Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Nyheter > Lanseringsfest med Ford i Amsterdam!
Nyheter

Lanseringsfest med Ford i Amsterdam!

Ford innfridde forhåpningene og mer til under årets Go Further- arrangement i Amsterdam. Endelig fikk vi se hva Ford har utviklet de siste par årene og endelig våknet bjørnen fra Michigan. Denne lanseringsfesten savner sidestykke i bilbransjen og Ford vartet opp med nyhet etter nyhet etter nyhet. Her er noen av de mest spennende nyhetene fra Amsterdam.

GO FURTHER – GO ELECTRIC

Ford lettet endelig på sløret angående sine planer for elektrifisering. Ford vil fremover satse på hele fire forskjellige elektrifiseringsalternativer på sine bilmodeller og absolutt alle biler i Fords store produktportefølje vil innen kort tid ha et elektrifisert alternativ. Teknologiene Ford snakker om er hybrid, mild hybrid, plug-in hybrid og helektrisk. Mange modeller vil bli tilbudt med flere elektrifiserte drivlinjer å velge blant.

MODELLNYHETER

Det ble under arrangementet vist frem en rekke produktnyheter som blir tilgjengelig for bestilling om ikke så lenge. Felles for dem alle er at de elektrifiserte alternativene er med fra starten.

FORD KUGA


Den kanskje største og mest interessante nyheten for det norske markedet er splitter nye Ford Kuga, Dette har gjennom mange år vært en av Norges absolutt mest populære SUVer og nå kommer den i helt ny drakt. Nye Kuga vil bli levert med flere alternative drivlinjer og endelig er ett av alternativene en ladbar hybrid. Den ladbare hybriden kommer med en rekkevidde på opptil 50 km målt etter den nye og strenge WLTP- metoden. Dette betyr at den også vil komme gunstig ut med tanke på avgifter og vil være en meget god familiebil for den aktive familien. 

Kuga vil i tillegg bli levert som selvladende hybrid og mild hybrid. 

Vi nevner også at nye KUGA er en splitter ny modell med alle nyvinninger det innebærer. At bilen har blitt noe bredere, noe lenger og i tillegg har en svært god utnyttelse av plassen er noe våre kunder vil sette pris på. Den har i tillegg et svært sporty utseende og Fords unike kjøreegenskaper er naturligvis videreført og forbedret.

FORD EXPLORER PLUG-IN HYBRIDFORD EXPLOREREndelig vil mange si. Ford Explorer har i en årrekke vært USAs desidert mest populære SUV. Explorer har på mange måter definert segmentet «stor SUV» og vi er veldig glade for at vi nå kan tilby denne modellen på det Norske markedet. Grunnen til at dette ikke har skjedd tidligere er naturligvis at en amerikansk Ford Explorer har blitt knallhardt straffet av det norske avgiftssystemet. Nå kommer bilen som Plug-In hybrid og da blir saken plutselig annerledes. Som en komfortabel og luksuriøs SUV vil Explorer skille seg ut i det norske markedet med voldsom plass, 7 seter, hengervekt på 2500 kg og et dreiemoment på hele 840 Nm (!)

Nye Explorer Plug- In har en systemytelse på 450 HK og vil være det perfekte fremkomstmiddelet til hytta. Vi legger også til at bilen selvfølgelig kommer med firehjulstrekk. Bilen er faktisk såpass romslig at det selv ved 7 seter i bruk er en del bagasjeplass bak tredje seterad.

Nye Explorer er allerede på veien i USA og har fått fantastiske tilbakemeldinger siden lanseringen. Bilen er ventet som plug-in hybrid på nyåret

Vil du ha den siste informasjonen om Explorer Plug-in hybrid? Da kan du sette deg på vår interesseliste allerede nå. Vi holder deg oppdatert med informasjon etter hvert som den blir tilgjengelig.

FORD PUMA

-splitter ny SUV!

FORD PUMA

Ford Puma gjør comeback! For de som husker Ford Puma så var dette en bitteliten sportsbil rettet mot den yngre garde. Puma var drømmebilen for mange 18- åringer som tok lappen på 90-tallet og den minste sportsbilen i Fords modellutvalg.

Nå gjør den comeback! Men heldigvis er det bare navnet som gjør comeback denne gangen. Bilen er helt annerledes og også i en helt annen klasse, nemlig en SUV. Bilen vil vises i sin fulle prakt til sommeren og vil størrelsesmessig legge seg mellom Ecosport og Kuga. Ved lansering vil minst ett elektrifiseringsalternativ være tilgjengelig, nemlig mild hybrid.

FORD FIESTA OG FOCUS SOM MILDHYBRIDER


Småbilen Fiesta og familiebilen Focus får også endelig et elektrifisert alternativ. Begge modellene kommer veldig snart med Fords glimrende mildhybridsystem. Dette bidrar til at bilene får et mye lavere drivstofforbruk samtidig som batteriet gir bilen umiddelbar respons under akselerasjon. Når vi vet hvor morsomme disse bilene er å kjøre i utgangspunktet gleder vi oss veldig til å kjøre disse modellene med ny teknologi.

NY TRANSIT CUSTOM SOM PLUG-IN HYBRID

Selv om denne nyheten har vært offentlig lenge så kommer nå Fords velkjente og velrennomerte Transit Custom også som Plug-In hybrid. Dette blir en unik modell i dagens marked og den vil kunne gå hele 50 kilometer på ren elektrisitet. Med dette systemet kan lokalt utslipp i byområder så å si elimineres samtidig som transportetappene inn og ut av byene kan gjøres ved bruk av en bensindrevet rekkeviddeforlenger. Motoren som fungerer som rekkeviddeforlenger er Fords prisbelønte 1 liters EcoBoost- motor, noe som også gir et lavt utslipp når batteriet er tomt.

Rosinen i pølsa her er at også 9-seteren Tourneo Custom også kommer med dette alternativet. Altså vil det komme en 9-seters minibuss som plug-in med lavt forbruk. Vi regner også med at Tourneo Custom med denne teknologien også vil få en svært konkurransedyktig pris ettersom avgiftene blir betydelig lavere.


NY TRANSIT SOM FULLELEKTRISK VAREBIL

Den største varebilen fra Ford, Transit 2- tonn ble lansert med fullelektrisk drivlinje. Dette vil bli en svært ettertraktet modell som kombinerer svært høy nyttelast, gode kjøreegenskaper og lang elektrisk rekkevidde. Som varebil i byer blir dette et perfekt alternativ og en bil som vil bidra til å få det totale utslippet i byene ned. Bilen kommer på markedet i løpet av 2021. Ford understreker også at det fullelektriske alternativet ikke skal gå på bekostning av lasteevnen!

Gledelig er det også å se at denne kommer som minibuss med plass til inntil 16 personer og lang elektrisk rekkevidde. Rekkevidden vil bli offentliggjort senere i år.


600 km 

rekkevidde (WLTP)

FULLELEKTRISK SUV MED HELE 600 KM REKKEVIDDE


Sett deg på listen for fortrinnsrett her

Som annonsert før arrangementet kom det endelig noe mer informasjon rundt Fords nye helektriske SUV. Den Mustang – inspirerte elektriske bilen vil bli helt unik og ulik alt annet man har sett. Ifølge Ford er dette noe av det råeste de noen gang har laget. Bilen vil også være noe av det ypperste, om ikke det aller ypperste som finnes på markedet når bilen kommer i 2020.

Ford har hintet om at «Denne bilen forandrer alt». I tillegg sa Fords Europasjef at denne bilen tilpasser seg føreren og forutser førerens behov. Vi gleder oss veldig til vi får se mer, og vi er helt sikre på at dette blir en klasseledende og unik bil på alle måter.

Rekkevidden er klasseledende og med hele 600 kilometer til rådighet målt etter den nye, strenge WLTP- metoden er det ingen som er i nærheten av verken rekkevidde eller teknologi ved lansering.

Denne bilen er utviklet i tett samarbeid med Ford i Norge og Norge vil også bli prioritert når de første bilene skal ut på markedet. Du kan allerede nå sikre deg muligheten til å registrere deg på Fords prioritetsliste. Registrerer du deg her får du muligheten til å bestille bilen to uker før alle andre. Velger du i tillegg å registrere deg på vår elbilliste vil du få alt av interessant informasjon rundt denne bilen og andre elektriske nyheter.

Er det noe du lurer på rundt denne eller andre Ford- biler anbefaler vi at du melder deg på en av våre interesselister.

Hold deg oppdatert med Sulland og Ford!

* indicates required
Jeg ønsker informasjon om 

Vennligst kryss av for hvilke måter du vil høre fra oss

Du kan avmelde deg når som helst i footeren i alle våre nyhetsbrev. For informasjon om personvern, vennligst se sulland.no. Velkommen til oss!

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.