Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Tips & triks > Derfor skal du ta service hos Sulland
Tips & triks

Derfor skal du ta service hos Sulland

Visste du at rustgarantien kan ryke dersom bilen ikke får det ettersynet som fabrikken krever? Eller at det kreves spesialutdannelse for å ta service på elbiler? Dette er bare noen av grunnene til at du skal ta service på din bil hos ditt merkeverksted i Sulland.

Når en ny bilmodell skal lanseres, kjører produsentene en fast rutine. En del av dette er produksjon av instruksjonsbøker, brosjyrer og reklamemateriell, men også tilbehørskataloger og utstyrslister.

Like før modellen er klar, får noen utvalgte journalister dra til utlandet for å prøvekjøre. Derfra kommer de første tilbakemeldingene om hvordan den nye bilen presterer.
Men én viktig ting skjer i tillegg til alt dette: Mekanikerne hos merkeforhandlerne får opplæring i den nye modellen. De kurses både i service på bilen, og reparasjon.

Sulland kjenner derfor de nye bilmodellene inngående, og er klare til å ta første service, ofte før de kommer i salgslokalet.

Kunnskap gir effektiv service på din bil

En moderne bil er en kompleks maskin, både digitalt og mekanisk. Derfor stilles det høye krav, også til noe så tilsynelatende enkelt som en service.

Sullands verksteder bruker kun utstyr og verktøy som er sertifisert og godkjent av produsentene. Kombinert med den opplæringen mekanikere får i egne merker, gjør det at jobben kan gjøres mer effektivt.

Et annet poeng er at nyere biler gjerne gjennomgår oppdateringer og eventuelt utbedringer foreskrevet av produsenten. Alle slike meldinger ligger inne i Sullands system, slik at oppdateringer eller utbedringer blir gjort samtidig med ordinær service.

Service på elbil. Hva skjer da?

En vesentlig del av en ordinær service, er oljeskift på motoren. Det utgår selvsagt på en elektrisk bil. Men mange av de andre sjekkpunktene er like, som for eksempel kontroll av karosseri, lys, dekk og hjuloppheng.

Og noen til og med enda viktigere funksjon. På grunn av mye bruk av motorbrems på elektriske biler, merker mange ikke at de har dårlige bremser i daglig bruk. Men den gangen du trenger maksimal bremseeffekt, må den selvsagt være tilgjengelig. Derfor er kontroll av de mekaniske bremsene og eventuelle utbedringer spesielt viktig på elektriske biler.

I tillegg kommer noen ekstra prosedyrer for elektriske biler: Batteriet og de elektriske komponenter kontrolleres, inkludert ladekabler. For å kunne utføre dette arbeidet, må mekanikerne ha en egen høyvoltsertifisering. Det har selvsagt de som jobber hos din Sulland-forhandler.

Originaldeler gir ekstra trygghet

Når bilen din er på service, kan det avdekkes behov for å bytte slitedeler – for eksempel bremseklosser.

Sulland bruker originaldeler og sertifiserte oljer. Det gir deg som kunde den største tryggheten.

Alt avfall håndteres selvsagt på forskriftsmessig måte og vi er stolte av at de fleste av Sulland-forhandlerne er miljøsertifiserte.


Ikke glem rustgarantien

De fleste nyere biler har hele 12 års rustgaranti. Vel og bra, og ikke mer å tenke på da, er det lett å tro. Men vær klar over vilkårene:

Produsentene krever at bilene gjennomgår regelmessig vedlikehold og ettersyn for at rustgarantien skal gjelde. Dette er en av de viktigste grunnene til å gjøre servicen på din bil hos Sulland. Da går alt dette automatisk, uten at du trenger å tenke på det.

At dette er overholt, kan også bli svært viktig den dagen du skal selge bilen – selv om den er langt unna 12 år gammel. Ville kanskje du kjøpe en fem år gammel bil uten gyldig rustgaranti?

Tips: Serviceavtale

Alle bilmerker, og til dels også modeller, har egne servicekrav og serviceintervaller. Det er derfor umulig å lage noen generell oversikt over når akkurat din bil krever ettersyn, eller hva konkret som sjekkes på service av din bil.

Det beste tipset for å gjøre dette så enkelt og rimelig som mulig, er å tegne en serviceavtale når bilen er ny. Dette kan gjøres helt fram til den første servicen skal gjøres.

En serviceavtale er en fast pris for alle foreskrevne servicer på din bil, for eksempel i tre eller fem år. Totalprisen blir lavere enn om du bestiller servicene enkeltvis.

Ønsker du mer informasjon om serviceavtale på din bil, ta kontakt med din forhandler

Og så kommer alt det andre …

For å holde bilen din tipp topp, år etter år, kreves det mer enn bare foreskrevet service. Sulland kan også hjelpe deg med glassreparasjoner, karosseriskader og bilpleie.
Og moderne bilpleie er blitt et eget fagområde:

Det kreves egne kjemikalier for å fjerne asfalt og tjære, og en annen type for å fjerne metallpartikler som fester seg i lakken. Når asfaltrester og tjære har festet seg langs bilsiden, vil du oppleve det som om bilen aldri blir helt ren, selv om du vasker den. Metallpartiklene som fester seg i lakken vil du se som brune prikker på en lys bil.


Unngå lakkrust

Metallpartiklene er dessverre også det beste utgangpunktet for begynnende lakkrust. Derfor er det viktig at disse fjernes. Det gjøres best kjemisk.

Vær klar over at både petrokjemisk avfetting (asfaltfjerner) og metallpartikkelfjerner ikke bør gå i vanlige kummer eller avløp. I enkelte land er det faktisk innført forbud mot bilvask i boligstrøk, nettopp av den grunn.

Sulland kan hjelpe deg med alt dette. Da slipper du å gjøre jobben, du slipper å tenke på konsekvenser av kjemikaliebruk, og du kan glede deg over at bilen din holder seg fin over tid.