Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Nyheter > Et nikk til fremtiden: Toyota bZ Compact SUV-konsept avduket
Nyheter

Et nikk til fremtiden: Toyota bZ Compact SUV-konsept avduket

Toyota BEV Concept uttrykker en ny designtilnærming kombinert med bærekraftige materialer. Med moderne interiørdesign forbedret med personlig assistent i bilen. Nytt konsept gir et glimt av en fremtidig utvidelse av Toyotas bZ-utvalg.

Den nye Toyota bZ Compact SUV Concept får sin globale debut på Los Angeles Auto Show 2022. Toyota gir et glimt av hva fremtiden kan bringe med bZ Compact SUV Concept, og utvider selskapets visjon under merkevaren "bZ" (Beyond Zero).

Toyota bZ Compact SUV-konseptet er utformet som et rent batteri-elektrisk kjøretøy, med en ren-vital designtilnærming. Denne tilnærmingen kombinerer den minimalistiske designen man kan forvente av en elbil med fremtidens vitalitet. Konseptet representerer et kjøretøy med null utslipp, som bruker bærekraftige materialer, som også gir dynamisk ytelse, ledende teknologi og et stilig utseende.

Den aerodynamiske formen til konseptet gir et futuristisk utseende med hjulene plassert ut mot hjørnene, noe som gir et aggressivt uttrykk – og som gir inntrykk av å være i bevegelse selv når bilen står stille. 

De korte overhengene foran og bak og vinklene i karosseriet gjør at den skiller seg ut, og den avsmalende kupedesignen gir den et smidig utseende med lav luftmotstand.

Interiøret har førsteklasses finish som resulterer i et særegent utseende. Spesielt inkluderte designteamet flere miljøvennlige detaljer, som sitteplasser laget av plantebaserte og resirkulerte materialer for å følge Beyond Zero-temaet. En personlig assistent i bilen forbinder føreren og passasjerene med kjøretøyet gjennom lyd- og visuelle lyssignaler som beveger seg rundt i kabinen, og reagerer på forespørsler eller kommandoer fra passasjerer foran eller bak.

Gjennom sitt Beyond Zero-budskap ser Toyota for seg en fremtid der karbonnøytralitet oppnås gjennom introduksjonen av en portefølje av produkter med avanserte drivlinjer på alternative drivstoff- og nullutslippsteknologier. En mangfoldig portefølje av elektrifiserte produkter vil bidra til å ta Toyota mot sitt globale mål om karbonnøytralitet innen 2050.

Mer informasjon om dette konseptet vil bli avslørt i desember 2022.