Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Nyheter > Neste generasjon BMW M5: Kamuflert bekreftelse
Nyheter

Neste generasjon BMW M5: Kamuflert bekreftelse

Prototypene er nøye kamuflert, men de kan likevel ikke skjule sin helt spesielle karakter. Utviklingsprosessen til kommende generasjonen BMW M5 går nå inn i den praktiske fasen og vil fremover testes for fullt på veier, testområder og racerbaner rundt om i verden. Fans av BMW M kan dessuten se frem til en aldri så liten renessanse i 2024.

I snart 40 år har BMW M5 vært målestokken for ren kjøreglede det sportslige sedan-segmentet. Evolusjon og innovasjon fra racerbanen har gjennom årene formet historien til seks generasjoner av den særegne modellen. Turtallsvillige motorer med seks, åtte og ti sylindre, M TwinPower Turbo-teknologi og de siste årene også M xDrive firehjulsdrift, er bare noen av de teknologiske milepælene som har gjennom årene har definert BMW M5 som en sportsbil for daglig bruk.

Nå er tiden snart inne for en helt ny generasjon – med et gjensyn av en tidligere, populær karosseri-variant. BMW M GmbH bekrefter at syvende generasjon av BMW M5 vil lanseres både som sedan og stasjonsvogn – eller Touring på BMW-språket.

Den første BMW M5 Touring ble lansert tilbake i 1992, basert på andre generasjons BMW M5 Sedan. I 2007 la BMW M GmbH også til en Touring-variant til fjerde generasjon BMW M5. Den vellykkede lanseringen av den første BMW M3 Competition Touring med M xDrive firehjulsdrift, har banet vei for at storebror BMW M5 neste år kan følge i samme hjulspor med en egen stasjonsvogn-variant.

Akkurat som den kommende BMW M5 Sedan, vil stasjonsvogn-varianten også ha en helt nyutviklet og delvis elektrifisert drivlinje. Dermed akselererer BMW M GmbH stadig videre på sin vei mot elektrifisering.

Testing av de første prototypene av den kommende BMW M5 Touring vil starte i løpet av de neste dagene, i bytrafikk så vel som på landeveier og motorveier rundt München og ved BMW M GmbH-hovedkvarteret i Garching – samt på krevende Nürburgrings Nordschleife og andre racerbaner rundt om i verden. Målet er som alltid å finne den ideelle balansen mellom sportslige ytelser på racerbanen og overlegen kjørekomfort i hverdagen og over lange avstander.

«Festen er ikke over, det er kake igjen»

I en tid hvor både hverdagen og modellporteføljen vår i Norge nesten utelukkende er elektrisk, er vi heldige som også kan tilby unike modeller til våre kunder som har en forkjærlighet for bensin i årene og en genuin entusiasme for vår historie.

Mer informasjon om BMW M5 Sedan og BMW M5 Touring vil komme før lanseringen begynner i 2024.