Meny Lukk
Vi har satt Bodø som din nærmeste by
Bodø > Audi > Steinsprut

Steinsprutskade

Derfor bør du reparere steinsprut med en gang. 

En liten stein i stor fart inn i frontruten og steinsprutskaden er et faktum. Men tar du et umiddelbart grep når uhellet først er ute, kan du spare både tid og penger - samt øke sikkerheten i trafikken.


Hvert eneste år skjer steinsprutskader med rundt 250.000 av alle norske bilførere. Du aner fred og ingen fare, før du hører et lite knepp - og en isrose sprer seg over frontruten din. En steinsprutskade kommer alltid svært ubeleilig, men er du smart, får du reparert frontruten så raskt som mulig. En reparasjon av mindre steinsprutskader kan være unnagjort på under én time.


"Spar penger - reparerer steinsprutskaden med én gang"


Glass sprekker som kjent lett, særlig om det utsettes for temperaturforskjeller og påkjenninger. Dette er grunnen til at rundt 30 prosent av frontruter med steinsprutskade sprekker innen seks måneder En liten steinsprut er gratis å reparere, så om du er raskt på pletten, slipper du kanskje unna med en rutereparasjon av frontruten.


Hos oss kan du nå også få steinsprutplaster som er lurt å ha i bilen i tilfelle steinsprut. Plasteret plasseres på steinsprutskaden så snart som mulig etter at skaden har skjedd. Det bidrar til å beskytte frontruten frem til du kan komme til oss for å få utbedret skaden og det vil øke sjansen for en vellykket reparasjon.


Venter du med å reparere steinsprutskaden, kan du risikere en større jobb med egenandel på utskifting av bilruta.
Her er det med andre ord penger å tjene på å være smart og ta grep raskt.5 grunner til å reparere steinsprutskade med en gang:

  • Du sparer penger på å reparere steinsprut raskt. Med delkasko eller kasko er det kostnadsfritt for deg, og du unngår at skaden forverres slik at du må skifte bilruta (egenandel).  


  • Du sparer tid. Steinsprutskader som lar seg reparere, får du gjort på under timen.     

  

  • Du behøver ikke å bestille time. Vi tilbyr drop-in på steinsprutskader hos alle Sulland-forhandlere.    


  • Du unngår mangellapp på EU-kontroll. Med skader i frontruta risikerer du mangler ved periodisk kjørekontroll. 


  • Du slipper papirarbeid. Verkstedet tar alt det praktiske med forsikring.

Er steinsprutskader farlige?

Skader på bilruter er irriterende nok i seg selv, men det viktigste argumentet for umiddelbart å reparere skaden i frontruten, er sikkerheten til deg, andre bilister og de myke trafikantene. Skader i synsfeltet når du kjører, kan nemlig forårsake farlige trafikksituasjoner.
I tillegg er rutene i en bil laget for å beskytte fører og passasjer, og skal tåle en viss mengde belastning. En skadet frontrute vil ikke tåle den samme påkjenningen, altså er du ikke beskyttet på samme måte med en steinsprutskadet frontrute som du er med en uskadd og hel frontrute. Skader i synsfeltet forringer også den optiske kvaliteten i glasset, og en skade i ruten vil også være en svakhet i bilens opprinnelige konstruksjon. Derfor er det ingen grunn til å vente med å utbedre en steinsprutskade.


Enkelt å reparere steinsprutskaden i frontruten

Steinsprutskader er aller mest vanlig om våren når snøen smelter. Grus, småstein og annet rask kommer til syne i veibanen. Småstein og grus fester seg lett i dekkmønsteret, slynges opp og kan treffe ruta med et smell.
Mindre omfattende steinsprutskader repareres ved at et tyntflytende plast som kalles resin fylles i skaden. Først fjernes luften i skadeområdet ved hjelp av et vakuum, siden presses resin inn i skaden under høyt trykk og herdes med UV-stråling. Plastens egenskaper gjør at den presser seg inn i alle sprekker, forsterker ruta og gjør skaden så godt som usynlig.

Reparerer frontrute mens du venter

Ofte er en reparasjon av steinsprutskader alt som skal til. Vi hos Sulland forsøker alltid å gjennomføre en reparasjon først - om det er sikkert og innenfor kravene.
Når vi reparerer frontruta, kan du slappe av med kaffe, aviser og trådløst internett i våre kundeområder. Det er også mulighet for leiebil dersom du skulle ha behov for det. Da står din bil klar for henting så snart du er tilbake.


Hva koster det å reparere en steinsprutskade?

En steinsprutreparasjon koster rundt 600–700 kroner. Er du bileier med med kasko eller delkasko, slipper du faktisk å betale for reparasjonen av frontruten. Da vil forsikringsselskapet ditt ta regningen – uten at det går utover bonusen din. Grunnen er blant annet fordi forsikringsselskapene ønsker at du skal reparere skaden før den blir mer omfattende. Det er bra for både deg og forsikringsselskapet.


Enkel bytte av frontrute og bilglass

Dersom skadene er mer omfattende og bilglasset må skiftes, kan prisen ofte komme opp mot 10.000–12.000 kroner. Har du kasko eller delkasko, vil du normalt betale en egenandel på rundt 2.000 kroner.
Den gode nyheten er at selv om skaden er skjedd, trenger det ikke bli mye frem og tilbake med papirarbeid eller korrespondanse med forsikringsselskap. Du slipper unna med en tur innom verkstedet.  Resten av jobben tar vi oss av.

Bytte av frontrute og bilglass helt uten papirmølle

Så lenge du har bilforsikringen i orden, trenger du ikke gjøre annet enn å la oss ta jobben. Våre profesjonelle og erfarne medarbeidere  tar seg av alt av papirarbeidet for deg. Alt du trenger å gjøre, er å droppe innom det nærmeste Sulland-verkstedet, så tar vi det derfra. 

Mens vi tar oss av den nødvendige reparasjonen av frontruten, kan du nyte vårt tilbud av kaffe, aviser og trådløst internett i våre kundeområder.

Dersom du ikke har mulighet til å vente mens vi utfører jobben, hjelper vi deg med leiebil, så du kommer deg dit du skal. Vi tilbyr også drop-in på steinsprutskader hos alle våre Sulland-forhandlere.


Enkelt for deg med profesjonell hjelp

Selv om det for deg skal være så enkelt som mulig å reparere eller skifte bilglass, ligger det nøysomt arbeid bak fra vår side.
Kravene til verkstedet avhenger av merke og modell, men stadig flere av dagens kjøretøy har avansert teknologi og sikkerhetsutstyr som er avhengig av rett kalibrering ved et bytte av frontrute og bilglass. Om du for eksempel har kamera, radar eller regnsensor, anbefaler vi at et merkeverksted plasserer bilruten korrekt, med originalt kalibreringsutstyr.


La merkeverkstedet reparere og skifte frontruten

På merkeverkstedene får du originale deler og kvalitet i alle ledd. 

Det er selvfølgelig smartest å gjøre denne jobben hos de profesjonelle merkeverkstedene når bilruta skal repareres eller skiftes. Våre verksteder har utstyret, folkene og kompetansen. Vi i Sulland er opptatt av kundene våre i et langt perspektiv. 

Ta kontakt med nærmeste forhandler, eller bestill time for reparasjon av steinsprut eller skifte av bilglass via skjema nedenfor