Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Nyheter > Helt nye BMW i5: Nedtellingen begynner
Nyheter

Helt nye BMW i5: Nedtellingen begynner

Om bare noen måneder har åttende generasjon av BMW 5-serie Sedan sin premiere. Den nye modellen er mer dynamisk og mer komfortabel enn noen gang, og kan skilte med en frisk tolkning av sin elegante og sportslige signatur. For første gang lanseres den også som en helelektrisk modell, i skikkelse av BMW i5. Neste år får sedanen selskap av den elektriske stasjonsvognen BMW i5 Touring.

Første generasjonen av BMW 5-serie Sedan kom på markedet i 1972. Gjennom 50 år og syv modellgenerasjoner har 5-serien etablert seg som den mest suksessrike forretningssedanen i verden, mye takket være den umiskjennelige balansen mellom sporty kjøreglede og langdistansekomfort. Siden 1972 og frem til tidlig 2023, er det produsert mer enn ti millioner BMW 5-serie.

Ett år etter modellens 50-årsjubileum, er den nye generasjonen straks klar til å ta sin tradisjonelle plass i BMW sin portefølje mellom mellomstore 3-serie og luksuriøse 7-serie.

Helt nye BMW 5-serie Sedan vil produseres på BMW Group Plant Dingolfing. Fabrikken i Bayern i Tyskland er selskapets største produksjonsanlegg i Europa, hvor det har rullet ut nye biler siden 1973. I dag produserer fabrikken blant annet 7-serie, 8-serie og BMW iX, i tillegg til 5-serie.

BMW Group Plant Dingolfing er dessuten BMW Group sitt kompetansesenter for produksjon av elektriske drivlinjer. Det betyr at produksjonen av elektriske motorer og høyspentbatterier til helt nye BMW i5 vil foregå side om side med selve bilproduksjonen. Den fleksible drivlinjearkitekturen betyr dessuten at den nye BMW 5-serie Sedan kan tilbys i helelektriske og plug-in hybridvarianter, samt leveres med svært effektive bensin- og dieselmotorer med 48V mildhybridteknologi tilpasset det globale markedet.


Flere varianter i vente

På BMW Groups årlige konferanse, kunngjorde Oliver Zipse, styreleder i BMW AG, ytterligere detaljer om den nye BMW 5-serien. Deriblant indikeres det at det vil komme en BMW i5 med bokstaven M i modellbetegnelsen.

– BMW i4 M50 viser hvordan BMW blander dynamisk ytelse og elektrisk kjøreglede til perfeksjon. En tilsvarende sportslig modell vil også bli å finne i den nye BMW i5-familen, sier Zipse.

BMW i4 M50 var for øvrig den bestselgende BMW M-modellen på verdensbasis i 2022.

Zipse avslørte også at neste generasjon av velkjente og populære BMW 5-serie Touring kommer på veien våren 2024 – også denne som en helelektrisk versjon. BMW får dermed et unikt salgsargument i dette segmentet, som er spesielt populært i Europa.

Systematisk utvidelse av den helelektriske porteføljen

BMW Group har allerede helelektriske biler og tohjulinger i de aller fleste markedssegmentene hvor man er representert med BMW, BMW Motorrad, MINI og Rolls-Royce. Kundene kan i dag velge blant et uovertruffent utvalg modeller, fra de små og kompakte segmentene til klassen for mellomstore modeller, så vel som den ypperste luksusklassen.

Lanseringen av BMW i5 Sedan i oktober 2023, etterfulgt av BMW i5 Touring i 2024, viser at selskapet fortsetter den systematiske utvidelsen av sin helelektriske portefølje.