Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Nyheter > Bilmessen Frankfurt 2019 BMW
Nyheter

Bilmessen Frankfurt 2019 BMW

På gulvet hos BMW i messehallen i Frankfurt står det biler med bensin- og dieselmotorer, ladbare hybrider, elbiler og en hydrogenbil. Budskapet er enkelt: BMW Group er rustet for fremtidens kjøreglede.

I løpet av 2021 har BMW Group som mål å ha 1 million elektrifiserte biler på veien.

– I løpet av det neste tiåret vil elektrifiseringen utvikle seg i ulik takt. Det er store forskjeller innen infrastruktur, forbrukeratferd, kjøremønster og politiske forutsetninger rundt om i verden, sier Oliver Zipse, BMW Groups nye øverste sjef.

Prognoser for 2030 viser at over 50 prosent av nye biler i premium-segmentet i Kina kommer til å være rene elbiler. I Europa antas nivået å være halvparten. USA, verdens største bilmarked, forventes å være på omtrent samme nivå som i Europa.

BMW Group produserer biler på 31 fabrikker fordel på 15 land.

– Med full fleksibilitet i vår globale produksjon, vil BMW Group kunne tilby modeller og teknologi basert på etterspørselen i hele verden, sier Zipse videre. I 2023 vil BMW Group tilby 25 elektrifiserte modeller, hvorav minst halvparten er helelektriske.

Blant nyhetene på bilutstillingen i Frankfurt står blant annet to konseptbiler fra BMW:

BMW Concept 4: En forsmak med særegne linjer
Konseptbilen «BMW Concept 4» representerer en futuristisk tolkning av DNA-et som kjennetegner BMW. Med inspirasjon fra klassikere som BMW 328 og BMW 3.0 CSI, og en særegnet design med strekt panser, lang akselavstanden, korte overheng og en flytende taklinje, er konseptbilen en forsmak på en kommende BMW Coupé-modell.

Den nye konseptmodellen representerer en ny æra for BMWs 4-serie. BMW Concept 4 bærer bud om at 4-serien våger å gå egne veier ved å trekke nye og selvstendige linjer, og dermed skille seg mer fra sine søsken i 3-serien.

BMW Concept 4 har en ren og minimalistisk design, kombinert med små finslepne detaljer. Et eksempel er i den karakteristiske BMW-grillen, hvor det er lagt inn horisontale trimelementer som kontrast mot den sportslige utformingen av fronten av bilen. I det intrikate mønsteret i grillen og i luftinntakene finner du også lekre detaljer, i form av en rekke små 4-tall i lekre formasjoner. Frontlyktene understreker det futuristiske preget i konseptmodellen. I stedet for glassdeksel er lyktene bygget inn i kroppen som tredimensjonale skulpturer, og ser nesten ut som edelstener.

Baksiden av BMW Concept 4 gir en fullendt følelse av en elegant og sportslig modell, med et lavt tyngdepunkt og store, rene overflater med få presise konturer.

Konseptbilen gir også et hint om hva man kan vente seg av den kommende helelektriske, fire-dørs kupéen BMW i4 som lanseres i 2021. BMW i4 vil gjøre unna sprinte fra 0-100 km/t på knappe 4 sekunder og ha en topphastighet på over 200 km/t. Rekkevidden vil bli over 600 km målt etter den nye WLTP-metoden.

BMW i Hydrogen NEXT: En forsmak på kommende teknologi
I 2022 presenterer BMW neste generasjon med hydrogen-teknologi, med dagens BMW X5 som plattform. Man ser for seg at biler med hydrogen-teknologi kan bli aktuelt fra 2025, men dette vil i stor grad påvirkes av forutsetningene i de ulike markedene rundt om i verden.

BMW Group ser et økende fokus på hydrogen i Asia, og samarbeidet med Toyota rundt hydrogen-teknologi har foregått helt siden 2013. Tester av ulike prototyper gir en rekkevidde på 450 til 700 kilometer rekkevidde på én tank.

Modellen som presenteres i 2022 vil minne om konseptbilen BMW i Hydrogen NEXT.

Flere kommende nyheter fra BMW:
Rundt om på standen står også en rekke BMW-modeller som ruller inn på norsk asfalt i løpet av de neste månedene. Noen eksempler er de helt nye modellene BMW 1-serie, BMW 3-serie Touring, BMW M8 og BMW 8-serie Gran Coupé, samt den oppgraderte BMW X1.

Helt nye BMW X6 er også en av modellene som snart lanseres. I Frankfurt vises den frem i en helt innpakning, som «verdens svarte bil». Fargen Vantablack absorberer over 99 prosent av alt lys og bilen oppfattes som nærmest todimensjonal, fordi det menneskelige øye ikke kan se mange av detaljene på bilen. Hjernen tolker nemlig denne fargen på samme måte som å stirre på et tomt hull. Den helt spesielle fargen er naturlig nok ikke særlig egnet for billakkering, men for BMW så handler BMW X6 Vantablack vel så mye om å utforske og erfare ny teknologi. Vantablack har noen unike egenskaper som blant annet verdsettes i romfartsbransjen.

Snart ser du nyhetene på norske veier
Nå ruller også de første nye ladbare hybrid-modellene fra BMW inn på norske veier. BMW 530e xDrive Sedan og BMW 330e Sedan er først ut, før BMW X5 xDrive 45e lanseres senere i høst. BMW X3 xDrive 30e lanseres før nyttår og første kvartal 2020 lanseres BMW X1 xDrive 25e. Med over 30 prosent lenger elektrisk rekkevidde enn tidligere, representerer denne generasjonen ladbare hybrider en solid teknologi-oppgradering.

Flere av modellene fra messen er nå allerede tilgjengelig.

 Se de nye kampanjene her