Meny Lukk
Vi har satt Fredrikstad som din nærmeste by
Fredrikstad > BMW > Nybil > BMW X5

BMW X5

Helt nye BMW X5 er en kjøreglad SUV, og et rullende utstillingsvindu for teknikk og innovasjoner som vil finne vei til flere BMW-modeller i tiden fremover.

BMW X5 omdefinerte SUV-begrepet for snart 20 år siden. Over 2,2 millioner eksemplarer av de tre første generasjonene BMW X5 er solgt på verdensbasis. Fjerde generasjon lanseres i november, og som sine forgjengere blir den produsert på BMWs fabrikk i Spartanburg, USA.

Prøvekjør BMW X5

Få tilbud på BMW X5

Større og mer markant

Helt nye BMW X5 blir større og kraftigere enn dagens modell: Lengden øker til 4922 mm (+36 mm), bredden øker til 2004 mm (+66 mm) og høyden øker til 1745 mm (+19 mm). Til tross for de økte dimensjonene er proporsjonene typiske for en BMW X-modell; et kort overheng fremme, et ruvende panser, nærmest firkantede hjulbuer og en fallende taklinje.


Fronten er markant. Den erketypiske nyregrillen har blitt større, og sammen med lysdesignet gir den bilen et potent uttrykk. LED-lykter er standard foran og bak, frontlysene kan oppgraderes til både adaptive LED-lykter og BMW Laserlights med 500 meter rekkevidde på fjernlysene.


18" felgstørrelse er standard, men kan oppgraderes helt opp til 22".


Baksiden av bilen preges at tydelige horisontale linjer og de samme vinklene som går igjen i karosseriet. Baklyktene er smalere enn tidligere og har en egen skulpturell design. Bakluken er to-delt for enklere inn-og utlasting av bagasjerommet.


Helt nye BMW X5 kan bestilles i to ulike designvarianter. M Sport kommer med sportslige elementer og linjer i støtfangerne, lakkerte hjulbuer, kanaler og annet. xLine er mer offroad-preget i designen med understellsbeskyttelse og andre særegne detaljer. For kunder som ønsker mer skreddersøm, tilbys en rekke ulike elementer fra BMW Indiviual.


Det intelligente firehjulsdriftsystemet xDrive er naturligvis også standard på nye BMW X5. Seneste generasjon xDrive kombinerer maksimalt tilgjengelig dreiemoment med full smidighet og retningsstabilitet og kan nå flytte dreiemomentet mellom akslene enda raskere og mer presist enn tidligere. 


Helt nye BMW X5 har også Dynamic Damper Control som standard. De elektronisk styrte demperne skjerper kjøredynamikken i bilen samtidig som demperkomforten økes. Om ønskelig kan nye BMW X5 også leveres med et adaptivt M Sport understell med luftfjæring på bakakselen, eller med full luftfjæring på begge akslene. Bilen kan da heves og senkes i et spenn på 80 mm gjennom fem ulike nivåer.

Førerassistansesystemer og teknikk

Fjerde generasjon BMW X5 tar både sikkerhet og komfort et tydelig steg videre. Ved å bearbeide kamerabilder og radardata kan de nye førerassistentsystemene i bilen støtte føreren i en rekke ulike situasjoner. Systemet «BMW Personal CoPilot» representerer et ytterligere steg på veien mot selvkjørende biler.


Som standard på nye BMW X5 finnes blant annet cruise control med kollisjonsvarsel og automatisk bremsefunksjon. Systemet kan også oppdage syklister på veien og varsle føreren dersom det er fare for kollisjon. En egen trøtthetsvarsling for føreren finnes også.


Systemet kan oppgraderes med funksjoner som kan utføre automatisk og kontrollert filskifte, adaptiv cruise control som tilpasser seg gjeldende fartsgrense og en helt ny nødstoppassistent som aktiveres gjennom den elektroniske håndbremsen. Avhengig av situasjonen vil bilen kunne bremse helt ned til stillestående, manøvrere seg til veikanten, aktivere nødblink og automatisk ringe til nødsentralen.


Forutsatt at man har øynene på veien og en bil foran seg, tillater det utvidede systemet at man under gitte forhold ikke berører rattet i nesten ubegrenset tid på motorveier i hastigheter opp til 60 km/t. 


Helt nye BMW X5 kan også assistere føreren med parkering. Standardutstyret inkluderer parkeringssensorer foran og bak (med autobrems), parkeringsassistent for lukeparkering og vinkelrette p-plasser, samt ryggekamera. Bilen kan også memorere de siste 50 meterne føreren selv rygger i hastigheter opp til 10 km/t, for så å benytte dette minnet til å betjene rattet automatisk når man rygger samme strekning senere.


Interiør

Det er ikke bare på utsiden at nye BMW X5 representerer en ny retning for BMWs design. Også i interiøret er nye BMW X5 den første modellen ut med det nye konseptet hvor brytere og displayer samles i innrammede områder i konsollene. Dette betyr for eksempel at displayene for klimaanlegget nå sitter sammen med luftdysene og at betjeningshjulet til infotainmentsystemet iDrive, den nye girspaken og bryterne til de ulike kjøreprogrammene er rammet inn i en felles enhet.


Den store nyheten i cockpiten er de to 12,3’’ skjermene som visuelt henger delvis sammen. Det heldigitale instrumentpanelet bak rattet introduseres for første gang i nye BMW X5 og kan tilpasses gjennom ulike menyer. Navigasjonssystem Professional er dessuten standard og inkluderer blant annet Apple Carplay. Om ønskelig kan også flere funksjoner styres gjennom definerte håndbevegelser foran en sensor i betjeningspanelet. For passasjerene i baksetet tilbys to separate 10,2’’ full-HD touchskjermer eller integrert feste for nettbrett og egne USB ladeuttak i ryggen av forsetene.


Den ferske utgaven av BMW X5 leveres både som 5-seter og 7-seter. Elektrisk justerbare og oppvarmede sportsseter i kunstskinn for fører og passasjer er standard. Bagasjerommet har en kapasitet på ca. 650 liter. Ved å felle ned baksetene, øker volumet til 1870 liter.

Bilkonsulenter

Våre dyktige bilkonsulenter står klare til å rådgi deg i ditt neste bilkjøp. Kontakt gjerne våre bilselgere direkte eller kom innom for en hyggelig prat.

Matz Leere Henriksen
Matz Leere Henriksen
Bilselger
Bjørn Tore Christoffersen
Bjørn Tore Christoffersen
Bilselger
Ove Sten Hansen
Ove Sten Hansen
Daglig leder Sulland Fredrikstad BMW/Ford