Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Bilferie > Reiseblogg fra Hamar
Bilferie

Reiseblogg fra Hamar

I år blir det Norgesferie på mange her til lands. Sulland har bilforhandlere fra nord til sør og har unik lokalkunnskap. Vi er i gang med en serie innlegg fra medarbeidere ute hos forhandlerne våre slik at du skal få de beste lokale tipsene og rådene til Norgesferien din. Sulland er med deg hele veien. I dag besøker vi Hamar

Vi fortsetter denne reisebloggen og i dag er turen kommet til Hamar. Her er Sulland godt representert. Som nærmeste nabo til Vikingskipet, den kjente olympiske ishallen, finner du tre av våre forhandlere. Her selges Toyota, Ford, BMW og MINI. I tillegg har vi en egen Hyundai-forhandler på kjøpesenteret CC Hamar. Vi har tatt en prat med Jens R. Waldal som er bilselger hos BMW. Han bor på Hamar sammen med samboer, datter og hunden Rambo. Jens er ihuga hockeyfan og bypatriot og vi tror han har mange gode tips å dele.

(Jens er hockeyfan og favorittlaget er selvsagt Storhamar)

Hei Jens! Fortell oss noe om Hamar!
Hamar ligger nydelig til på RETT side av Mjøsa. Hamar er Innlandets handelshovedstad og blir ofte omtalt som "Nordens Toscana" på grunn av sitt grønnkledde og bølgende landskap. (Perlemorsskyer over Hamar)(Elton Gård på Stange)

De på den andre siden av Mjøsa vil kanskje ha en annen mening om hvilken side som er rett, men la gå. Hvorfor skal man legge Norgesferien her?
På Hamar har man et godt klima (les: sol) og et variert tilbud. Her finnes det flott natur i umiddelbar nærhet med Stangebygda og Hedmarksvidda. Du kan også ta deg en tur på Mjøsa i verdens eldste hjuldamper i drift, Skibladner. Vil man ha en lett tur som er tilgjengelig for alle så kan man spasere langs Mjøsa og ut og rundt Domkirkeodden. Her står Domkirkeruinene som er en del av Hedmarksmuseet. Et nydelig sted! På Hamar har vi også et variert idrettstilbud. Til min store sorg så er det ikke hockey på sommeren, så legg gjerne vinterferien hit også!
(Fisking på Hedmarksvidda)(Domkirkeruinene)(Kos på Domkirkeodden)

Vi blir med på hockeykamp til vinteren igjen vi Jens. Hva bør folk oppleve på Hamar?
Et must i sommer er Koigen, med det ikke helt ukjente stupetårnet. Her er det strand, wakeboardpark, skatepark, volleyballbane og fin strandpromenade helt bort til Domkirkeodden og videre mot Jernbanemuseet. Koigen er et fint opparbeidet område med blant annet iskrembar og strandbar.

Hamar har et nesten nytt kulturhus med god variasjon av artister og forestillinger. Hamar kulturhus er plassert rett ved siden av Stortorget. Her finner du flere fine plasser for mat og drikke blant annet Basarene, Volum eller den nye food-trucken som står her. Er du glad i fisk så tar du turen innom Knutstad og Holen – dette er en av Norges beste fiskebutikker! For byens beste pizza må du dra til La Perla på Storhamar. Velg take-away og bruk tiden i Ankerskogen med frisbeegolf og avslapping.

To girskift utenfor Hamar finner du Atlungstad Brenneri og golfbane. Her finner du også den flotte Ottestadstien som vi benytter oss mye av for avkobling.

(Jens og hunden Rambo på tur langs Mjøsa)(Koigen med muligens verdens dyreste stupetårn)(Stupetårnet by night)(En BMW i3 på Atlungstad Golf

Høres herlig ut! Fortell en liten fun fact om Hamar!
 
Det er kanskje ikke en fun fact, men om du lærer deg ordtaket «Såmmå å je ær hen i væla, bære je ser Mjøsa» så sjarmerer du fort hamarsingene.  (Domkirkeodden og Mjøsa)(Klokkespillet ved Skibladnerbrygga)

Her er det bare å finne frem sin indre hamarsing. Til slutt – hvordan gjør man bilen klar til bilferien?
 
Gjør en generell dekkinspeksjon. Kontroller dekktrykket før avreise. Dette er viktig for komfort og sikkerhet.(Visste du at Hamar har egen flyplass?)(Kjøpesenteret CC hvor det finnes nok en Sulland-forhandler)

Frister det med biltur til Hamar i sommer? Sjekk vårt bruktbilutvalg her:
Bruktbiler

Er bilen din klar for langtur? Få tips til ferieklar bil, pakking av bil og hvordan gjøre turen best mulig.
Ferieklar bil

Vil du ha flere gode tips til bilferien? Les andre innlegg fra reisebloggen her:
Norgesferie


*Denne reisebloggen er kun basert på erfaringer fra våre medarbeidere. Vi har ingen kommersielle eller redaksjonelle samarbeid i forbindelse med dette blogginnlegget. Alle foto er private.