Meny Lukk
Velg din nærmeste by

Hjem > Ford registerreim

Er det på tide å bytte registerreim?

En ødelagt registerreim kan koste deg dyrt, men det er ikke alltid lett å vite når den bør byttes. Her er gode tips til når og hvordan du bør skifte registerreima.

Bestill time

En registerreim må til for at bilmotoren skal fungere, så her har du med en svært viktig bildel å gjøre.

Registerreima driver kamakselen i motoren. En kamaksel åpner og lukker innsugsventiler og eksosventiler i motoren. Registerreima er dermed viktig for at kamakselen skal trekke inn luft og bensin og blåse ut eksosen.

Kamakselen jobber sammen med veivakselen som er koblet til stemplene i motoren. Registerreima forbinder veivaksel og kamaksel slik at motoren kan fungere som den skal.

Registerreim eller kjede - hva er forskjellen?

De fleste biler har registerreim, men noen modeller har kjede i stedet, ofte kalt kamkjede.

Både registerreim og kjede gjør den samme oppgaven i motoren. Forskjellen er at registerreima skal skiftes ut med faste intervall, mens kjedet, som er dyrere og mer slitesterkt, skal holde gjennom hele levetiden til motoren, med mindre det skjer noe uventet som en mekanisk svikt.

Motordel utsatt for slitasje

Registerreima er laget av gummi og er dermed utsatt for slitasje.

Det er viktig å følge med og ha et visst intervall for skifte av registerreim. En løs registerreim gjør at kamaksel og veivaksel ikke klarer å rotere slik at motoren går riktig og får riktig blanding av luft og brennstoff. Ryker registerreima, kan du få motorhavari og en gedigen regning hos bilverkstedet.

Hvor ofte bør jeg skifte registerreim?

Det er ingen fasit på hvor ofte du bør skifte registerreim, men bilprodusentene har anbefalte intervall for skifte av registerreima. Dette er angitt i serviceprogrammet for bilen. Ofte er intervallet for bytte av registerreim på ca. 100.000 kjørte kilometer.

Men det er ikke alltid antall kjørte kilometer sier noe om når motoren trenger en ny registerreim. Vær spesielt oppmerksom dersom du kjøper en bruktbil som er over 10 år gammel og har få kjørte kilometer for alderen. I og med at registerreima er av gummi, vil den slites og gå i stykker med tiden, om bilen kjøres eller ikke.

Få hjelp til å skifte hos godkjente verksted

Et nytt registerreimsett koster ikke så mye. Kostnaden ligger i å få skiftet det på korrekt måte.

Å skifte registerreim er ikke lett å få til for deg som kun mekker på fritiden. Her trengs god kompetanse som du finner hos autoriserte bilverksteder. Hos Sulland-verkstedene sørger vi for at bytte av registerreim skjer på den riktige måten.

Bestill time


Ulik pris på skifte av registerreim

Pris på skifte av registerreim varierer mellom ulike bilmerker, hva som må gjøres og hvor komplisert det er å bytte. Kostnaden kan være på alt fra noen få tusenlapper til 15.000 kroner. Prisen kan også variere mellom ulike modeller. For eksempel kan Ford Focus, Ford Mondeo, Ford fiesta, Ford Transit og Ford Kuga ha varierende priser på skifte av registerreim.

Dersom det anbefales at bilen får skiftet løpehjul, strammehjul og vannpumpe, gjør vi det i samme slengen. Ta kontakt med ditt nærmeste Sulland-verksted for mer informasjon og priser.

Dersom du nå tenker at det er dyrt å skifte registerreima, kan regningen for å ikke bytte, bli mange ganger høyere.

Skjult felle ved kjøp av bruktbil

Når du kjøper bruktbil, er det ikke alltid så lett å vite om det er kort eller lang tid til registerreima bør skiftes. Det tryggeste er å kjøpe en bruktbil med servicehefte, enn en bil med manglende dokumentasjon og historikk.

Dersom bilen har en fullstendig servicehistorikk, er ting som regel på stell. Ved å følge serviceprogrammet videre, vil registerreima skiftes med riktige intervall.

Har du kjøpt en bruktbil med manglende opplysninger og dokumentasjon fra tidligere eier, er det vanskelig å vite når du bør bytte registerreim. Også bilmekanikere vil ha vanskelig for å fastslå tidspunktet for skift. Det beste er da å uansett bytte registerreima for å være helt sikker og unngå ødelagt motor og i verste fall fullt havari.

Trygt kjøp av bruktbil hos Sulland

Hos Sulland har vi laget et bruktbilprogram som kalles Sulland Trygghet. Kjøper du bruktbil hos en Sulland-forhandler, kan du være trygg på at oppgitt kilometerstand stemmer. Bruktbilen blir taksert og får en tilstandsrapport.

Kjøper du bruktbil hos Sulland har du bytterett innen 30 dager og garanti fra tre måneder til fem år. Vi fører mange ulike bilmerker, og vi har både nye og brukte modeller av Ford, Audi, BMW, Mazda, Hyundai, MINI, SKODA, Toyota, MINI og Wolkswagen.


Bestill time


Bestill time for EU-kontroll her


Ønsker du å kontakte din lokale Ford-forhandler direkte?

Se kontaktinfo til våre Ford-forhandlere her