Meny Lukk
Vi har satt Kongsvinger som din nærmeste by


Sulland Kongsvinger feirer 30 år! Her er historien:

  • Vårt firma ble stiftet under navnet Glåmdal Motor AS i 1989, etter at distriktet hadde vært uten Ford forhandler i et drøyt år. Butikken ble etablert i de gamle lokalene etter” Lundgren Bil” ved Osloveien, hvor det på den tiden også var lampeforretning og betjent bensinstasjon.  Det var ved oppstarten 6 ansatte, hvorav 5 var med fra forrige Ford-forhandler i byen – Kongsbil. Bedriften opplevde en noe trang fødsel, men siden 1991 har regnskapet hvert år vist positive tall.
  • I 1999 etablerte Glåmdal Motor et datterselskap: ”Suzuki Auto Kongsvinger”, med agentur på salg av nye Suzuki-personbiler. 3 år senere, i mai 2002, blir hele firmaet solgt til Sulland Gruppen. I fra å drive som en frittstående bilforretning, ble nå Glåmdal Motor del av et av Norges største bilkonsern. Det kan ikke legges skjul på at dette innebar mange forandringer i måten å drive forretning på, men slik bilbransjen har utviklet seg ser vi nå at det er komfortabelt å være del av en større gruppering.

Glåmdal Motor, 2002. Nå en del av Sulland Gruppen.


  • Etter at vi ble kjøpt opp av Sulland Gruppen opplevde firmaet en veldig fin vekst. Det gikk ikke lenge før vi innså at lokalene var i ferd med å bli for små, og at planer for utvidelse måtte legges. Vi trivdes med den plasseringen vi hadde i byen, så utbyggingsmulighetene ble vurdert sammen med gårdeier- Kongsvinger Eiendom. Som en følge av dette kunne vi i februar 2007 ønske velkommen til” ny” butikk med over 1000 m2stort utstillingslokale, til glede for både kunder og ansatte.
  • I 2008 ble bilfirmaet” Oddvar Olsen” sin avdeling på Kongsvinger avviklet. De var også et selskap i Sulland Gruppen og det var da nærliggende for oss å overta deres agentur på Mazda, Hyundai samt Gaupen bilhengere. 
  • 2010 ble en milepæl for butikken. Etter 22 år som «Glåmdal Motor», valgte vi å skifte navn til «Sulland Kongsvinger». Dette var i tråd med Sulland Gruppens strategi for merkevarebygging, og nå 9 år senere synes vi at vårt nye firmanavn er godt etablert i distriktet. 


    Utklipp fra Glåmdalen, 24. mars 2010:


  • I 2011 valgte vi å avslutte salget av Suzuki. Importøren av merket hadde da kjøpt opp en annen bilforretning i distriktet, og vi syntes det var naturlig at de da fikk overta dette agenturet. Det var med blandede følelser vi gjorde dette, da vi hadde mange og lojale Suzuki-kunder. 
  • Vi skriver nå november 2019, vår forretning har eksistert, og levd bra i 30 år. Markedet har de senere år svingt kraftig,  det som var "melk og brød" for oss for kun få år siden, er ikke lenger like etterspurt. I bilbransjen er vi godt vant med forandringer, men det vi har opplevd nå de siste årene vil bli skrevet i historiebøkene. Det "Grønne skiftet" er over oss for fullt og el- og hybridbiler dominerer registreringsstatistikken. Våre merker har ikke vært blant de ledende på levering av slike drivlinjer, men vi vet at vi allerede neste år vil komme sterkt tilbake,  med mange, i våre øyne, svært attraktive produkter. 
  • De produktene vi til enhver tid kan tilby, er derimot ikke det viktigste. En forretning er helt avhengig av å ha gode, pålitelige og engasjerte medarbeidere. Gjennomsnittlig ansettelsestid på våre 18 ansatte, er over 11 år. Nå bør det kanskje ikke være et mål i seg selv å beholde ansatte så lenge som mulig, men vi har tro på utvikling av egne medarbeidere. Klarer vi dette, mener jeg mye ligger til rette for at våre kunder skal få en god opplevelse hos oss. Kunden må være i fokus i alt vi gjør, fornøyde kunder er nøkkelen til suksess! Våre resultater gjennom 30 år kan tyde på at vi her gjør mye riktig, selv om vi alltid må streve mot å bli bedre!

Med vennlig hilsen

Reidar Bekken, Daglig leder i Sulland Kongsvinger AS 

Vi feirer 30-års-dagen med ekstra gode tilbud på både nybil, bruktbil og service.
 SE ALLE TILBUDENE HER