Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Nyheter > Fremtiden er virkelig elektrisk!
Nyheter

Fremtiden er virkelig elektrisk!

Mens det for tiden er lange ventelister på de mest populære elektriske bilene ser vi virkelig fram til 2020. 2020 er året hvor elektriske biler kommer til å revolusjonere nybilmarkedet i Norge og også året hvor utvalget av elektriske biler for alvor begynner å bli bra. Som forhandler av 11 bilmerker gleder vi oss til å tilby våre kunder et enormt utvalg elektriske og elektrifiserte biler neste år.

Større miljøfokus i bransjen

Grunnen til at bilmerkene plutselig har snudd seg rundt og utvidet utvalget sitt til å inneholde flere elektriske modeller er foruten et større miljøfokus i bransjen, naturligvis politisk. EU har bestemt at produsentene fra og med 2020 får et mye strengere krav mot seg hva gjelder CO2- utslipp. Det nye er at man nå har satt en grense på hvor mye alle solgte biler skal slippe ut i gjennomsnitt i løpet av et år. For personbiler er denne grensen satt til 95 g CO2 per kilometer. Dersom produsentene ikke overholder disse utslippskravene vil de bli ilagt kraftige bøter. Bøtene er på 95 EUR per overskridende gram per kjøretøy. Da sier det seg selv at dette tvinger bilprodusentene til å produsere elektriske biler, selv om dette er biler med lavere fortjeneste og enorme utviklingskostnader. 

Dette kommer spesielt Norge til gode

Regjeringen har fredet avgiftsfritakene for elektriske biler ut 2020. Dette vil si at det i 2020 vil være særdeles gunstig å kjøpe en elektrisk bil. For det første vil utvalget mangedoble seg sett i forhold til 2019. For det andre vil bilprodusentene sende store mengder elektriske biler til Norge på grunn av avgiftsfordelene elektriske har her. For det tredje vil man i 2020 se masse ny, spennende teknologi i bilene som kommer. Det vil være større grad av selvkjørende egenskaper og mange av bilene som er solgt de siste årene vil virke som steinaldermodeller sammenlignet med neste års utvalg.

Kostnadene tvinger produsentene til samarbeid

Det innebærer vanvittige utviklingskostnader å skulle snu seg rundt så raskt som bilprodusentene nå gjør. Sammen med økt konkurranse fra nye bil-startups gjør dette at de tradisjonelle bilprodusentene slår kreftene sine sammen for å få utviklingskostnadene ned. Dette fører også til at teknologien blir enda bedre og mer standardisert. Bilprodusentene kan også dra nytte av hverandres spisskompetanse. Et godt eksempel er samarbeidet mellom Ford og Volkswagen. Gjennom dette samarbeidet får Volkswagen tilgang til spisskompetansen Ford har på pickuper og selvkjørende bilteknologi samtidig som Ford blant annet får tilgang til Volkswagens ledende modulære plattform for elektriske biler (MEB).


Her er noen av nyhetene  som kommer fra våre bilmerker:

Audi


Som en del av Volkswagen- gruppen har Audi store planer for elektrifisering av bilparken. Audi hadde en forsiktig start for et par år siden med hybridvarianter av Q7 og A3. I 2018 kom deres første helektriske SUV på markedet, nemlig e-tron. Fremover vil det komme enda flere modeller. Det starter med en e-tron med mindre batteri som er klar for bestilling allerede i løpet av høsten 2019. Før årsskiftet vil det også lanseres en modell kalt e-tron Sportback. Dette er en enda mer sportslig variant av e-tron som er mer kompakt. Fremover vil det også lanseres mer klassiske biler som er helektriske. I 2025 vil Audi ha hele 12 helektriske modeller i sin portefølje.

Kontakt en av våre Audiforhandlere her for mer informasjon.

BMW


Et av merkene som virkelig har offentliggjort en elbiloffensiv er BMW. Det startet allerede i 2013 med BMW i3. Dette var merkets første bil som var bygget som en elektrisk bil fra bunnen av. I3 har rukket å bli Norges mest solgte elbil på de årene den har vært i salg og har kommet med nye batterier to ganger i sin levetid.
Nå er det snart duket for neste steg. I 2019 blir BMW iX3 lansert. Som navnet tilsier er dette en SUV på størrelse med dagens tradisjonelle X3. iX3 er det allerede laget reservasjonsliste for og du kan sette deg på liste allerede i dag. iX3 vil ha en rekkevidde på over 400 km og har produksjonsstart i 2020. Året etter kommer BMW i4 på markedet. En strømlinjeformet Gran Coupé med en rekkevidde på hele 600 km. Bilen det kanskje knytter seg mest spenning og myter rundt er BMW iNEXT. Etter planen skal denne bilen også komme på markedet i løpet av 2021. Dette er en bil som virkelig lever opp til navnet sitt og ser ekstremt futuristisk ut. Det futuristiske utseendet blir komplettert av futuristisk teknologi. Bilen får selvkjørende egenskaper på et helt nytt nivå. At det bare er to år til denne modellen kan sees er nesten for utrolig til å være sant!

Her kan du reservere BMW iX3

Trenger du mer info? Her kan du ta kontakt med våre BMW-forhandlere.

Ford


Vi har tidligere skrevet om noen av Fords fremtidsplaner og nå nærmer det seg veldig offentliggjøring av Fords første elektriske bil som er bygget fra bunnen. Den Mustang- inspirerte SUVen med 600 kilometers rekkevidde vises i løpet av høsten og det vil være mulig å bestille den allerede fra og med i høst. Levering av denne bilen vil være i 2020 og vi kan love at dette er noe helt annet enn hva Ford har levert tidligere. Her snakker vi en futuristisk bil med teknologi man sjelden har sett tidligere. Ford har invester 100 milliarder kroner i elektrifisering av biler og dette er den første lanseringen fra teamet som jobber kun med dette hos Ford, Team Edison.

Ford er også store på varebiler og det vil snart komme en helelektrisk variant av Transit 2 tonn som ikke kompromisser på lasteevne. Denne er heller ikke langt unna. Frem mot 2025 vil Ford lansere 16 helelektriske biler. Samtidig har Ford store plane for selvkjøring. Sammen med firmaet Argo AI har de allerede kommet svært langt innen selvkjøring. I sommer ble det kjent at også Volkswagen investerer i Argo AI. Ford har også investert i oppstartsselskapet Rivian som allerede har vist fram sine modeller av elektriske pickuper og SUVer og man kan forvente at Ford også vil dra nytte av denne teknologien i fremtidige modeller. Ford har også vist fram en prototype av en elektrisk F-150- USAs mest populære bil.

Her finner du mer om Fords fremtidsplaner

Her kan du sette deg på prioriteringslisten for Fords nye elektriske SUV

Trenger du mer info? Ta kontakt med en av våre Ford- forhandlere

Hyundai


Merket som allerede har skaffet seg en posisjon i elbilmarkedet er Hyundai. Koreanerne har med modellene Ioniq og Kona vært sterke bidragsytere til at salget av elbiler i Norge har vært høyt de siste par årene. Kona var den første bilen med lang rekkevidde til en folkelig pris og denne vil komme i en ny, oppgradert variant i 2020. Det vil være mindre oppgraderinger som fjernstyring, nytt instrumentpanel og andre småting. Ioniq kommer med større batteri enn tidligere og vil ha en rekkevidde tett oppunder 300 kilometer (WLTP). Hyundai kommer også med enda en elektrisk modell innen kort tid og med Hyundais kompetanse innen elektriske biler er ser vi fram til å se hva slags bil dette er.

Lurer du på noe om dagens eller morgendagens biler fra Hyundai?

Her finner du våre Hyundaiforhandlere

Mazda


Jadda! Mazda kommer også med en elektrisk bil i 2020! Dette er vel omtrent det eneste de hemmelighetsfulle japanerne har avslørt om elbilen som kommer neste år, men kjenner vi Mazda rett har denne bilen allerede kommet langt i utviklingen. Mazda gjør ingenting halvveis og vi gleder oss til å kunne tilby denne bilen hos våre fire Mazdaforhandlere fra og med neste år.

En annen spennende nyhet er at Mazda tar med seg sin unike wankelmotor over til en hybridbil. Med en wankelmotor som rekkeviddeforlenger oppnår man flere fordeler. Blant annet er motoren liten og lett, noe som igjen øker rekkevidden og senker forbruket på en bil som kombinerer batteri og forbrenningsmotor. Mazda er eneste bilprodusent som har brukt en rotasjonsmotor i serieproduserte biler og deres wankelmotor har blitt videreutviklet og perfeksjonert over lang tid. Dette blir en spennende bil og noe helt nytt innen elektrifiserte biler.

Våre Mazdaforhandlere finner du på Elverum, Gjøvik, Lillehammer og Kongsvinger.

Ta kontakt her om du ønsker mer informasjon

MINI


MINI er som kjent en del av BMW og disse merkene deler mye av teknologien. Vi har vel egentlig ventet i mange år på en elektrisk MINI og nå er den endelig lansert. MINI electric har en rekkevidde på rundt 200 kilometer og kan reserveres allerede nå. Med klassisk MINI- design og helektrisk drivlinje er dette den perfekte bybilen. Forvent den klassiske gokart- følelsen og en sjarmerende, morsom bil som vil få fram smilet hver dag!

Her kan du sette deg på reservasjonslisten for MINI electric

Våre forhandlere av MINI finner du på Hamar, Moss og i Trondheim

Mitsubishi


Med Outlander PHEV har Mitsubishi allerede hatt enorm suksess med en elektrifisert bil. I tillegg har den lille iMiEV vært med oss i mange år allerede som merkets eneste helektriske variant. Vi venter fortsatt på bekreftede meldinger fra Mitsubishi, men ryktene sier at SUVen ASX snart vil komme som en helelektrisk variant.

Vil du holde deg oppdatert om Mitsubishi tar du kontakt med en av våre forhandlere her.

Škoda


Med tilgang til Volkswagens teknologi har Škoda allerede varslet to modeller som er klare for levering allerede neste år. Aller først vil småbilen Citigo komme som en elektrisk variant. Dette er en liten bybil som er snerten og som alltid med Škoda- veldig praktisk. Modellen det kanskje er knyttet størst spenning til er modellen Vision iV. Dette er en kompromissløs familiebil i form av en SUV med firehjulstrekk, lang rekkevidde og svært god plass. Bilen er allerede vist fram i konseptvariant, men vi vet at produksjonsmodellen ikke vil skille seg voldsomt ut fra konseptet. Dette lover svært godt. Vision iV er virkelig den råeste designbomben vi har sett fra det tsjekkiske merket noen gang. Denne bilen tipper vi kommer til å bli en av neste års aller mest solgte biler. 

Forhåndsbestill Skoda Citigo her

Forhåndsbestill VISION iV her

Lurer du på noe? Våre forhandlere av Skoda finner du her


Toyota


Toyota er merket som ligger best an med tanke på EUs utslippkrav for 2020. Dette kommer naturligvis av at så å si alle Toyotas personbiler har hybride drivlinjer. Det er ikke mange år siden Toyota uttalte at de ikke hadde troen på helelektriske biler, men nå har omsider også Toyota varslet en kraftig elbiloffensiv. Selv om det ikke er noen modeller som har blitt bekreftet eller avkreftet for det norske markedet har Toyota meldt at det er hele ti modeller på vei. Det kanskje mest spennende og unike med Toyota er at de har varslet at de i forbindelse med OL i Tokyo i 2020 kommer til å vise frem en bil med faststoffbatteri. Dette er morgendagens batteriteknologi og med faststoffbatterier vil man oppnå kortere ladetider, lengre rekkevidde, lavere vekt og økt trygghet siden disse batteriene ikke kan brenne. Toyota har en spennende fremtid også når det gjelder elbiler!

Våre Toyotaforhandlere finner du her


Volkswagen


Volkswagen er produsenten som kanskje har varslet den kraftigste satsningen på elektriske biler. I 2020 blir den store nyheten ID3 levert til kundene. Dette er en bil med utvendig størrelse som en Golf, men innvendig størrelse som en Passat. ID3 kan allerede nå bestilles med garantert levering i 2020. Bilen er den første serieproduserte bilen på MEB- plattformen og den vil bli levert med tre batterialternativer med opptil 550 kilometers rekkevidde.
Volkswagen har også vist konsepter av de neste ID- modellene. Dette starter med ID CROZZ som også kommer i 2020. ID CROZZ er en elektrisk SUV med alt det innebærer. God plass og et strømlinjeformet utseende gjør at ID CROZZ kommer til å være et vanlig syn på hytter rundt omkring i landet i løpet av et par år.

Etter 2020 kommer ID VIZZION, en nydelig kupé og ikke minst er ID BUZZ varslet i 2022. En bil inspirert av den klassiske hippiebussen fra 70- tallet. 

I tillegg til bilene vil det bli implementert mer og mer teknologi for selvkjøring. I samarbeid med Ford vil Argo AI stå for mye av teknologien i bilene. Det beste av alt- dette er ikke langt unna!

Her kan du bestille Volkswagen ID3

Her finner du våre Volkswagenforhandlere

Vi er klare!


140 år etter at Thomas Alva Edison fant opp lyspæren har endelig den elektriske revolusjonen for alvor kommet til bilbransjen. De neste årene vil det skje mer innen bil enn det noe gang har gjort. Elektrifisering, selvkjøring og kunstig intelligens vil ha enorm innvirkning på fremtidens mobilitet. I Sulland er vi glade for at vi jobber med de beste og mest innovative produsentene av kjøretøy. Vi garanterer at vi vil være "framme i skoa" i fremtiden og gleder oss til det som kommer sammen med våre kunder.

Velkommen til en av våre 30 forhandlere for en fremtidsprat :)