Meny Lukk
Velg din nærmeste by

Hjem > Ford reservedeler

Her finner du originale Ford reservedeler

Ved å gi bilen service og gjennomføre kontroller, oppdages feil tidligere. Og trenger din Ford reservedeler, har vi i Sulland alt du trenger for å sikre bilen et lengre liv på veien.

Når tiden er inne og din Ford trenger reservedeler, kan et Sulland-verksted nær deg, gi deg trygg og god hjelp. Våre autoriserte Ford-verksteder bruker originaldeler fra Ford. Og våre teknikere kjenner de ulike Ford-modellene godt, være det seg Ford Focus eller modellene Mondeo, Fiesta, Transit, Kuga, Escort, Sierra, Galaxy eller S-max.

Bestill time

Gunstig service og Ford reservedeler

Jevnlig service og riktige reservedeler til bilen, gjør at din Ford holder seg i god stand i mange år.
Når du har bilen til service hos et av våre verksteder, inngår ofte skifte av olje og oljefilter, skifte av drivstoff-filter og luftfilter, kontroll av bremser, eventuell utskifting av tennplugger, sjekk av bremsevæske, frostvæske og girolje.

Hvor ofte du bør ha bilen til service, står i serviceheftet til din Ford. Intervallet for bilservice er avhengig av kilometerstand og tidsrom.
Ford-verkstedene til Sulland har, eller kan skaffe originale Ford reservedeler som trengs når du har bilen til service hos oss.

Hos Sulland har vi en ordning som kan passe deg godt og spare deg for penger, nemlig Ford Økonomiservice. Ordningen gir deg tjenester, reparasjoner og Ford reservedeler til en gunstig pris.Her er noen ofte etterspurte Ford reservedeler vi kan ordne for deg.

Bytte av eksosanlegg

Et eksosanlegg er utsatt for rust og skader. Hører du smell og bråk fra eksosanlegget, er det på høy tid å skifte eksospotta. I tillegg til å bråke, vil heller ikke bilen fungere optimalt med et ødelagt eksosanlegg. Hos våre godkjente Ford-verksteder, kan du bytte blant annet eksospotte og rustne eksosrør på din bruktbil.

Bremsesystem til ulike Ford-modeller

På EU-kontroller av bruktbiler, er feil og defekter på bremsesystemet aller mest vanlig. Slitasjen på bilens bremser skyldes ofte defekte hjullager og salt.

Vi kan anskaffe og bytte blant annet bremseskiver og bremseklosser til din Ford-modell. 

Lys, blinklys og baklykter til Ford-biler

Fra tid til annen må belysning sjekkes. Ta gjerne én sjekk i uka for å sikre deg at alle lys virker: Frontlykter med både fjernlys og nærlys, bremselys, baklys, blinklys, skiltlys osv. Hos Sulland får du tak i originale reservedeler for belysning til ulike Ford-modeller. 

Chassideler til Ford

Chassis er rett og slett en samlebetegnelse på alt som inngår i bilens understell. Det er altså stort sett alt som ikke er bilens karosseri, eller overstell.

Bilens chassisdeler er ramme, motor, drivverk, bremser, støtdemper, styring, fjærer, hjulaksler, hjullagersett og hjul.

Karosseri reservedeler

Et karosseri er bilens overdel og beskytter bildelene og passasjerene. De viktigste delene i et karosseri er panser, støtfanger, bildører, gulv, biltak og frontrute. Dette er bildeler som ofte vil bli utsatt for støt, bulker, steinsprut, salt osv. og må byttes.

Hos oss finner du originale Ford reservedeler til karosseriet som kan skiftes hos ditt nærmeste Sulland-verksted.

Drivlinje - girkasse, clutch og drivaksel

Enkelt forklart er drivlinje det som gjør at bilen går framover, altså bilens drivverk. Her inngår blant annet girkasse, clutch (kobling), differensial, drivaksler og som regel mellomaksel.

Å bytte for eksempel girkasse, clutch og drivaksler, krever svært god bilkunnskap, mekkeferdigheter og tilgang på utstyr, og det er ikke noe hvermannsen bør sette i gang med selv.  

Hos Sullands Ford-verksteder har vi både Ford reservedeler drivlinjen og svært kompetente ansatte som kjenner de ulike Ford-modellene godt. 

Elektrisk anlegg i bilen

Et elektrisk anlegg består av flere enheter i bilen som både lager, overfører og forbruker elektrisitet til ulike oppgaver. 

De viktigste delene er batteri, startmotor, dynamo, tenningsbryter, kabler, releer og sikringer, samt forbrukere av strøm som lykter, vindusviskere, elektriske vinduer, setevarmere og sensorer av ulike slag.

Elektriske feil kommer med naturlig slitasje. Merker du for eksempel at det er vanskelig å starte motoren, eller lyset svekkes, bør du få tatt en sjekk av det elektriske anlegget og finne de riktige reservedelene til din Ford.

Ulike typer filter

De ulike filtrene du finner i bilen, skal forhindre at uønskede fremmedlegemer, smuss og forurensning kommer inn i bilens ulike systemer. 

Et filter består som regel av en holder og selve filteret. Filtre slipper gjennom luft og væske, men stopper elementer som er større.

I bilen din finner du blant annet luftfilter, oljefilter, kupéfilter og drivstoff-filter. Filtre som stopper partikler skiftes ved behov, mens de andre filtrene bør byttes etter anvisning fra Ford. Oljefilteret skal for eksempel skiftes samtidig som du bytter motorolje, som regel når du har kjørt mellom 10.000-15.000 kilometer.

Når du kjøper nytt filter, må du velge ett som er laget spesifikt for din Ford-modell. Hos Sulland finner du Ford reservedeler, også alle filtrene du trenger. Kontakt ditt nærmeste Sulland-verksted dersom du trenger hjelp til å bytte filter.

Kjølesystem og kjølevæske

Bilmotoren lager mye varme når du kjører. Oppgaven til bilens kjølesystem er å sikre at motoren har den beste arbeidstemperaturen. 

På noen eldre biler, er motorene luftavkjølte, men det vanligste er flytende kjølesystem. 

Enkelt forklart fungerer kjølesystemet ved at kjølevæske går gjennom passasjer i motoren og absorberer varmen som deretter fraktes ut. En vannpumpe sørger for at kjølevæske sirkulerer som den skal. En termostat kontrollerer temperaturen på kjølevæsken, og en radiator sørger for avkjøling av væsken og at varmen fraktes ut via grillen foran. 

Når væsken er avkjølt, sirkuleres den tilbake til motoren og tar med seg ny varme ut.

For å unngå feil i kjølesystemet, må du bruke en kjølevæske som er riktig til din Ford-modell. Kjølevæsken skal sjekkes regelmessig, og følger du serviceprogrammet bør kjølevæske byttes helt i bestemte intervall som er oppgitt i serviceheftet til din Ford. 

I kjølesystemet er både radiator, pumpe og termostat typiske slitedeler og bør skiftes med jevne mellomrom. Snakk med oss i Sulland. Vi hjelper deg med riktige Ford reservedeler til kjølesystemet.

Finn riktig viskerutstyr til bilen

Ved bytte av viskerutstyr til Ford-bilen din, er det best å få montert originale Ford reservedeler. 

Hos Sulland hjelper vi deg med å skaffe vindusviskere med viskerblad, viskerarm, spylevæskepumpe, tilbakeslagsventil og relé laget til din Ford-modell.

Tenning og glødesystem

For å få startet bilmotoren trengs et system for tenning til bensinbil. En dieselbil har et glødesystem for oppstart av motor.

Reservedeler for tenning og glødesystem består av tennplugg, tennspole, tennmodul, tennkabel, fordeler, glødeplugg, fordelerarm, fordelerlokk og coil.

Kontakt oss ved spørsmål og hjelp til reservedeler og service på tenning og glødesystem til din Ford-modell.

Bestill time


Ford reservedeler for motorstyring

Motorstyringen regulerer motordriften og bilens egenskaper. Ved hjelp av følere i girkasse, motor, hjuloppheng og bremser beregnes blant annet bensinmengden og tenningstidspunkt for hver motorsylinder. Motorstyring sørger altså for målinger og beregninger for en god og effektiv drift av bilen. I tillegg kan eventuelle problemer avdekkes og varsles, blant annet med lamper i dashbordet.

Blant Ford reservedeler for motorstyring, finner du blant annet ulike ventiler til avgassregulering, sensorer for ladetrykk, tetningsringer og slanger for drivstoffsystemet, lambdasonde, luftmassemåler og bankesensor.

Bestill time


Bestill time for EU-kontroll her


Ønsker du å kontakte din lokale Ford-forhandler direkte?

Se kontaktinfo til våre Ford-forhandlere her