Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Nyheter > Nye BMW 3-serie: Oppdatert kjøreglede
Nyheter

Nye BMW 3-serie: Oppdatert kjøreglede

I mer enn 40 år har BMW 3-serie vært synonymt med kjøreglede, og er i dag den mest solgte BMW-modellen på verdensbasis. Siste generasjon ble presentert i 2018. Nå oppdateres BMW 3-serie med design og teknikk kjent fra andre nye BMW-modeller.

Med sin sportslige tilnærming og smidige kjøreegenskaper har BMW 3-serie vært et referansepunkt for kjøreglede i premiumsegmentet for de mellomstore bilene fra dag én. Den nye utgaven av den sportslige sedanen, som feirer 45 år med suksess i 2022, lanseres i sommer. Det samme gjør BMW 3-serie Touring, som ble avduket for første gang for 35 år siden.

Nytt design

Med tydelige, dynamiske linjer forsterkes det sportslige utseendet til nye BMW 3-serie Sedan og BMW 3-serie Touring. Mest i øyenfallende er de redesignede frontlyktene, nyregrillen og de store luftinntakene. Frontlyktene, med standard full-LED, har blitt mye slankere og er utformet med klare konturer og kjørelys arrangert i en omvendt L-form. Velger man adaptive LED-frontlykter inneholder frontlysene også funksjonene kurvelys og ikke-blendende matrise-fjernlys, samt dynamisk og variabel lysfordeling. De lett modifiserte konturene og de nye doble stengene gir den klassiske nyregrillen et enda kraftigere utseende, mens luftinntak i svart høyglans skaper et sofistikert preg.


Sett bakfra, preges den sofistikerte designen til de nye 3-serie-modellene av slanke baklykter og skarpe linjer som fremhever bilens bredde, og den muskuløse stillingen bak. Eksoshalene måler nå 90 eller 100 millimeter i diameter, avhengig av motorvariant.


For de som ønsker design med prikk over i’en, tilbys nå også M Sportspakke Pro, med ytterligere detaljer i svart høyglans, tonede lykter, M Sport-bremsesystem med røde kalipere med mere. Dersom fargepaletten på standardutvalget ikke strekker til, kan kundene velge blant rundt 150 lakkfarger fra BMW Individual.

Cockpit med BMW Curved Display

Interiøret i de nye 3-serie-modellene har fått en omfattende oppdatering. Den største endringen er det nye instrumentpanelet, BMW Curved Display, kjent fra en rekke andre nye BMW-modeller. Et 12,3-tommers informasjonsdisplay bak rattet smelter sømløst sammen med et kontrolldisplay på 14,9 tommer og blir én heldigital og høyoppløselig infotainment-enhet.


Selve girspaken til den åtte-trinns Steptronic-automatgirkassen har også fått nytt design. Den er nå plassert i kontrollpanelet på midtkonsollen sammen med utvalgte knapper og brytere for andre kjøretøyfunksjoner.


BMW Live Cockpit Plus, inkludert BMW Maps navigasjonssystem, åtte-trinns Steptronic girkasse, tresoners klimaanlegg er eksempler på en lang liste med utstyr som nå er standard for alle modellene i nye BMW 3-serie. Ytterligere forbedringer av smarttelefonintegrasjon med Apple CarPlay og Android Auto står også på menyen.

Globalt marked – global produksjon

Produksjonen av nye BMW 3-serie Sedan og BMW 3-serie Touring-modellene begynner på fabrikken i München i juli. For utvalgte markeder vil nye BMW 3-serie Sedan også bli produsert på BMW sin fabrikk i Mexico. En variant av sedanen, utviklet spesielt for det kinesiske markedet, vil bygges lokalt på fabrikken der.