Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Nyheter > Toyota C-HR Prologue: Den tøffe blir enda tøffere
Nyheter

Toyota C-HR Prologue: Den tøffe blir enda tøffere

På bilutstillingen i Paris i oktober 2014 kom det første signalet om at Toyota forberedte lansering av en helt ny type bil i C-segmentet. Det var der at verden oppdaget modellen kalt “Toyota C-HR Concept”. Bare litt over 2 år senere, ble konseptet til realitet. Med C-HR lanserte Toyota en bil som ikke var villig til å kompromisse og ikke var redd for å skille seg ut. Nå introduseres Toyota C-HR Prologue. Den viser at Toyota kommer til å levere det hele en gang til. Ja, faktisk enda mer.

En europeisk utviklingshistorie

Den eksisterende Toyota C-HR ble skapt på ED², Toyotas europeiske hovedkvarter for designutvikling i Sør-Frankrike. Det er også på ED² at den nye Toyota C-HR Prologue er utviklet. Utfordringen for ED² var klar, men ambisisøs: Å overgå det de allerede hadde oppnådd.

Fremtiden kommer. Med ekstra attityde

Toyota C-HR Prologue er en første – men virkelig – visjon av en bil som snart vil bli lagt merke til på veier over hele Europa. Toyota C-HR Prologue er mye mer enn en vanlig konseptmodell, den viser klart at Toyota forblir trofast til det som gjorde Toyota C-HR til en stor suksess. En enestående bil er klar til å få enda mer oppmerksomhet.

Fremdeles en rebell…men mer sofistikert

Ett blikk på Toyota C-HR Prologue viser at bilen har bevart sitt originale DNA. Men noe er tydeligvis lagt til i den neste generasjonen.

Toyota C-HR Prologue er fremdeles tøff og kanskje polariserende og viser et mer sofistikert og dristigere uttrykk. Den provoserer som alltid og er like morsom, men Toyota C-HR Prologue viser en blanding av kvaliteter som sjelden finnes i en og samme bil. Den har større hjul med kortere overheng. Samtidig som den understreker følelsen av sportslighet, øker de praktiske plassforholdene innvendig.

Både presise og organiske overflater

Toyota C-HR Prologue gir slipp på statiske linjer for å gi et diskret uttrykk av bevegelse som endres fra skarp til flytende. Et presist designspråk utviklet fra to tilsynelatende motsatte verdier, får flatene til å forandre form og flyte. Med former som uttrykker både organiske bevegelse og ekstrem presisjon, blir Toyota C-HR med en gang eksepsjonelt modernistisk samtidig som den har en menneskelig tilnærming.

Et avgitt løfte, et løfte holdt

“Vår oppgave var å grave dypt, å gå langer enn vi noengang tidligere har gjort. Nå ser vi virkelig frem til å levere vår nye Toyota C-HR.”

Lance Scott, designdirektør

Et ansikt å huske

Fronten har det nye “hammerhead”-designet som en del av en 3D-arkitektur med sammenkoblede former og en tydelig lyssignatur. Åpningene i grillen minsker i størrelse mens hovedlyktene blir stadig tynnere for å forsterke high-tech identiteten. Designtemaet med sammenkoblede former tas videre i karosseriet og bidrar til bilens karakteristiske utseende.

Før var det totone-lakk. Og nå…

Toyota C-HR Prologue kommer med en tredje lakktone i svovelfarge over sølv metall og resirkulert karbonsort. Helt fra starten er den designet for å skille seg ut med en trefargetilvalg. Og å skille seg ut – det gjør den.

Både hybrid og plug-in hybrid

Toyota C-HR Prologue viser Toyotas forpliktelse til karbonnøytralitet med å gi et bredere elektrifikasjonstilbud i det største og mest konkurranseintensive segmentet i Europa: C-SUV. Den nye plug-in Toyota C-HR med batterier satt sammen i Europa vil i tillegg til hybridversjonen ytterligere forsterke Toyotas tilbud av forskjellige teknologier.