Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Nyheter > Moskva, Singapore, Roma, og nå også Bodø
Nyheter

Moskva, Singapore, Roma, og nå også Bodø

Når du kjøper en BMW er det ikke bare snakk om en bil – det er en opplevelse som vil forandre livet ditt.

Det er derfor Sulland Bodø BMW legger listen høyt når de ønsker velkommen til sin nye storstue i fylkeshovedstaden. Dette er et bygg og lokale som ligger i topp-sjiktet av det BMW tilbyr på verdensbasis. Faktisk finnes det bare tre lignende lokaler, i Moskva, Singapore og Roma.

SOM ET EVENTYR

– Vi har fortsatt ikke tatt inn over oss hvor magisk det har blitt her, sier Mats Steensen som er daglig leder for Sulland Bodø BMW.

Bilforretningen og verkstedet er på vel 2.300 kvadratmeter pluss kjelleretasje på 1.400 kvadratmeter. Verksted og bilhall blir oppe, mens parkeringsanlegg for demobiler blir i kjelleretasjen.

Dette er et komplett bilhus som skal dekke Bodø og hele Helgeland, med alt fra bytte av frontrute og dekkhotell til bilvask og verksted. På utsiden kommer det også egen hurtiglader.

DET PERSONLIGE VALGET

Alt dette reflekter ånden i alt det som BMW står for.

– Dette er ikke biler som er produsert for lager og hvor du kan velge mellom to-tre farger, poengterer Steensen.

En BMW er et personlig valg. Dette er en bil som man selv kan bygge opp i minste detalj. Motor, drivlinje, modell, stereoanlegg, klima, felger og mye mere.

– Når du kan velge både farge og kvalitet på skinnet – helt ned til om du vil ha ventilerte skinn eller ikke, så sier dette det meste om produsentens omtanke, sier Steensen.

ALLE DETALJER BETYR NOE

Så kan vi legge til at BMW hele tiden har vært tidlig ute med både ladebare hybrider og elektriske biler, så snakker vi om en fabrikk hvor absolutt alle detaljer betyr noe.

Dette preger også de nye lokalene, hvor en hjemmekoselig lounge er plassert sentralt sammen med en kaffebar. Bilene står på tepper, belysningen er myk og skyggeløs og møterommene er sømløst integrert i rommet.

DEN DIGITALE REISEN

Når du skal kjøpe en BMW er dette også en digital reise. Du kan konfigurere bilen hjemme, i ro og fred, noe som til slutt skaper en QR-kode. Denne tar du med til Sulland Bodø, hvor de kan vise frem bilen på sine høyoppløselige 4K-skjermer.

– Det er her vi kan bistå kundene med en siste justering og komme med innspill. Vi kan også vise frem bilen i ulike miljøer, slik at det er mulig å se for seg hvordan den vil ta seg ut til slutt, sier Steensen.

Etterspørselen etter de mest populære modellene er stor og allerede nå selges det biler som skal leveres i 2023.

OPTIMALT ARBEIDSMILJØ

På det nye verkstedet til Sulland Bodø BMW er det så lyst og rent at det like fort kunne ha vært kjøkkenet på en Michelin-restaurant. God plass, stor takhøyde og topp ventilasjon gjør at dette har blitt en særdeles god arbeidsplass.

I dag teller staben hos Sulland Bodø BMW 19 medarbeidere. Og bedriften jobber hardt med å sørge for at alle hele tiden er kontinuerlig oppdatert med tanke på tekniske nyvinninger og løsninger.

TUNG KOMPETANSE

Totalt har Sulland 1.100 medarbeidere i Norge og er et konsern med sterke muskler. Dette er også noe avdelingen i Bodø drar nytte av. Da de skulle gjøre klar den nye butikken i Bodø, kom det opp to IT-eksperter fra Sullands digitale team på Hamar.

– Det er noe betryggende med å vite at vi hele tiden har kompetanse i verdensklasse i ryggen hvis vi skulle trenger hjelp, sier Steensen.

Nå ser han virkelig frem til å kunne ønske kunder og forretningsforbindelser inn på besøk.

–Her er alle hjertelig velkommen til en bilprat. Eller du kan få en kopp kaffe, gå rundt og drømme deg litt bort.

For bygget er konstruert med tanke på en optimal opplevelse:


FULL GASS

– Vi har blant annet lagt stor vekt på store vinduer og glassflater, slik at dagslyset kommer inn i bygget. Og det betyr også at våre folk har en unik utsikt fra spiserommet.

Akkurat nå er de i innspurten av etableringen, men starter trykket med en gang med lansering av nye BMW i4, som nettopp ble kåret som årets bil 2022 og Steensen uttaler at med dagens ordrereserve ligger alt til rette for tidenes BMW år i Bodø i 2022.