Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Nyheter > Den raskeste og kraftigste MINI-modellen noensinne
Nyheter

Den raskeste og kraftigste MINI-modellen noensinne

Den raskeste og kraftigste MINI-modellen noensinne er på plass hos oss. Bli bedre kjent med MINI John Cooper Works GP!

MINI John Cooper Works GP Concept ble avduket på bilutstillingen i Frankfurt høsten 2017. Konseptbilen viste den moderne racing-essensen av MINI, inspirert av den legendariske historien som startet i 1959. Nå er de første serieproduserte bilene av det som blir er den raskeste og kraftigste MINI-modellen noensinne på plass hos Sulland Hamar BMW/MINI.

Helt nye MINI John Cooper Works GP har en firesylindret motor med MINI Twinpower Turbo-teknologi og over 300 hestekrefter under panseret. Den kompakte kraftpluggen blir dermed den suverent kraftigste utgaven av MINI gjennom bilmerkets 60 år lange historie.

Den nye modellen er også eksklusiv av flere årsaker; helt nye MINI John Cooper Works GP produseres nemlig i et begrenset opplag på 3000 eksemplarer fra den lanseres på markedet i 2020.  Avbildede bil fra Sulland Hamar BMW/MINI er nummer 2527 i rekken, og har "serienummeret" plassert over venstre fremhjul.

DJELVELSKE DETALJER.

Et blikk og du er hektet. Før du åpner døren skjønner du at MINI John Cooper Works er noe helt spesielt. Aerodynamisk støtfanger foran og sporty hekkspoiler hinter allerede om spenningen som venter. Sett deg inn og oppdag en samling av førsteklasses materialer og banefokuserte detaljer som er designet for å formidle den eksklusive racerbilfølelsen.

Et ikon for racingentusiaster
De første MINI’ene rullet på veien i 1959 og vokste seg til å bli et viktig ikon i 60-tallets populærkultur. Det utradisjonelle bilmerket ble også tidlig oppdaget av den britiske racinglegenden John Cooper, som resulterte i den klassiske MINI Cooper 997, med sterkere motor og mer sportslig profil enn den originale modellen.

– John Cooper Works-signaturen betyr noe helt eget for MINI-fans og lidenskapelige racingentusiaster. Når vi legger til bokstavene GP (for Grand Prix), så løftes feststemningen ytterligere et hakk, sier Dennis Halsli, MINI-selger i Sulland


Testet på racingbanen
Frem mot lanseringen i 2020 ble helt nye MINI John Cooper Works GP testet og perfeksjonert på racingbanen. Her ble det naturligvis dratt veksel på John Cooper Works-ekspertisen, og understellet som er utviklet spesielt for denne modellen er tilpasset den nye, kraftige motoren. Samtidig samsvarer de aerodynamiske egenskapene med vekten og støtdemperne i bilen slik at den fremstår og oppleves som den mest optimale frekkasen i MINIs historie.

Kraftfull, rebelsk og råtøff!
Hjertet i MINI John Cooper Works GP er en modifisert toliters 4-sylindret turbomotor på 306 hk med et dreiemoment på 450 Nm. Kreftene finner veien til asfalten gjennom en 8-trinn Steptronic automatgirkasse med egen differensial for forhjulene. Sprinten fra 0-100 km/t går unna på 5,2 sekunder. I tillegg har motoren kvaliteter til å akselerere lynraskt i flere hastighetsområder, og toppfarten nås først ved 265 km/t. Chassis-oppsett er skreddersydd for oppgaven, med særegne motorfester og sportsunderstell som er senket 10 mm. Motorstyring og DSC/antispinn-system er også unikt for nye MINI John Cooper Works GP.

Mye krefter under panseret krever også kraftige bremser. De ventilerte bremseskivene på forakselen måler 360 mm x 30 mm og er omkranset av røde bremsekalippere. MINI John Cooper Works GP ruller på 18” aluminiumsfelger som standard. Det særegne sportseksosanlegget sørger for at lydbildet matcher bilens ytelser. De to eksoshalene i midten av støtfangeren bak har hver seg en diameter på 90 mm.


«Løp og kjøp»
Forgjengeren til den nye MINI John Cooper Works GP ble produsert i kun 2000 eksemplarer – i likhet med MINI Cooper S med John Cooper Works GP KIT som ble lansert i 2006. Begge modellene var utsolgte før selve lanseringen og har blitt svært ettertraktede samlerobjekter.

– Interessentene til helt nye MINI John Cooper Works GP bør kjenne sin besøkelsestid. Dette blir en av fremtidens virkelige MINI-klassikere, avslutter Dennis.

Ønsker du å vite mer om nye MINI John Cooper Works GP? Ta kontakt med en av våre MINI-forhandlere. 

Ta kontakt