Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Nyheter > Bilmessen Frankfurt 2019 - Ford
Nyheter

Bilmessen Frankfurt 2019 - Ford

Vi har vært tilstede på "Internationale Automobil" messe i Frankfurt, September 2019. Her er de siste nyhetene fra Ford og deres kommende lanseringer!

"We will see more change in the next five years in our industry than in the last 50 years combined", Mary Barra, CEO, GENERAL MOTORS

Fords fremtidsplaner

Vi har tidligere skrevet om noen av Fords fremtidsplaner og nå nærmer det seg veldig offentliggjøring av Fords første elektriske bil som er bygget fra bunnen. Den Mustang- inspirerte SUVen med 600 kilometers rekkevidde vises i løpet av høsten og det vil være mulig å bestille den allerede fra og med i år. Levering av denne bilen vil være i 2020 og vi kan love at dette er noe helt annet enn hva Ford har levert tidligere. Her snakker vi en futuristisk bil med teknologi man sjelden har sett tidligere. Ford har investert over 100 milliarder kroner i elektrifisering av biler og dette er den første lanseringen fra teamet som jobber kun med dette hos Ford, Team Edison. Les mer om Fords helelektriske SUV her:

Ford er også store på varebiler og det vil snart komme en helelektrisk variant av Transit 2-tonn som ikke kompromisser på lasteevne. Denne er heller ikke langt unna. Først kommer Transit 2-tonn som hybrid. Les mer om den her.

Frem mot 2025 vil Ford lansere 16 helelektriske biler. Samtidig har Ford store planer for selvkjøring. Sammen med firmaet Argo AI har de allerede kommet svært langt innen selvkjøring. I sommer ble det kjent at også Volkswagen investerer i Argo AI. Ford har også investert i oppstartsselskapet Rivian som allerede har vist fram sine modeller av elektriske pickuper og SUVer og man kan forvente at Ford også vil dra nytte av denne teknologien i fremtidige modeller. Ford har også vist fram en prototype av en elektrisk F-150- USAs mest populære bil.

Se høydepunktene fra Ford sin stand på bilmessen IAA i Frankfurt her:


Nye Ford KUGA ladbar hybrid

Med en helelektrisk rekkevidde på opptil 68 km, et romslig bagasjerom på opptil 510 liter som ladbar hybrid, praktiske løsninger og en rekke avanserte teknologier, ligger alt til rette for at den nye Ford Kuga blir en vinner i det norske markedet.

- Vi er svært fornøyd med å kunne tilby nye Kuga ladbar hybrid i Norge. Rekkevidde målt etter den nye og langt strengere WLTP målemetoden vil være opptil 56 km ved kombinert kjøring og hele 68 km ved bykjøring. Det betyr at de aller fleste kan kjøre denne elegante og svært romslige SUV-en helelektrisk med nullutslipp i hverdagen sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

En godt utstyrt Ford Kuga Titanium ladbar hybrid inneholder blant annet 18’’ aluminiumsfelger, oppvarmet frontrute, navigasjon, justerbare bakseter og filskiftevarsler med kantoppdagelse som standardutstyr. Ønsker du den mer sportslige varianten Kuga ST-Line får du med blant LED hovedlys, lydanlegg fra B&O og 12,3’’ instrumentpanel. Den luksuriøse og svært godt utstyrte Kuga Vignale inkluderer i tillegg blant annet blendefrie LED hovedlys, head up display, handsfree bakluke og skinnseter som standard.

225 HK og estimert forbruk på 0,14 l/mil
Nye Ford Kuga ladbar hybrid har en drivlinje hvor en elektrisk motor sammen med en 2.5-liters bensinmotor leverer hele 225 HK. Blandet forbruk med WLTP målemetode er estimert til bare 0,14 l/mil, med et CO2 utslipp på 32 g/km. Sjåføren kan selv styre når bilen skal kjøre elektrisk. Dette gjøres ved hjelp av kjøremodusene "EV Auto", "EV Now", "EV Later" og "EV Charge".

Nye Kuga vil også bli tilgjengelig som EcoBlue mild hybrid, EcoBlue diesel med firehjulstrekk og senere som konvensjonell hybrid slik at kundene kan velge det som passer best for deres ønsker og behov.

Flere kjøremoduser for optimal komfort og fremkommelighet
Kuga tilbyr for første gang ulike kjøremoduser for optimal ytelse under ulike kjøreforhold. I tillegg til normal, sport og økonomi har du moduser tilpasset glatt underlag, dyp snø og sand.

Komfortabel, romslig og fleksibel
Den nye mellomstore SUV-en er 44 mm bredere og 89 mm lengre enn den utgående modellen. Akselavstanden har økt med 20 mm. På innsiden har det gitt 43 mm bredere skulderhøyde og 57 mm mer bredde i hoftehøyde i forsetene. I baksetet har det også blitt mer plass i bredden.

Hele den bakre seteraden kan skyves frem og tilbake. I bakerste posisjon gir dette den beste benplassen i klassen. Ved å skyve setene til fremste posisjon får du 67 liter ekstra plass i bagasjerommet. Oppvarmede seter er for første gang tilgjengelig også for baksetepassasjerene.

Nye Kuga blir tilgjengelig med et nytt 12,3 tommers heldigitalt instrumentpanel som viser klare og høyoppløselige ikoner og bilder og gjør det enklere og mer intuitivt å bruke.

FordPass Connect integrert modem gjør bilen til et mobilt WiFi-hotspot, hvor inntil 10 enheter kan koble seg til samtidig. Med FordPass Connect får du informasjon i sanntid om trafikkbildet og tilgang til en rekke andre praktiske funksjoner. Med mobilen kan du lett finne igjen hvor du parkerte bilen, du kan sjekke bilens olje- og drivstoffstatus, starte bilen fra mobilen (dersom du har automatgir) eller låse bilen opp og igjen.

Nye Ford Kuga tilbyr også trådløs lading av kompatible smarttelefoner. Mobilen kan styres ved hjelp av enkel stemmestyring og øvrige innstillinger og valg kan gjøres via en 8-tommers touchskjerm.

Et nytt B&O-lydsystem gir deg premium lydkvalitet. Det kraftige 575 Watts anlegget har hele 10 høyttalere og en kraftig subwoofer.

Nye Kuga Vignale kommer også med aktiv støykontroll hvor tre mikrofoner i kupeen sender ut motlyder som reduserer støy i kupeen. Systemet fungerer på samme måte som støyreduserende øretelefoner.

Utstyrt med det siste av avanserte førerassistanseteknologier
Nye Ford Kuga er tilgjengelig med Ford Co-Pilot360-teknologier som er utviklet for å gjøre kjøreopplevelsen tryggere og mer komfortabel. Disse inkluderer:

 • Adaptiv Cruise Control med køassistent, trafikkskiltgjenkjenning og filsentrering.
 • Automatisk parkeringsassistent
 • Head-up-display
 • Unnamanøverassistent
 • Nedbremsing etter ulykke for å hindre eventuelle påfølgende sammenstøt
 • Blindsonevarsler med varsel om kryssende trafikk og aktiv bremsing
 • 180 graders vidvinkelkamera foran og bak
 • Fords adaptive og blendefrie LED-lys med et avansert kamerasystem

Nye Ford Kuga ladbar hybrid 2,5l automat 225HK koster fra 450.900 kr (utstyrsnivå Titanium).*

Les mer om nye Ford Kuga

*Oppgitte priser er gjeldende fra 11.05.2020 og inkluderer frakt- og leveringsomkostninger. Priser kan endres uten forvarsel. 

FORD PUMA

Designet slik at du får maksimalt ut av hverdagen din. Med innovative og førerfokuserte løsninger, dristig utvendig SUV-styling og smarte EcoBoost hybrid-motorer. Ford Puma er lekker å se på og praktisk å bruke.


Nå er endelig prisen på Fords nye, mild hybrid kompakt-SUV, Ford Puma klar. For 313.800 kroner får du den lekre og praktiske SUV-en, som også byr på klassens største og smarteste bagasjeromsløsning.


- Nye Ford Puma har med sin avanserte mild hybrid-teknologi, sitt supersmarte og store bagasjerom og sin svært konkurransedyktige pris alt som skal til for å treffe bra blant den stadig større andelen nordmenn som er på utkikk etter en SUV eller en crossover, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Stilige Puma Titanium og sportslige Puma ST-Line
Nye Puma tilbys i to utstyrsnivåer, den sportslige Puma ST-Line og den stilige Puma Titanium.

 • Den godt utstyrte Puma Titanium med 125 HK mild hybrid og en 6-trinns manuell girkasse har startpris på 313.800 kr. Titanium-varianten kommer blant annet med unike 17 tommer Pearl Grey aluminiumsfelger, korsryggsmassasje i forsetene og trådløs lading av mobiltelefonen.
 • Den sportslige og meget godt utstyrte Puma ST-Line får du med hele 155 HK mild hybrid og en 6-trinns manuell girkasse. Denne tilbys med 18 eller 19 tommers aluminiumsfelger, sportsunderstell og ST-Line grill i matt svart. Spoiler er også tilgjengelig. Prisene på Puma ST-Line starter på 343.300

Våren 2020 kommer Puma også med en 1.0-liters 125 HK bensin med automatgir.

Best bagasjeromsplass i klassen
Nye Ford Puma har det største og smarteste bagasjerommet i klassen. De 456 literne du har til rådighet kan utnyttes på en rekke forskjellige måter. Med baksetene felt ned kan du få plass til en kasse som er 112 cm lang, 97 cm bred og 43 cm høy. Ford Puma kommer med den smarte og innovative bagasjeromsløsningen Ford MegaBox, som gir et dypt og svært fleksibelt oppbevaringsrom under gulvet i bagasjerommet på opptil 80 liter.

Les mer om nye Ford Puma


Oppgitte priser er gjeldende fra 11.05.2020 og inkluderer frakt- og leveringsomkostninger til din lokale Sulland-forhandler. Priser kan endres uten forvarsel. 

FORD EXPLORER Plug-in-Hybrid

Nå er prisene på den store og svært godt utstyrte 7-seters SUVen Ford Explorer ladbar hybrid klare. Tidlig neste år er USAs mest solgte SUV klar for Norge, og salget åpner allerede nå.

- Nye Ford Explorer ladbar hybrid er den mest allsidige SUV-en vi noen gang har tilbudt våre kunder. Her er det god plass til syv personer, den kan trekke 2500 kilo og kjøre over 40 km på ren elektrisitet. Dette er en drømme-SUV, sier administrerende direktør Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

450 HK og 840 Nm (!!)
Under panseret finner man Fords 3.0-liters EcoBoost-motor, som i kombinasjon med en 100 HK elektrisk motor gir en totaleffekt på hele 450 HK og 840 Nm. Nye Explorer vil ha Fords avanserte 10-trinns automatgirkasse.

Føreren kan styre bruken av den elektriske kraften ved å velge ulike moduser (EV Auto, EV Now, EV later, EV charge). Når batteriet når sin nedre grense vil Explorer automatisk endre til EV auto-modus hvor den elektriske motoren supporterer bensinmotoren via regenerert energi for optimal drivstoffeffektivitet. Explorer vil ha et estimert drivstofforbruk på 0,31 l/mil og et CO2-utslipp på 71 g/km. Elektrisk rekkevidde er estimert til 42 km, målt etter den nye og strengere WLTP-målemetoden.

Plass til alt
Den mer enn fem meter lange, to meter brede og nesten to meter høye Explorer har svært god plass til syv passasjerer. I kupeen er det rikelig med oppbevaringsrom på tilsammen 123 liter i tillegg til hele 12 koppholdere. Forsetene leveres med både varme, kjøling og 10-veis elektrisk justering, setene i andre rad er oppvarmede og den kommer også med oppvarmet ratt. Man kan enkelt lade kompatible mobiltelefoner trådløst, og nyte musikk fra et premium B&O lydsystem på turen. Elektrisk nedfelling av andre og tredje seterad er også standard, og gir enkelt tilgang på et bagasjerom på opptil 2274 liter.

To utgaver - med alt utstyr som standard
Nye Ford Explorer ladbar hybrid tilbys i to svært godt utstyrte varianter, begge selvfølgelig med Fords avanserte firehjulstrekksystem:

Priser pr. 11.05.2020:

 • Den Ford Performance-inspirerte Explorer ST-Line koster fra 901.500 kroner*
 • For den luksuriøse Explorer Platinum vil prisen være fra 918.500 kroner*

Les mer om og bygg din egen Explorer her

På listen over standardutstyr finner man blant annet 20’’ aluminiumsfelger, LED hovedlys, 12,3’’ heldigitalt instrumentpanel, panoramatak, skinnseter, handsfree bakluke og premium lydanlegg fra B&O. Platinum vil i tillegg ha blant annet multikonturseter og en 10,1’’ vertikal touchskjerm.

Les mer om nye Ford Explorer

Av andre nyheter Ford viste frem på bilmessen i Frankfurt kan vi nevne: Ford Mondeo Hybrid Stasjonsvogn, Ford Focus EcoBoost Hybrid, Ford Fiesta EcoBoost Hybrid,  Ford Tourneo Custom Plug-in-Hybrid. Det er med andre ord veldig mye å glede seg til fra Ford i tiden fremover!

Se hva Merkesjef for Ford i Sulland Gruppen, Morten Weme, synes om den nye Ford Explorer Plug-in-Hybrid her:

Ta kontakt med din lokale Ford-forhandler her: *med forbehold om skrive- og trykkfeil. Oppgitte priser kan endres uten forvarsel.