Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Nyheter > Helt nye Mazda MX-30 R-EV
Nyheter

Helt nye Mazda MX-30 R-EV

En unik plug-in hybrid som benytter rotasjonsmotoren som en generator.

Den 13. januar hadde Mazda MX-30 R-EV verdenspremiere på Brussel Motor Show. Den nye modellen er en unik ladehybrid som drives av en elmotor og et litium ion-batteri på 17,8 kWh, men som får ekstra kraft og rekkevidde takket være en helt nyutviklet rotasjonsmotor koblet til en generator.

Mazda MX-30 R-EV har en elektrisk rekkevidde på 85 km ved blandet kjøring i henhold til WLTP, som vil kunne tilfredsstille mye av det daglige kjørebehovet for de fleste. Drivstofftanken er på 50 liter og gir bilen meget konkurransedyktig total rekkevidde. Mazda MX-30 R-EV har en 3-fas ombordlader på 11 kW og er også utstyrt med en hurtiglader (DC) på 36 kW.

Mazda MX-30 R-EV er en unik ladehybrid som drives av en elmotor og et litium ion-batteri.

Mazda har valgt rotasjonsmotoren som strømgenerator til MX-30 RE-V på grunn av dens kompakte format som gjør den lett å plassere i motorrommet, og det faktum at Mazda har mange års erfaring med utvikling og produksjon av nettopp rotasjonsmotoren.

Mazda MX-30 R-EV vil selges parallellt med helelektriske MX-30 og med samme utstyrsnivåer; Exclusive-line og Makoto. Utgaven som avdukes i Brussel, Edition R, er en spesialversjon som vil bli tilgjengelig fra salgsstart. Den er basert på en topputstyrt Makoto, med en helt egen to-tone lakk (Jet Black/Maroon Rouge). Edition R kommer også med noen unike designdetaljer, som Edition R-logo vevet inn i gulvmattene og preget i nakkestøttene. 

De første bilene forventes å komme for salg i Norge i begynnelsen av sommeren 2023.