Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Bilferie > Reiseblogg fra Bodø
Bilferie

Reiseblogg fra Bodø

I år blir det Norgesferie på mange her til lands. Sulland har bilforhandlere fra nord til sør og har unik lokalkunnskap. Vi har bestemt oss for å utnytte dette ved å sette i gang en serie med innlegg fra medarbeidere ute hos forhandlerne våre slik at du skal få de beste lokale tipsene og rådene til Norgesferien din. Sulland er med deg hele veien. I dag besøker vi Bodø!

(Fredrik Torbjørnsen på randonee på fjellet Middagstind)

I Bodø har Sulland to forhandlere. Sulland Bodø, som fører Volkswagen, Skoda og Audi, og Sulland Bodø BMW. I dag snakker vi med Fredrik Torbjørnsen, som er daglig leder hos Sulland Bodø. Fredrik er gift og har to gutter på 12 og 15 år. Han elsker å stå på ski om vinteren og gå på fjellet om sommeren. Han tar også over snittet fine bilder som dere får se i denne saken.

Hei Fredrik! Så hyggelig at du vil bidra med innhold til denne reisebloggen. Kan du fortelle oss litt om Bodø?
Klart det. Bodø ligger på en halvøy ut i havet nesten midt i landet. Her er det ganske forblåst, men det er en fin plass stort sett hele året.  Vi har et ganske ustabilt klima med snitt på 5-6 grader året rundt, men når godværet først slår til er det helt fantastisk og man kan være heldig å få 30 grader i noen dager i løpet av en sommersesong sammen med midnattssol.

(Bodø by i midnattssol)

Den midnattssolen frister nok mange. Hvorfor bør folk legge Norgesferien sin innom Bodø?
I Bodø kan man farte rundt på storhavet og i den flotte skjærgården i egen båt, men man kan også dra på guidet tur i RIB. Det finnes mange flotte sandstrender - og disse kan du ha helt for deg selv. Hva med en tur til Kvalvika i byen? Her er det en flott liten badestrand i et trivelig naustmiljø. Mjelle, som ligger litt nord for Bodø, har en helt fantastisk strand. Stranden ligger nedenfor Mjelletiden og har en helt unik rød sand som gjør den spesiell. I Geitvågen finner du oppdemmet sjøvann som gir varmt vand på de gode dagene. I tillegg til alle de gode bademulighetene, så finnes det mange topper som er lett tilgjengelig. Her finnes topper fra 100 moh til over 1000 moh - alt en liten spasertur ut av byen. Her er alt nært og Bodø by er lett å orientere seg i. Kjøp deg ferske reker på brygga til lunsj!

(Kvalvika sandstrand)

(Hjertøya)


(Auvika badestrand)

Dette er fristende! Når folk kommer til Bodø i sommer - hva bør de oppleve?
Det er så mye. Ta en tur til Kjerringøy og besøk det gamle handelsstedet. På veien dit så finner du også Finnkonnakken. Dette er en flott fjelltur på ca. 500 høydemeter ca 8 km t/r. Du finner turbeskrivelsen på ut.no.  Saltstraumen må jeg nesten bare nevne. Dette er verdens sterkeste tidevannstrøm. Når den er som sterkest er det et mektig skue.  Du bør ta deg en tur på byfjellet, Keiservarden, 366 moh. Her er det lagt trapper av sherpaer fra Nepal. Insidetips: Ta turen rundt midnatt for å få med deg midnattssolen. Spis grillet tørrfisk på bryggerikaia og se utover havnen en sommerkveld. Jeg holdt nesten på å glemme luftfartsmuseet her i byen. Dette er et flott museum for hele familien og viser luftfartens historie. Her finnes en stor utstilling med alt fra krigsfly til passasjerfly og jeg mener det er vel verdt turen. Spiller du golf anbefales en tur til Bodø Golfklubb sin 18 hulls bane på nordsia. Her kan du spille golf døgnet rundt i sommerhalvåret!(Fredrik på Kjerringøy handelssted)

(Byfjellet Keiservarden i midnattssol - 366 moh)

(Bodø havn sett fra bryggerikaia. Kanskje spiser du grillet tørrfisk her i sommer?)

(Bodø golfklubb - spill døgnet rundt på sommerhalvåret)

(Saltstraumen)

Det er bare til å pusse golfkølla og fjellskoene skjønner vi. Hvor kan folk bo og har du noen tips til gode matopplevelser?
Har du telt eller campingvogn kan jeg anbefale Saltstraumen camping. Vil du bo på hotell med fantastisk utsikt bor du på Scandic Havet. Ønsker du et rimeligere alternativ så bør du sjekke ut vandrerhjemmet ved Bodø stasjon. Angående mat så får du herlig sushi hos Tiger. Jeg har jo allerede nevnt den grillede tørrfisken, men den får du altså på Bjørk. Hos Bådin får du lokalt produsert øl av ypperste kvalitet! 

(Utsikt fra Scandic Havet)

For en utsikt! Men du, vi er interessert i tips som kanskje bare de lokale vet om. Har du et?
Haha, jeg vet ikke om dette er bare noe de lokale vet om, men Hovdesundet rett nord for sentrum er helt magisk og er absolutt verdt et besøk. Dette er en tur på 8 km t/r og tar ca 2-3 timer avhengig av formen. Sjekk ut.no for turbeskrivelse. 

Takk! Har du forresten en fun fact om Bodø som folk kan briefe med når de kommer på besøk?
Tja.. Visste du at Bodø Glimt er eneste nordnorske lag som har deltatt i cupen i samtlige sesonger siden det ble åpnet for deltakelse fra Nord-Norge i 1963?

Nei, det visste vi ikke. Håper det kan være en icebreaker for turister i sommer! Her kommer et siste spørsmål: Vi i Sulland driver jo med bil så vi tenker at å gi tips til bilferien er på sin plass i denne reisebloggen. Hva er ditt beste tips til en ferieklar bil?
Sørg for at bilen er i god stand og ta gjerne en service før du legger avgårde på langtur. Sjekk lufttrykk i dekkene og peil olje er også lurt. Sørg for at alle i bilen har det de trenger for eksempel pute, teppe, snacks og drikke. Har du unger så sørg for å laste ned innhold fra Netflix og Viaplay før turen starter. Vask og støvsug bilen så blir den et trivelig sted å være. God tur!


(Frister det ikke med en biltur her i sommer?)

Frister det med biltur til Bodø i sommer? Sjekk vårt bruktbilutvalg her
Bruktbiler

Er bilen din klar for langtur? Få tips til ferieklar bil, pakking av bil og hvordan gjøre turen best mulig.
Ferieklar bil

Vil du ha flere tips til bilferien? Les flere av våre reiseinnlegg her:
Norgesferie


*Denne reisebloggen er kun basert på erfaringer fra våre medarbeidere. Vi har ingen kommersielle eller redaksjonelle samarbeid i forbindelse med dette blogginnlegget. Alle foto er private.