Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Nyheter > Helt nye MINI er klar for bestilling
Nyheter

Helt nye MINI er klar for bestilling

MINI, det britiske ikonet, starter snart produksjonen av en ny generasjon av urbanisten MINI Cooper – i elektrisk drakt. Vi er åpne for bestilling!

I over 60 år har MINI holdt fast ved sitt vellykkede konsept, og den nye generasjonen er intet unntak. Den er dedikert til å levere helelektrisk kjøreglede, samtidig som den bevarer den karakteristiske smidigheten og den kreative utnyttelsen av plass som alltid har vært kjennetegnet for MINI-biler.

I 2020 ble den forrige generasjonen MINI Cooper introdusert i en elektrisk versjon, og dette var en naturlig videreføring av den velkjente bensin- og dieselvarianten. Siden den gang har den elektriske modellen blitt en favoritt blant MINI-entusiaster, og den har faktisk vært den mest solgte MINI Cooper-varianten. Av de nærmere 300 000 nye MINI-bilene som ble solgt over hele verden i fjor, utgjorde over 43 000 av dem de elektriske variantene. Det er et tydelig tegn på at elektrifisering har blitt godt mottatt av MINI-kundene.

Det er verdt å merke seg at denne generasjonen av MINI også ble tilgjengelig som en kabriolet i sommer, og dette gjør den til en av verdens første elektriske kabrioleter. Dette utvider MINIs elektriske tilbud og gir enda flere muligheter for å nyte den ikoniske MINI-opplevelsen med åpen himmel og lydløs elektrisk kjøring.

MINI fortsetter dermed sin arv med å kombinere tidløs design, kjøreglede og nå moderne elektrisk teknologi, og det ser ut til at fremtiden for MINI er like spennende som dens legendariske fortid.

Elektrisk og ikonisk urbanist
Som en 3-dørs modell i sin femte generasjon, understreker helt nye MINI Cooper merkets tradisjon som en ikonisk urbanist i mer enn 60 år. Linjene og silhuetten er arketypiske. Kombinert med korte overheng, de typiske runde frontlyktene, med flere tilgjengelige lys-signaturer, og et helt nytt og skarpere design på baklyktene, vil den nye generasjonen MINI Cooper skille seg ut i det urbane landskapet.

Den nye generasjon MINI Cooper realiserer dessuten de klassiske MINI-egenskapene på en enda mer puristisk måte – med den typiske go-kart-følelsen i sentrum for begivenhetene. Valgfriheten øker også. Den nye generasjonen kommer nemlig i to versjoner; MINI Cooper E og MINI Cooper SE.

MINI Cooper E byr på 135 kW/184 hk effekt og et dreiemoment på 290 Nm. Sprinten fra 0–100 km/t gjøres unna på 7,3 sekunder. Med en batterikapasitet på 40,7 kWh, gir det en WLTP-rekkevidde på inntil 305 kilometer. Modellen har en startpris på kr. 309 900 ekskl. levering.

MINI Cooper SE er hakket frekkere og byr på 160 kW/218 hk effekt med et maksimalt dreiemoment på 330 Nm. Den samme sprinten gjøres unna på 6,7 sekunder. Den økte batterikapasiteten på 54,2 kWh gir også rom for lengre utflukter med en WLTP-rekkevidde på inntil 402 kilometer. Denne modellen har en startpris på kr. 349 900 ekskl. levering.

Med DC-hurtiglading med opptil 75 kW og 95 kW effekt, kan batteriet i begge modellene lades fra 10 til 80 prosent på i underkant av 30 minutter. Batteriet kan også tempereres før ladeøkten starter for mest mulig effektiv DC-lading. AC-lading støttes med opptil 11 kW.

Minimalistisk, klassisk og moderne
I interiøret går utformingen av cockpiten tilbake til den elegante minimalistiske designen til den klassiske MINIen. Den sentrale og sirkulære OLED-skjermen setter en ny standard sammen med overflater i ulike tekstiler og teksturer.

Med kunstskinn og utstrakt bruk av resirkulerte materialer rundt om interiøret, vitner også nye MINI Cooper om at en ny tilnærming til materialbruk ikke må gå på bekostning av design og kvalitet.

Interiøret, med plass til fire personer, er utformet for fleksibilitet. Bagasjeromsvolumet kan også utvides ved behov.

Tre elektriske på veien i 2024
De første eksemplarene av helt nye MINI Cooper ruller inn på norske veier sommeren 2024. Den får selskap av en helt ny generasjon av den kompakte SUVen MINI Countryman og senere på året utvides familen ytterligere, med den helt nye crossoveren MINI Aceman.

De tre helt nye modellene markerer begynnelsen på MINIs nye elektriske kjernefamilie, og fra begynnelsen av 2030-tallet vil MINI være et fullstendig elektrisk bilmerke.

Helt nye MINI Cooper kan bestilles allerede i dag
Startpriser hos Sulland:
MINI Cooper E fra 323.450,-
MINI Cooper SE fra 363.420,-

Kontakt oss for en prat og introduksjon!