Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Nyheter > Vårslipp fra BMW: Oppgraderte BMW 5-serie, BMW 6-serie, BMW X2 – og stadig flere nye plug-in hybrider
Nyheter

Vårslipp fra BMW: Oppgraderte BMW 5-serie, BMW 6-serie, BMW X2 – og stadig flere nye plug-in hybrider

Tradisjon tro er våren full av BMW-nyheter. I år blir en rekke populære BMW-modeller oppgradert i ny drakt. På menyen står også nok en ny ladbar stasjonsvogn – med firehjulsdrift.

Nye BMW 5-serie: Formen finpusses og modellutvalget utvides
Historien til BMW 5-serie starter tilbake i 1972. Modellen er en av de mest tradisjonsrike BMW-ene og siste og syvende generasjon kom på veien i 2016. BMW 5-serie Touring har vært en del av BMW 5-familien de siste 29 årene og ble lansert i femte generasjon i 2017. Til sammen har de to blitt solgt i mer enn 600 000 eksemplarer siden 2016. Nå er tiden inne for en oppgradering av begge modellene.

Designen til nye BMW 5-serie kjennetegnes med skarpere linjer og et mer sportslig uttrykk, spesielt i kombinasjon med M Sport eksteriørdesign. Frontlyktene har blitt smalere og de nye L-formede kjørelysene gir bilen ny karakter. Laserlys, som tidligere var forbeholdt toppmodellene, tilbys nå til alle BMW 5-serie modellene. Den velkjente nyregrillen er også tilpasset det nye uttrykket. Sett bakfra kjennetegnes nye BMW 5-serie av nye, mørktonede baklykter med nye linjer og en ny diffusor. De som vil sette litt ekstra preg på sin nye BMW 5-serie kan nå velge mellom M Sport-bremser med blå eller røde bremsekalippere.

I interiøret ses endringene først og fremst på dashbordet og betjeningspanelene med nye, raffinerte detaljer. Infotainmentskjermen på 10,25" er nå standard, men kan oppgraderes til 12,3" om ønskelig. En rekke nye funksjoner og utvidede førerassistanse-systemer står nå også på menyen.

Storselgeren de siste årene har vært plug-in hybriden BMW 530e xDrive. Den oppgraderte modellen er straks klar for bestilling med en startpris fra kr. 587.200.

BMW 5-serie er selve inkarnasjonen av sportslig business.

Tre nye plug-in hybrider
Til høsten får de to plug-in hybridene BMW 530e Sedan og BMW 530e xDrive Sedan følge av ytterligere tre nye plug-in hybrider: BMW 545e xDrive Sedan, BMW 530e Touring og BMW 530e xDrive Touring.

I BMW 545e xDrive Sedan kommer med den samme sekssylindrede bensinmotoren (286 hk) og elektriske motoren (80 kW) som man finner i SUV-en BMW X5 xDrive45e. Det betyr en total effekt på 394 hk med et dreiemoment på 600 Nm. Sprinten fra 0-100 km/t går unna på 4,7 sekunder og toppfarten nås ved 250 km/t. Med ren elektrisk kjøring er toppfarten 140 km/t. xDrive firehjulsdrift er til enhver tid aktiv, uavhengig av om kreftene kommer fra bensinmotoren eller den elektriske motoren. Batteriet har en bruttokapasitet på 12 kWt, det gir en foreløpig estimert rekkevidde på opptil 54 km. Pris på BMW 545e xDrive Sedan vil bli kjent når det åpnes for bestilling etter sommeren.

Med nye BMW 530e Touring og nye BMW 530e xDrive Touring lanserer BMW ytterligere to ladbare stasjonsvogner. (Fra før er også to modeller av BMW 3-serie Touring introdusert som plug-in hybrider.)

Motoren i disse modellene er en firesylindret bensinmotor som yter 184 hk, koblet sammen med elektrisk motor på 80 kW. Samlet effekt ved normal kjøring er 252 hk og 420 Nm dreiemoment. Med den nye XtraBoost-funksjonen øker kreftene med ytterligere 30kW/40 hk til et maksimum på 292 hk i opp til 10 sekunder. Det kommer til nytte ved eksempelvis akselerasjon og forbikjøringer. 0-100 km/t gjøres unna på 6,1 sekunder og toppfarten nås ved 225 km/t. Ved ren elektrisk kjøring er toppfarten 140 km/t.

Elektrisk rekkevidde er foreløpig estimert til opptil 56 km og 52 km (med xDrive firehjulsdrift). Prisene på disse to modellene blir også kjent når det åpnes for bestilling etter sommeren.

Alle plug-in hybridene i 5-serien med xDrive firehjulsdrift kan trekke tilhenger på 2000 kg.

Den nye toppmodellen er foreløpig BMW M550i xDrive Sedan. Den byr på en V8-bensinmotor med 530 hk og et dreiemoment på 750 Nm. Da gjøres sprinten fra 0-100 km/t unna på 3,8 sekunder.

Les mer om nye 5-serie Sedan Hybrid her

Les mer om nye 5-serie Touring her

BMW 5-serie Touring er er nå tilgjengelig som Plug-in Hybrid.

Nye BMW 6-serie Gran Turismo: Luksuriøs komfort i ny innpakning
Høsten 2017 introduserte BMW den nye generasjonen BMW 6-serie Gran Turismo, og dermed et nytt kapittel for et av de mest kreative bilkonseptene på markedet de siste årene. Modellen er en særegen kombinasjon av luksuriøs komfort og praktiske løsninger, og en milsluker av rang med akselsavstand på 3 meter og et bagasjerom på 600 liter.

I det norske markedet møter denne modellen tøff motstand fra tradisjonsrike stasjonsvogner og SUV-er, men på verdensbasis har over 50 000 eksemplarer blitt solgt siden lansering.

Nå oppgraderes BMW 6-serie Gran Turismo med mange av de samme detaljene og egenskapene som i nye BMW 5-serie. Designen er spisset med skarpere linjer. Fronten har fått et sportsligere uttrykk og hekken fremstår som bredere. Interiørmessig kjenner man igjen den nye, store infotainment-skjermen og andre nye, elegante detaljer i dashbordet. Digital instrumentering med BMW Live Cockpit er standard, på lik linje med luftfjæring på bakakselen, for å nevne noe.

Motorutvalget i nye 6-serie Gran Turismo spenner nå fra 620d xDrive til 640i xDrive. Startprisen er fra kr. 759 300.

BMW 6-serie Gran Turismo har mange av de samme detaljene som sin lillebror, men hakket mer sportslig og skarpere linjer.

Nye BMW X2 xDrive25e: Ytterligere en ladbar SUV fra BMW
Den kompakte SUV-en BMW X2 rullet for første gang inn på norske veier våren 2018. Til sommeren lanseres plug-in hybriden BMW X2 xDrive25e. Samtidig strammes den ekstroverte designen ytterligere opp med små, subtile detaljer. LED-frontlykter med nye funksjoner erstatter de tidligere tåkelysene og nye farger er også å finne i paletten. Drivlinjen som nå introduseres, er den samme som i BMW X1 xDrive25e, som på kort tid har rukket å bli en svært populær modell i Norge. Det betyr en tresylindret bensinmotor på 125 hk koblet sammen med en elektrisk motor på 70 kW/95 hk. Firehjulsdriften oppnås ved at bensinmotoren leverer kreftene til forhjulene, mens den elektriske motoren leverer kreftene til bakhjulene. Samlet gir det en motoreffekt på 220 hk og et dreiemoment på 385 Nm.

Den elektriske rekkevidden er opptil 53 km. Batteriet har en kapasitet på 10 kWh og kan fullades på litt over 3 timer. 0-100 km/t gjøres unna på 6,8 sekunder og toppfarten nås ved 195 km/t. Ved ren elektrisk kjøring, er toppfarten 135 km/t. Bagasjeromsvolumet på 410 liter øker til 1290 liter når bakseteryggene felles ned. For å optimalisere både luftmotstand og balanse i bilen, er BMW X2 xDrive25e senket med 10 mm sammenlignet med andre BMW X2-modeller.

Produksjonen av BMW X2 xDrive25e starter i juli med en estimert startpris fra kr. 455 600,-

 

BMW X2 xDrive25 Plug-in Hybrid lanseres til sommeren.

Mer elektrisk teknikk til flere modeller
I fjor høst introduserte BMW 48-volt mild hybrid-system i BMW 5-serie. Siden har samme teknikk funnet veien til både BMW 3-serie og flere av BMWs X-modeller. Fra sommeren blir systemet også standard i flere modeller og motoriseringer. Mild hybrid-systemet både støtter og avlaster forbrenningsmotoren ved å lagre rekuperert energi. Denne energien brukes til å minske belastningen på motoren, og dermed gi et lavere drivstofforbruk, eller til å booste motoren med ytterligere 8 kW/11 hk ved akselerasjon.

Avhengig av modell, introduserer BMW nå også Android Auto. Smarttelefonen integreres trådløst med bilens betjening og tjenestene kan benyttes på lik linje med Apple CarPlay. Samtidig oppgraderes også en rekke førerassistentsystemer med nye funksjoner.

Se alle våre BMW-modeller