Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Finansiering

Finansiering


Uansett hvilken Sulland- forhandler du velger å kjøpe bil hos kan vi ordne gunstig finansiering for deg. Vi samarbeider med Santander Consumer Bank AS i tillegg til våre bilmerkers respektive finansieringsselskaper. Om du ikke ønsker billån med pant i fast eiendom kan vi tilby lån med pant i bil til konkurransedyktige betingelser. 

Spørsmål og svar om finansiering:


Hvor mye egenkapital trenger jeg for å kjøpe meg bil?

Kredittkjøpsloven sier at man skal ha 35 % egenkapital ved kjøp av bil. Vi tilbyr også ordninger med inntil fullfinansiering av bilen dersom du ønsker det.

Kan jeg låne bil uten sikkerhet?

Når du kjøper ny eller brukt bil hos Sulland trenger du ikke pant i bolig eller fast eiendom. Vi tilbyr finansiering med sikkerhet i bilen.

Hva er forskjellen på lån og leasing?

Lånefinansiering

Når du kjøper en bil og lånefinansierer bilen, blir bilen registrert på deg, og du legger inn en kontantinnsats og nedbetaler restlånet på inntil 7 år. Rentene på lånet er fradragsberettiget for privatpersoner

Leasingfinansiering

Ved leasingfinansiering er det er det leasingselskapet som står som eier av bilen, og du betaler leie til leasingselskapet for bilen. På dette terminbeløpet tillegges det mva.

Hva er privatleie?

Ved privatleie er det finansieringsselskapet, og ikke du som eier bilen. Du betaler kun en beskjeden startleie og får likevel lave månedsutgifter. Dessuten slipper du å oppta gjeld for å kjøpe bil.
Du bestemmer selv biltype og ekstrautstyr, og langtidsleier bilen over en periode på 36 måneder. I tillegg til selve månedsleien betaler du vanlige driftsutgifter som drivstoff, forsikring, årsavgift og service.

Startleie

Ved oppstart av leiekontrakten betaler du vanligvis en startleie på ca 12 prosent av bilprisen inklusive ekstrautstyr. Startleien gjør at de månedlige terminbeløpene blir tilsvarende lavere. I tillegg til startleien betales et etableringsgebyr , samt årsavgift.

Forsikring

Som leietager står du selv ansvarlig for å holde bilen forsikret. Det må tegnes kaskoforsikring på bilen, og du benytter din egen oppsparte bonus. Vi tilbyr en svært gunstig forsikring på PrivatLeie. Kontakt din forhandler for nærmere detaljer.

Skatteregler

Hovedfordelene med PrivatLeie er at du slipper å oppta gjeld og at du får svært forutsigbare bilutgifter. Vær imidlertid klar over at PrivatLeie er et leieprodukt, og at du dermed ikke får fradrag for renteutgiftene på selvangivelsen som på et lån.

Service

Det må taes vanlige servicer på bilen i h.h.t. vedlikeholdsprogrammet til den enkelte bilprodusent. Servicene betales av leietager.

Momsregler

På Privatleie nyter du godt av at vi som leasingselskap får fradrag for merverdiavgiften på bilen. Dermed blir leiegrunnlaget for renter og avskrivninger (som er det som inngår i leiebeløpet med tillegg av mva) lavt. Til gjengjeld må du betales merverdiavgift på både startleie, terminleie, årsavgiften og etableringsgebyr.

Oppsigelse

Avtalen løper med en minimumsperiode på 6 måneder, deretter gjelder en måneds oppsigelsesfrist. Ved oppsigelse i leieperioden kan du bli pålagt å betale 6 måneders etterleie, som erstatning for tap som kan oppstå ved for tidlig opphør av avtalen.

Utløp av kontraktsperioden

Ved utløp av leieperioden returnerer du bilen til forhandler, som vil foreta en takst på bilen. Hvis det skulle vise seg at bilen har større slitasje enn normalt, eventuelt at bilen har skader på karosseri, interiør eller glass, må du som leietager betale for utbedring av disse skadene. Hvis det skulle vise seg at bilen har gått lenger enn den kjørelengden som ble avtalt når kontrakten ble inngått, må du også betale for dette. Satsen for eventuelle overkjørte kilometer står oppført på leiekontrakten.

Kan jeg kjøpe bilen etter avtalens utløp?

Grunnet gjeldende skatteregler har vi ikke mulighet til å inngå en bindende avtale som gir deg opsjon på å kjøpe bilen etter utløp av leieperioden.


Priseksempel billån fra Santander Consumer Bank: 5,80% nom./ 6,97% eff, 35% egenkapital, lånebeløp kr. 290 000,- o/7 år, kostnad kr. 73 947,- totalt kr. 363 947,-

Priseksempel leasing fra Santander Consumer Bank: Startleie/etabl.gebyr kr.43 200,- månedsleie kr.1 795,- og totalpris kr.107 820,- vil variere med rentenivået. 3 års bindingstid, kjørelengde 45 000 km.