Sulland overtar Bilhuset Visborg AS

Sulland Gruppen overtar BMW forhandleren Bilhuset Visborg AS.

Bilhuset Visborg AS ønsket å overdra virksomheten til Sulland Gruppen, som allerede er en stor BMW forhandler i Norge. 

– BMW er et bilmerke som står sterkt i vår region, og vi har historisk levert gode salgstall og høy markedsandel. Når BMW Norge nå ønsker å redusere antall forhandlere, er vi svært fornøyd med å selge til Sulland Gruppen som også har BMW forhandlere i Trondheim, samt i Østfold, Hedmark, Oppland og i Tromsø, Harstad og Bodø, sier styreleder Bjørn Krogstad i Bilhuset Visborg As.

Ingen forskjell for BMW kunder 

Konsernsjef Arvid Sulland i Sulland Gruppen understreker at kjøpet ikke får noen konsekvenser for Bilhuset Visborg sine BMW-kunder. 

– Vi vil fortsette i samme lokaler som tidligere, og med den samme organisasjonen på bilsalg og service. Strandveien Auto Verdal AS vil overta Subaru delen av virksomheten, så Bilhuset Visborg AS vil bli en ren BMW forhandler.

Konsernsjef og styreleder i Sulland Gruppen, Arvid Sulland opplyser at man gjennom forhandlinger med Bilhuset Visborg AS er kommet fram til enighet om overtakelse senest 15. august 2018 under forutsetning av konkurransetilsynets behandling av oppkjøpet.

10 BMW utsalg i Sulland Gruppen.

Gjennom dette oppkjøpet vil Sulland representere BMW med 10 utsalg i Norge.

Sulland Gruppen har hatt stor vekst gjennom de siste 3-4 år hvor omsetningen er fordoblet og i 2018 forventes å passere 5.mrd med god margin. Sulland opplyser at man som følge av dette nå har gjort store omstruktureringer i Gruppen med klare driftsmessige skiller mellom de største varemerkene, BMW -Ford - Toyota og VAG(Audi, Skoda og VW). Det er ansatt nye merkesjefer og med eget management innenfor marked, økonomi og salg/serviceområdet for det enkelte merke.Vårt mål med dette er å få større fokus på varemerkene i et stadig tøffere marked, og hvor den digitale utviklingen gradvis vil endre dagens distribusjonsform sier Sulland.

Sulland Gruppen ble etablert i 1984 og består i dag av 28 bilforhandlerbedrifter i Østfold, Hedmark, Oppland, Trøndelag, Nordland og Troms. Konsernet har i dag over 950 medarbeidere og vil i 2018 selge over 17000 biler. 

For mer informasjon, kontakt:

Konsernsjef Arvid Sulland, Sulland Gruppen, på telefon 901 81 088 eller epost as@sulland.no
Styrets leder Bjørn Krogstad i Bilhuset Visborg AS på telefon 900 97 904 eller epost bjorn.krogstad@strandveienauto.no