Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Nyheter > Dette er helt nye Hyundai KONA Electric - blir større, stiligere og mer dynamisk
Nyheter

Dette er helt nye Hyundai KONA Electric - blir større, stiligere og mer dynamisk

Hyundai Motor Company har avslørt designet på helt nye KONA Electric, som lanseres i 2023. Bilen har fått et futuristisk elbildesign, og er oppskalert med langt bedre plass enn før.

Med helt nye KONA Electric lanserer Hyundai en toppmoderne og attraktiv kompakt-SUV, som glir rett inn i selskapets portefølje av elbiler som leverer bærekraftig mobilitet og avansert teknologi. I likhet med bilene i IONIQ-serien, leverer KONA Electric innovasjoner og smarte løsninger.

- KONA er oppskalert med en unik karakter, og den helt nye modellen utrykker med selvtillit sitt tøffe og dynamiske utseende, sier toppsjef i Hyundai Design Center, SangYup Lee.

- KONA er videreutviklet på alle måter, og omfavner en enda større allsidighet enn før. Den passer for mange forskjellige livsstiler.

Oppskalert, dynamisk og romslig

Helt nye KONA Electric har blitt større enn tidligere, men er fortsatt en SUV med urbane kvaliteter. Bilen har stylingelementer som gir et mer dynamisk preg, og dette kombineres med et førerorientert interiør. Bilen vokser med hele 150 mm, og den nye modellen blir 4 355 mm lang. I bredden vokser den med 25 mm, og akselavstanden økes med 60 mm. Dermed er helt nye KONA Electric en mye romsligere bil enn tidligere.

KONA Electric har et rent og distinkt neseparti, som karakteriserer frontens volum, og bidrar til å gjøre bilen aerodynamisk. Volumet forsterkes ytterligere av den langsgående lyslinjen, som Hyundai kaller Pixelated Seamless Horizon Lamp. Dette er et nytt designelement, som bidrar til elbilens unike karakter. Det nye lyktedesignet henter inspirasjon fra Hyundais populære IONIQ-modeller.

Til tross for de futuristiske linjene, fremstår KONA Electric tydelig som en kompakt-SUV. Kraftige hjulbuer med integrerte front- og baklykter gir bilen styrke og et robust utseende.

Bilen er i tillegg full av parametriske overflater, akkurat som bilene i IONIQ-serien. Skarpe diagonale linjer bryter opp sidedesignet, og binder sammen mørke kromelementer fra vinduslistene til spoileren. Dette gir en stilig kontur rundt hele bilen. Bak har bilen også en Seamless Horizon Lamp som strekker seg langs hele bilens bredde.

Helt nye KONA Electric vil også kunne leveres med særegne 19’’ lettmetallfelger med pikseldesign, pikselelementer i grillen og pikseldesign bak. Bilen vil også kunne leveres med mørke kontrastfarger.

Brukervennlig for en rekke livsstiler

Med et langt større interiør enn tidligere, blir helt nye KONA Electric en romslig bil med et living space som passer en rekke livsstiler. Bilen får praktiske løsninger, og en videreutviklet brukeropplevelse om bord. Med en smart arkitektur som er spesielt utviklet for elbilen, har KONA Electric et sporty utseende med et flytende dashborddesign, og et plassbesparende og bredt interiør.

Bilen leveres med doble 12,3’’ skjermer og en flytende konsoll, som en del av det høyteknologiske designet. Stemningsbelysning bidrar til et behagelig miljø om bord, og har samtidig en nytteeffekt. Med girvelger montert på rattstammen unngår man unødvendig rot i midtkonsollen, og får ekstra plass.

I baksetet er plassen økt, takket være et moderne setedesign, og i bagasjerommet er utnyttelsen optimalisert for å gi mest mulig plass.

Flere detaljer om helt nye KONA Electric vil slippes de neste månedene.