2021
Sulland utvider på Hamar
Dato: 17.11.2020
Sulland overtar Toyota Ramstad Bil AS i Askim og på Mysen
Dato: 06.10.2020 Sulland overtar Gustavsen Bil på Gjøvik
Dato: 28.05.2020 Auto Plan etablerer seg i Løten
Pressemeldingene i sin helhet:


Pressemelding 11.11.2021:

Sulland utvider på Hamar

Sulland etablerer ny Hyundai-forhandler på Midtstranda, og vil med dette øke sin tilstedeværelse i Innlandet.

Komplett bilanlegg med merkeverksted
Det komplette bilanlegget vil ha separate salgslokaler for nye og brukte biler med et tilhørende autorisert Hyundai-serviceverksted og delelager.  
 -  Vi ser fram til å flytte inn i et nytt og moderne bilanlegg med Hyundai på Hamar rett på nyåret 2022, sier Svein Arild Johnsgård, visekonsernsjef i Sulland Gruppen.

Etableringen på Midtstranda omfatter rehabilitering av det eksisterende bilanlegget i Midtstranda 65. Anlegget er eid av Sulland, og var tidligere Autoplan sine lokaler. Autoplan flyttet tidligere i år til Elgvegen 2 i Løten.
 

Vært «satellitt-forhandler» på CC Hamar siden 2018
  Sulland har solgt nye Hyundai fra kjøpesenteret CC Hamar siden sommeren 2018. Dette var som en underavdeling av Sulland Elverum AS. Dette har vært en kjempesuksess, med salg av attraktive modeller, prøvekjøringer direkte fra parkeringskjelleren og høyt aktivitetsnivå.  
 - Det er med stor glede at vi nå kan ønske eksisterende og nye kunder velkommen til vår nyeste merkeforhandler på Midstranda, forteller Johnsgård.

Om Sulland Gruppen
 Sulland Gruppen ble etablert i 1984 og er et av Norges største privateide bilkonsern bestående av over 35 aksjeselskaper med til sammen 1050 medarbeidere. Sulland representerer 12 forskjellige bilmerker og har forhandlere fra Fredrikstad i sør til Tromsø i nord. Konsernet hadde en omsetning på ca 7 MRD i 2020, og selger nærmere 20 000 biler i 2021.
 

For mer informasjon kontakt:

Svein Arild Johnsgård: Tlf: 917 02 550. Mail: svein.johnsgaard@sulland.no.
 


17. november 2020

Sulland overtar Toyota Ramstad Bil AS i Askim og på Mysen

Sulland Holding AS har inngått avtale om å overta alle aksjene i Toyota Ramstad Bil AS på Mysen og i Askim som er forhandler av Toyota. I tillegg til bilsalg og mekanisk verksted er selskapet også deleier i Bilskadesenteret Østfold AS.

I tillegg til 100% av aksjene i driftsselskapet kjøper Sulland Eiendom AS også alle aksjene i Ramstad Bil Eiendom AS som er eiendomsselskapet med 1 anlegg på Mysen og 2 anlegg i Askim hvor det også er eksterne leietakere, til sammen 5600m2.  

Sulland er i dag Toyota-forhandler i Hamar, Gjøvik, Lillehammer og Kongsvinger

  • For oss var Sulland et klart førstevalg som kjøper av virksomheten i Askim og på Mysen, sier styreleder Heidi Engen. De er meget profesjonelle og vi føler at kulturen Sulland har matcher godt med kulturen i Toyota Ramstad Bil AS. 
  • Heidi Engen sier videre at de er godt fornøyde med salget, og at det ble Sulland som skal drive selskapet videre. Vår filosofi har hele tiden vært å bygge videre på det som er etablert, men samtidig tilpasse oss morgendagens kunder, produkter og konkurrenter, derfor mener vi også at det er riktig at en aktør som Sulland kommer inn og tar Toyota Ramstad Bil AS med inn i en ny fase.

Toyota Ramstad Bil AS ble grunnlagt av familien Harald Engen i 1974, og har siden 2007 vært eid av Aud Engen og Heidi Engen. Toyota Ramstad Bil AS har 27 ansatte og omsatte i 2019 for drøyt 140 mil kroner.

  • Toyota er et av våre viktigste merker og største satsningsområder. Vi har vært forhandler for Toyota i Norge siden 1990, og merket er svært viktig for oss, sier styreleder Arvid Sulland. Vi er glade for at Toyota Norge ser oss som en verdig partner til å videreføre den gode jobben Toyota Ramstad Bil AS har gjort i nærmere 50 år og siden Toyota ble etablert i Norge avslutter Sulland. 

Sulland har i dag 1000 ansatte, og vil i 2020 selge rundt 17000 nye og brukte biler. Omsetningen i 2019 var på 5.1 MRD kroner og vil i 2020 omsette for nærmere 6MRD. Gruppen består av 33 bilforhandlere og 6 andre virksomheter innen blant annet eiendom og bilskade.

En endelig avtale forutsetter godkjenning fra konkurransetilsynet

For mer informasjon kontakt:

Sulland Holding AS                                                             Toyota Ramstad Bil AS

Arvid Sulland, styrets leder                                                Heidi Engen, styrets leder

Tel. 90 18 10 88                                                                        Tel. 95 84 06 25
E-post: as@sulland.no                                                          E-post:  Heidi.Engen@coop.no6. oktober 2020

Sulland overtar Gustavsen Bil på Gjøvik

Sulland Holding har inngått avtale om å overta alle aksjene i Gustavsen Bil AS på Gjøvik som er forhandler av Ford, Suzuki og Isuzu. I tillegg til bilsalg og mekanisk verksted har selskapet eget karosseriverksted i Hunndalen og 25% av aksjene i et eksternt karosseriverksted.

I tillegg til 100% av aksjene i driftsselskapet kjøper Sulland Eiendom AS også alle aksjene i eiendommen Amsrudveien 5A.  

Sulland Gruppen er i dag Ford forhandlere på 9 lokasjoner i i Norge hvorav 5 lokasjoner i Innlandet: Hamar, Lillehammer, Elverum, Otta og Kongsvinger, samt 4 lokasjoner i Viken: Moss, Fredrikstad, Sarpsborg, og Jessheim.

  • For oss er Sulland et klart førstevalg som kjøper av virksomheten på Gjøvik, sier daglig leder Erland Berg. De er meget profesjonelle og har fra tidligere en bred portefølje på Ford forhandlere. Det er naturlig at de får gode synergier av denne overtakelsen i Innlandet.
  • Erland Berg sier videre at de er godt fornøyde med salget, og at det ble Sulland som skal drive selskapet videre. Erland Berg fortsetter i sin nåværende stilling som daglig leder i selskapet ut 2020.

Gustavsen Bil AS har 26 ansatte og omsatte i 2019 for drøyt 70 mill kroner. 

  • Ford er et av våre største satsningsområder og et merke vi har stor tro på, sier styreleder Arvid Sulland. Vi erkjenner at merket har hatt litt tørke av elektrifiserte modeller, men nå kommer de på løpende bånd, og vi har stor ordrereserve på nye ladbare Kuga og ikke minst Mustang Mach-E.
  • På nyttekjøretøy er Ford størst i Europa og ingen har bredere modell-linje, og vi mener dette er en strategisk god investering. Vil vil styrke selskapet og arbeidsplassene ved vår overtakelse på områder som er krevende for en liten forhandler sier Arvid Sulland.


Sulland har i dag 985 ansatte, og vil i 2020 selge rundt 17000 nye og brukte biler. Omsetningen i 2019 var på 5.1 MRD kroner og gruppen består av 32 bilforhandlere og 6 andre virksomheter innen bla eiendom og bilskade.

En endelig avtale forutsetter godkjenning fra Ford og RSA som importører for gjeldene merker.

For mer informasjon kontakt:

Sulland Holding AS                                                             Gustavsen Bil AS

Arvid Sulland, styrets leder                                                   Erland Berg, daglig leder

Tlf: 90 18 10 88                                                                    Tlf: 99 51 20 20
 Mail: as@sulland.no                                                              Mail: berg@gustavsenbil.no28. mai 2020

Auto Plan etablerer seg i Løten

Sulland Eiendom har kjøpt næringseiendommen Elgvegen 2, tidligere kalt KØFF-bygget i Løten. Formålet er at Auto Plan skal bygge Innlandets største lagerutsalg for bruktbiler. 


Auto Plan AS er et selskap eid av Sulland Holding AS som driver med biladministrasjon, leiebil, leasing og bruktbilsalg. Nå flytter de virksomheten fra Midtstranda på Hamar til Brenneriroa i Løten kommune.

Effektiviserer driften
 - Flyttingen vil gi Auto Plan AS gode muligheter for utvidelse og videre ekspansjon. Vi vil også ha store kostnad- og miljøbesparelser ved at vi får samlet all aktivitet på én plass med tanke på logistikk og flyt i mottak og klargjøring. Vi driver en virksomhet som er plasskrevende, og ved å flytte til Løten klarer vi å effektivisere mye av driften. Dette vil gi fordeler både for våre 50 medarbeidere, og ikke minst våre kunder. Beliggenheten med rask adkomst til RV 3 og E6 er strategisk riktig for oss, forteller Tormod Kvam, Daglig leder i Auto Plan AS.

Hedmark Lagerbygg AS er fornøyd med de nye eierne
 - Vi er veldig fornøyde med at et selskap som Sulland tar over anlegget og utvikler det videre, sier Johnny Sterud tidligere eier av tomten. - Sulland er en solid og langsiktig eier slik vi også selv har vært, og det er gledelig å overlate bygget videre til Sulland med disse spennende planene for eiendommen. Sterud og Bakke flytter selv til nye lokaler i Dalstuvegen 25 i Løten. 

Posisjonerer seg for fremtiden
 - Vi posisjonerer oss nå for fremtiden. Logistikk og internoperasjoner vil nå foregå på ett anlegg. Målet vårt er å bygge Innlandets største lagerutsalg for bruktbiler, sier Torje Aleksander Sulland.

Ordføreren ønsker varmt velkommen
Ordfører Marte Larsen Tønseth er svært glad for Sulland sin etablering i Løten og ønsker lykke til. - Det er godt å se at Løten er attraktiv for en aktør som Sulland. Vi ønsker dere varmt velkommen og håper og tror at deres ansatte vil trives godt i Løten, sier hun.

 
Over 30 000 kvadratmeter
Næringseiendommen består av ca. 32 000 m² tomteareal, hvor ca. 10 000 m² er bygningsmasse. Selskapet har de siste årene opplevd god vekst og har positive fremtidsutsikter. - Vi er glade for at Løten kommune ønsker virksomheten vår velkommen, sier Sverre Morken, Eiendomssjef i Sulland Eiendom AS.


Om Auto Plan AS:

Auto Plan AS ble etablert 1999 og er en del av Sulland, den største privateide bilforhandlergrupperingen i Norge. Auto Plans virksomhet omfatter biladministrasjon mot bedriftsmarkedet, både innen offentlig og privat sektor. Selskapet har i dag 50 medarbeidere lokalisert i Hamar. Auto Plan administrerer en portefølje på over 8 000 biler og nyttekjøretøyer. Selskapet omsatte i 2019 for 1 mrd. NOK.

For mer informasjon, kontakt:
Tormod Kvam, Daglig Leder i Auto Plan AS. Tlf: 915 25 830. E-post: tormod.kvam@autoplan.no
Torje Aleksander Sulland, Sulland Holding AS. Tlf: 907 76 133. E-post: torje@sulland.no
 Sverre Morken, Eiendomssjef i Sulland Eiendom AS. Tlf: 951 20 146. E-post: sverre.morken@sulland.no
 Marte Larsen Tønseth, Ordfører Løten kommune. Tlf: 905 49 707. E-post: marte.larsen.tonseth@loten.kommune.no