Meny Lukk
Vi har satt Tromsø som din nærmeste by
Tromsø > BMW > Nybil > BMW i5

BMW i5

En uslåelig klassiker – selve symbolet på kjøreglede, sporty eleganse og moderne funksjonalitet går inn i en ny æra.

Helt nye BMW i5 er helt perfekt for deg som vil kjøre elektrisk både privat og i jobbsammenheng. Bilen har en sportslig personlighet med suveren komfort under langkjøring – opplev følelsen av å cruise på veiene. Her får du plass til alt du trenger, i alle situasjoner. BMW i5 kommer som sedan og som Touring.

Prøvekjør BMW i5

Få tilbud på BMW i5

Modellvarianter

BMW i5 Touring kommer i 2 varianter – BMW i5 eDrive40 Touring og BMW i5 M60 Touring.

BMW i5 Sedan kommer i 3 varianter – BMW i5 eDrive40 og BMW i5 M60. Sistnevnte blir toppmodellen og byr på ytelser tilsvarende dagens BMW M550i xDrive med V8-bensinmotor.

Eksteriøret

Helt nye BMW i5 kjennetegnes av et distinktivt design og den umiskjennelige BMW-dynamikken mellom sportslige og komfororienterte egenskaper. Kombinert med sjenerøs plass, moderne funksjonalitet, akustisk komfort, materialer av høy kvalitet og avanserte digitale tjenester, ligger alt til rette for at den vil befeste sin posisjon i premium-segmentet.

Både på sedanen og Touringen preges fronten av en moderne tolkning av de doble frontlyktene, med nesten vertikalt plasserte LED-elementer som fungerer som blinklys og kjørelys på dagtid. Den særegne nyregrillen kan leveres med BMW Iconic Glow-konturbelysning.

Sammenlignet med forrige generasjon, har den nye modellen vokst 97 mm i lengden, til 5 060 millimeter, bredden har økt 32 millimeter til 1 900 millimeter, og høyden har økt med 36 millimeter til 1 515 millimeter. Akselavstanden har samtidig blitt 20 millimeter lengre og måler 2 995 millimeter.

I BMW i5 Touring er bagasjeromskapasiteten på 570 liter, og øker til 1700 liter når bakseteryggene felles ned. Bagasjerommet i BMW i5 Sedan har en kapasitet på 490 liter.

For de som liker skreddersøm og detaljer byr helt nye BMW i5 på en rekke individuelle komponeringer.

Interiøret

Cockpiten til den nye BMW 5-serien har et betydelig redusert antall knapper og kontroller sammenlignet med sine forgjengere. BMW Curved Display og det nye infotainmentsystemet, BMW Operating System 8,5, byr på en rekke digitale funksjoner i en ny menystruktur.

Sittende i førersetet vil man også se at rattet har blitt redesignet med en flat nedre del. Haptiske tilbakemeldinger på kontrollpanelene og den valgfrie BMW Interaction Bar er andre høydepunkt. Den bakgrunnsbelyste funksjonsenheten med sin særegne overflatestruktur strekker seg over hele instrumentpanelets bredde langt inn i dørpanelene og inkluderer berøringsfølsomme kontrollpaneler.

Nydesignede sportsseter er standardutstyr. De valgfrie komfortsetene tilbyr et bredt utvalg av elektrisk betjente justeringsmuligheter. Den nye BMW 5-serie er dessuten merkets første modell som har et helt vegansk interiør som standard. Dette inkluderer overflatene på setene, dashbordet og dørpanelene, samt rattet.

Tekniske data

Felles for alle BMW i5-variantene er den nye MAX RANGE-funksjonen, hvor rekkevidden ved behov kan økes med opptil 25 prosent ved å begrense kraft og hastighet og deaktivere utvalgte komfortfunksjoner. Det skybaserte navigasjonssystemet og dets rutekalkulering vil også være et effektivt verktøy for optimal utnyttelse av den potensielle rekkevidden.

Alle elektriske variantene er utstyrt med et høyspentbatteri med 81,2 kWh netto kapasitet. BMW i5 eDrive40 har AC-ladeeffekt på opptil 11 kW som standard, 22 kW-ombordlader tilbys som ekstrautstyr. BMW i5 M60 har 22 kW-ombordlader som standard.

Ved lading på 11 kW (16A/230V, 3-fas), lades batteriet fra 0-100 % på 8,25 timer. Ved lading på 22 kW (32A/230V, 3-fas) er tiden fra 0-100% på 4,25 timer.

For DC-hurtiglading strekker effekten seg til opp til 205 kW. Det betyr at man under gunstige forhold vil kunne lade batteriet fra 10 til 80 prosent på rundt 30 minutter.

Helt nye BMW i5 er dessuten BMW sin første elektriske modellserie som kan ta i bruk Plug&Charge-teknologi. Alt kunden trenger å gjøre er å koble ladekabelen til ladeporten på bilen - og nødvendige data vil automatisk flyte via ladekabelen i tillegg til selve strømmen slik at bilen autentiserer seg selv.

Bilkonsulenter

Våre dyktige bilkonsulenter står klare til å rådgi deg i ditt neste bilkjøp. Kontakt gjerne våre bilselgere direkte eller kom innom for en hyggelig prat.

Miika Koppinen
Miika Koppinen
Daglig leder Sulland Tromsø BMW
Morten Pedersen
Morten Pedersen
Bruktbilsjef
Espen Solstad
Espen Solstad
Salgssjef nybil
Kristin Karlsen
Kristin Karlsen
Salgssekretær
Sander Rollstad
Sander Rollstad
Bruktbilselger