Meny Lukk
Vi har satt Drammen som din nærmeste by

EU-kontroll

Drammen > Mazda > EU-kontroll

EU-kontroll

EU-kontroll eller periodisk kjøretøykontroll er en obligatorisk kontrollordning for alle biler. Under en EU-kontroll blir bilens tekniske tilstand kontrollert for å sikre at kjøretøyet er forskriftsmessig i orden når det gjelder trafikksikkerhet og miljø. Det er en rekke kontrollpunkter som blir gått igjennom under en kontroll. Sikkerhetsdelen består av blant annet lys, sikt og bremser. Miljødelen inneholder kontroll av støy og avgasser.


Pris for EU-kontroll kr 1.295,–  Når er frist for EU-kontroll?

Personbiler med tillatt totalvekt under 7 500 kg og varebil skal kontrolleres fire år etter førstegangsregistreringen i Norge, og deretter i toårsintervaller. Kjøretøy over 7 500 kg skal inn hvert år. Fra 2019 innføres nytt regelverk med toårsintervall utifra når siste EU-kontroll er utført. Dvs at siste tall i registreringsnummer og kontrollmåned ikke lenger henger sammen. Den nye ordningen fases inn etterhvert som kjøretøyene kommer inn på kontroll. Det er altså ikke slik at alle biler plutselig fikk ny frist i februar 2019. Som bileier kan du forholde deg til den fristen du allerede har frem til det gjennomføres ny kontroll. 

Hos Statens Vegvesen kan du sjekke når bilen din skal til neste EU-kontroll.


Hvem kan utføre EU-kontroll av bilen min?

For å kunne utføre en EU-kontroll av bilen må man ha godkjenning av Statens Vegvesen. Alle Sullands verksteder er godkjente for å utføre EU-kontroll av bil. Vi er i tillegg medlem av Norges Bilbransjeforbund. Dette sikrer deg en riktig vurdering av din bil.

Hva hvis min bil ikke blir godkjent?

Dersom din bil ikke blir godkjent i kontrollen har du en frist på deg for å utbedre mangelen eller manglene. Vær oppmerksom på at kontrollfristen som er oppgitt gjelder både kontroll og godkjenning. Du får derfor ikke noen ny frist for å utføre reparasjoner.


Bestill EU-kontroll her:

Finn ditt lokale verksted her