Meny Lukk
Velg din nærmeste by
Hjem > Artikler > Nyheter > Fords elektriske fremtid
Nyheter

Fords elektriske fremtid

Det nærmer seg avduking av Fords første elektriske SUV med hele 600 km rekkevidde.

Vi i gleder oss til fremtiden med Ford.

Det skjer veldig, veldig mye i Fords hovedkvarter i Michigan når det gjelder fremtidens mobilitet. I tillegg til å være langt fremme med elektrifiserte kjøretøy er Ford også en pioner innen selvkjørende biler. Denne teknologien er faktisk ikke så langt unna som mange tror og nyhetene fra Ford står i kø i tiden som kommer.

40 (!) elektrifiserte biler i 2022(!!)

Ja, du leser riktig. På det norske markedet har Ford i dag kun én elektrifisert bil, nemlig Ford Mondeo hybrid. Dette kommer til å endre seg svært raskt. Allerede på nyåret er Mondeo stasjonsvogn klar for bestilling i en hybrid variant. I april kommer Fords første elektrifiserte nyttekjøretøy, nemlig Transit Custom Hybrid. Etter dette står lanseringene i kø og Ford kommer til å lansere en rekke elektrifiserte kjøretøy med hyppig frekvens utover i 2019, 2020 og 2021. Når vi kommer til 2022 vil Ford tilby hele 40 elektrifiserte bilmodeller globalt. Hele 16 av disse vll være helelektriske. Det er med andre ord en svært spennende tid vi har i møte.

Ladenettverk

Sammen med europeiske partnere er Ford med på tidenes mest ambisiøse utbygging av hurtigladere. IONITY vil gjøre at helelektrisk transport gjennom hele Europa etter hvert kan gjøres uten spesielle hindringer. Utbyggingen har allerede startet og per november 2018 er det seks hurtigladerstasjoner som er under utbygging og som vil åpne innen svært kort tid. IONITY samarbeider også med Circle-K i Norge og du vil etter hvert finne hurtigladestasjoner fra IONITY på mange av Circle-K’s eksisterende bensinstasjoner. Det kanskje mest spesielle med IONITY er at ladestasjonene støtter lading på inntil 350 kW. IONITY er med andre ord bygget for fremtiden.

Helelektrisk, Mustang-inspirert SUV med 600 km rekkevidde

-den som venter på noe godt... Fords første helelektriske SUV er ikke langt unna. Når Ford først satser på elektriske kjøretøy blir det gjort ordentlig. Det er ingen liten arv Ford har tatt mål av seg å videreføre med denne bilen. Når Fords første virkelige elbilsatsing er en Mustang- inspirert SUV sier dette mye om hvilke ressurser og hvilken prestisje Ford legger i dette prosjektet. Mustang er verdens mest solgte og mest elskede sportsbil og de tre legendariske bremselysstripene er allerede videreført på Fords nye helelektriske modell.

MELD DIN FORHÅNDSINTERESSE HER

Fords første elektriske bil avdukes i 18.11.2019 og er starten på Fords elektriske storsatsning

Bilen er inspirert av Ford Mustang- verdens kanskje mest ikoniske bilmodell

Fords første skikkelige elbil blir avduket i november 2019 - 18.11.19. Følg med!