Meny Lukk
Velg din nærmeste by

Hjem > Ford hjullagersett


Tips ved kjøp av nytt hjullagersett

Hjul som lager høye ulyder når du svinger, kan være tegn på at bilen trenger nye hjullager. Her får du nyttig informasjon og tips ved kjøp av hjullagersett og bytte av hjullager.
Å kjøpe nye hjullagersett er ikke store kostnaden. Det er skifte av hjullager som koster. 


Bestill time

Kjøp av hjullager eller hjullagersett?

For at bilen i det hele tatt skal rulle forover eller bakover, må hvert hjul ha et hjullager. Så lenge bilen ruller, er hjullageret i bevegelse. Det innebærer at hjullageret må skiftes ut etter en stund. 

Nytt hjullager bestilles oftest som et hjullagersett. Grunnen til det er at det som regel ikke kun er selve hjullageret som må byttes, men også låseringene som hører til samt senterbolt eller mutter, som befinner seg på navet.


Trygg hjelp hos verksted

Det er fullt mulig å bytte hjullager selv, men det krever både spesialverktøy og kunnskap. I tillegg kan det koste en god del arbeidstimer. Skifte av hjullager gjøres korrekt og etter forskrifter. Da sparer du deg for kostbare tabber og feil på grunn av feilmonterte hjullagre.

Har du ikke noe tilstrekkelig greie på hverken bil eller mekking, bør du ta kontakt med et autorisert bilverksted for å få kvalifisert hjelp til skifte av hjullager. 

Noen velger å kjøpe hjullagersett selv og ta med til verkstedet hvor hjullagrene skal skiftes. Ellers kan verkstedet sørge for anskaffelse av korrekt hjullagersett til din bil.

Hos ditt lokale Sulland ford verksted kan vi sjekke om hjullagrene må skiftes, og vi hjelper deg med anskaffelse av hjullagersett og bytte av hjullager. 


Dette bestemmer prisen på skifte av hjullager

Pris på skifte av hjullager er ikke lik fra en bil til en annen. Det skyldes flere ting: 

Utformingen av hjullageret er forskjellig. De fleste er i form av et kulelager, mens noen bilmerker og bilmodeller har konisk rullelager.

På en del biler må man bytte ut hele hjulnavet for å skifte hjullager, mens andre bilmodeller har løse hjullager som må presses inn i navet. 

I tillegg til de nevnte forskjellene fra én bilmodell til en annen, vil prisen på skifte av hjullager selvfølgelig bestemmes av hvor mange defekte hjullager som skal byttes. 

Det er også prisforskjell ut fra om det er hjullager foran eller hjullager bak som skal byttes. Dessuten kan det bli ekstra kostnader dersom de ødelagte hjullagrene har ført til skader og svekking av bremser og bremseskiver.


Tegn på defekt hjullager

Fordi hjullager er bildeler som vil bli slitt, må de byttes ut etterhvert. Merker du at hjulene bråker når du svinger, og at bråket blir høyere når du kjører fortere, kan det være symptomer på at ett eller flere hjullagre er defekte. Sjekk også om hjulene kjennes litt løse ut.

Slitte hjullager bør skiftes så fort som mulig. Å kjøre rundt med defekte hjullagre kan være farlig for deg og medtrafikanter. 

Slitte hjullagre kan også tære på bremsene og slite på bremseskivene. Kjører du rundt med defekte hjullagre, kan det hende at du også må investere både i reparasjon av bremser med nye bremseskiver og hjullagersett på en gang.


Bestill time


Bestill time for EU-kontroll her


Ønsker du å kontakte din lokale Ford-forhandler direkte?

Se kontaktinfo til våre Ford-forhandlere her